رفتار گردشگری حلال و فرهنگ در گردشگران مسلمان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

گردشگری حلال مفهومی در صنعت گردشگری است که فرصت های جدید و هیجان انگیزی را برای افزایش رشد اقتصادی باز می کند. هماهنگی ویژگی های اخلاقی با ویژگی های مذهبی، محدودیت هایی را برای مصرف کننده مسلمان نسبت به مصرف کنندگان غیرمسلمان در سراسر جهان ایجاد می کند و هدف این تحقیق ضمن معرفی چشم انداز گردشگری حلال، بررسی فرهنگ و ویژگی های آن می باشد که رفتار گردشگران را جهت می دهد.

مواد و روش ها

با توجه به اینکه اطلاعات کیفی برای انجام این تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است این تحقیق از نوع کیفی توصیفی-تحلیلی است. مبنای مطالعاتی پژوهش حاضر بر اساس مدل محرک-پاسخ بوده که برای جمع آوری اطلاعات نیز از بررسی کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان بهره گرفته شده است.

یافته ها و نتیجه گیری

گردشگران مسلمان در صنعت حلال به طیف وسیعی از عوامل خارجی و داخلی هنگام تصمیم گیری برای خرید یا عدم خرید یک پیشنهاد پاسخ می دهند. در حالی که این احتمال وجود دارد که یک گردشگر مسلمان رفتار عاطفی یا غیرمنطقی داشته باشد، مدل محرک-پاسخ ارایه شده فرض می کند که صرف نظر از آنچه در داخل جعبه سیاه اتفاق می افتد، واکنش گردشگر مسلمان نتیجه یک فرایند تصمیم گیری آگاهانه و منطقی است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که مسلمانان می توانند سطوح مختلفی از تعهد مذهبی و جهت گیری های فرهنگی داشته باشند. تجربه ی خرید ارتباط مستقیم و مثبتی بین ارزش درک شده و قصد حمایت از فروشگاه های فروش محصولات دارای برچسب حلال دارد. از سوی دیگر، هم سودمندی درک شده و هم تعهد دینی تاثیر مستقیم و مثبتی بر قصد خرید محصولات با برچسب حلال و قصد حمایت از فروشگاه های فروش محصولات دارای برچسب حلال خواهند داشت.

زبان:
فارسی
صفحات:
44 تا 56
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2644645 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)