شناسایی و تبیین عوامل سازمانی موثر بر انتقال یادگیری دانشجویان در برنامه کارورزی دانشگاه فرهنگیان
هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل سازمانی موثر بر انتقال آموخته های نظری دانشجویان به محیط کارورزی دانشگاه فرهنگیان بوده است.
روش مطالعه از حیث هدف، کاربردی و از نظر نوع پژوهش کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مصاحبه می باشد که روایی سازه ای، درونی و بیرونی آن تامین و پایایی آن از روش بررسی اعضاء، بررسی همکار و ناظر بیرونی تایید شد. برای شناسایی عوامل سازمانی، با بهره گیری دیدگاه ها و تجارب 30 نفر از ذی نفعان در برنامه کارورزی (استاد راهنما-معلم راهنما و دانشجو معلمان) با روش نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع نظری از مصاحبه عمیق نیمه ساختار مند استفاده شد. سپس داده های مصاحبه طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفت. محقق در این مرحله، کدها یا مفاهیم اولیه را شناسایی و در ادامه کدهای مشابه در طبقه هایی خاص قرار گرفتند. سپس، برای هر یک از این طبقات عناوینی که نمایانگر کل کدهای آن طبقه باشند، انتخاب گردید.
از تجزیه وتحلیل مصاحبه ها 21 کد در قالب 5 مولفه در بعد عوامل سازمانی انتقال یادگیری استخراج شد. بر اساس نتایج به دست آمده، مهم ترین عوامل سازمانی انتقال یادگیری در برنامه درسی کارورزی شامل؛ عوامل مدیریتی و برنامه ریزی، حمایت همکاران، فرصت کاربرد، جو انتقال، راهبردهای نظارت و ارزیابی بودند. بنابراین ضرورت دارد عوامل سازمانی در خدمت پیوند عرصه نظر و عمل قرار گیرند تا دانشجویان بتوانند در جهت تحقق اهداف برنامه درسی کارورزی و انتقال یادگیری خود به محیط واقعی بهتر عمل کنند.
-
تبیین وضعیت فرهنگ دانشگاهی در دانشگاه های ایران براساس مصاحبه نیمه ساختار یافته با صاحبنظران
یوسف نامور*، محمد یمنی دوزی سرخابی، محمدامین قانعی راد،
فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات، زمستان 1403 -
تحلیل نظام مند محتوای برنامه آموزشی ترویج کشاورزی
سمانه یگانه، *، ، عباس نوروزی
نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، پاییز 1403 -
مدل سازی ساختاری-تفسیری استراتژی های توسعه رهبری دانشگاهی به منظور ایجاد و توسعه دانشگاه های دیجیتال
زهره خواجویی نژاد، *، فرهاد سراجی
نشریه مدیریت و برنامه ریزی در نظام های آموزشی، پاییز و زمستان 1403