بررسی تحلیلی آثار حزین لاهیجی بر اساس نمونه های موجود در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

در این مقاله به بررسی ارزش محتوایی آثار حزین لاهیجی بر اساس کتابشناسی های صورت گرفته درباره آن و مقایسه تطبیقی با نسخه های موجود در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی پرداخته می شود. هدف از این پژوهش، اعتبارسنجی نسخه های منسوب به دستخط حزین و معرفی کتاب های مهم اوست. اهمیت این موضوع از آن روست که تاکنون در شناسایی و تصحیح آثار حزین، از نسخه های موجود در مرکز استفاده نشده و برخی از آن ها ناشناخته باقیمانده است.

روش/ رویکرد پژوهش: 

روش پژوهش کتابخانه ای و تحلیلی است و سعی شده تا نسخ خطی موجود از جنبه نسخه شناسی و نسخه پژوهی موردتوجه قرار گیرد. سوالات پژوهش عبارت است از این که مهم ترین کتابشناسی های تالیف شده درباره حزین چه می باشد و از چه ویژگی هایی برخوردارند؟ مشخصات نسخه شناسی و نسخه پژوهی آثار حزین در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی چیست؟ کتاب های حزین چه اهمیتی در پژوهش های حزین شناسی دارد و تا چه اندازه باعث تکمیل پژوهش های قبلی می گردد؟

یافته ها و نتایج

یافته های پژوهش نشان می دهد که دست نویس حزین با عنوان فهرست مشایخ، مهم ترین منبع در دسترس برای معرفی آثارش است، هرچند که دربرگیرنده همه نیست و از آن می توان برای تدقیق کتابشناسی های صورت گرفته استفاده نمود. علاوه بر فهرست، 14 نسخه خطی از کتاب های موردبررسی در این مقاله در دیگر پژوهش های انجام درباره حزین مورد استناد و استفاده قرار نگرفته است. برخی از این آثار به لحاظ نسخه شناسی از اهمیت بیشتری نسبت به کتاب های چاپ برخوردار است و 3 نسخه نیز به چاپ نرسیده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
5 تا 28
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2751936 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)