طراحی مدل ریاضی شیفت بندی گشتی های پلیس راهور فاتب (مورد مطالعه: منطقه 3 تهران بزرگ)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

شیفت کاری طولانی مدت و غیر  اصولی، بر توانایی ها، سلامت و ایمنی و کیفیت تصمیم گیری کارکنان پلیس تاثیر منفی می گذارد. بر این اساس، این تحقیق با هدف ارائه یک مدل ریاضی برای برنامه ریزی شیفت کاری گشتی های پلیس راهور فاتب انجام شد. 

روش

این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت، پژوهشی اکتشافی از نوع کیفی - کمی و از نظر روش گردآوری داده ها اسنادی-پیمایشی بود. جامعه آماری بخش کیفی، خبرگان راهور فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و منطقه 3 و جامعه آماری بخش کمی نیز تمامی کارکنان گشت خودرویی، موتوری و پیاده راهور منطقه 3 تهران بزرگ به تعداد 50 نفر بود. روش نمونه گیری بخش کیفی، هدفمند و حجم نمونه آن 10 نفر و نمونه گیری بخش کمی نیز تمام شمار انجام شد. جهت شناسایی شاخص های مدل که برای طراحی توابع هدف و محدودیت های مدل ریاضی استفاده شد، از پرسش نامه محقق ساخته و برای جمع آوری داده ها، از ابزار پرسش نامه محقق ساخته به علاوه آمار و ارقام موجود به روش اسنادی استفاده شد. برای شناسایی شاخص های مدل از روش دلفی و برای حل مدل ریاضی از برنامه ریزی خطی چندهدفه استفاده شد.

یافته ها

روش دلفی منتج به شناسایی شش شاخص شد و بر این اساس، مدل برنامه ریزی خطی چندهدفه شامل دو هدف و 9 محدودیت کارکردی و علامت برای شیفت بندی گشتی ها طراحی شد.

نتایج

حل مدل ریاضی ارائه شده در منطقه مورد مطالعه نشان داد که می توان بدین وسیله بار زیادی از دوش برنامه ریزان برداشت. مدل را می توان برای افق برنامه ریزی هفتگی و ماهانه و در سایر مناطق تهران بزرگ، پیاده سازی کرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
103 تا 130
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2769779 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)