بررسی نگرش مصرف کنندگان بر ارزش ویژه نشان طیب و تاثیر آن بر تمایل به صرف هزینه در خریداری فراورده های طیب

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

طیب در دیدگاه اسلامی مبتنی بر انطباق فراورده ها با استانداردهای ارگانیک، حلال و فراسودمند در زنجیره تولید تا مصرف بر اساس پنج اصل تعریف شده است که این اصول شامل حلیت، سلامت، اصالت، جذابیت (آراستگی)، و برکت می باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی دیدگاه مصرف کنندگان به ارزش ویژه نشان طیب و بررسی تمایل آنها به پرداخت هزینه برای خریداری فراورده های طیب می باشد.

مواد و روش ها

پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی و نوع بررسی آن یک مطالعه توصیفی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد و با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری روش نمونه گیری تصادفی ساده به کار برده شد. با استفاده از فرمول کوکران جامعه نامحدود، 119 نفر از مصرف کنندگان مواد غذایی در استان خراسان رضوی در سال 1401 به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و فرضیه های پژوهش با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار SmartPLS مورد آزمون قرار گرفتند.

یافته ها و نتیجه گیری

نتایج نشان داد که نگرش به نشان طیب بر آگاهی از آن، تداعی نشان، و کیفیت ادراک شده اثر مثبت و معناداری داشته است. اما اثر نگرش به نشان طیب بر وفاداری به آن تایید نشد؛ همچنین در این مطالعه اثر درونی ابعاد ارزش ویژه نشان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج، اثر آگاهی از نشان بر تداعی نشان و کیفیت ادراک شده را تایید کردند و اثر کیفیت ادراک شده و آگاهی از نشان بر وفاداری نیز تایید شد. اما اثر تداعی نشان بر وفاداری به نشان در مواد غذایی طیب تایید نشد. در بررسی تمایل به پرداخت مصرف کنندگان برای استفاده از نشان طیب نیز نگرش به نشان طیب و وفاداری به آن بر تمایل به پرداخت مصرف کننده اثر مثبت و معناداری داشته است.

زبان:
فارسی
صفحات:
26 تا 33
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2644643