تصادفات ساختگی؛ دلایل و انگیزه ها
مطالعه حاضر، به منظور کشف و درک انگیزه ها، علل و دلایل اقدام به صحنه زنی و تصادفات ساختگی و ترسیم زمینه های اجتماعی آن با تکیه بر تجربه زیسته کنشگران این عرصه در سال 1402 در شهر مشهد انجام شد.
این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد، کیفی از نوع تحلیل مضمون می باشد. نمونه ها (افرادی باسابقه حداقل یک بار صحنه زنی) به صورت هدفمند انتخاب گردیدند و داده ها از طریق ابزار مصاحبه روایتی مستقیم با کنشگران گردآوری و با استفاده از روش کیفی تحلیل مضمون تحلیل شد.
در میان یافته های توصیفی شاخص هایی چون مرد بودن، در دوره سنی 28-50 ساله بودن، مهاجر بودن از ویژگی های مشترک کنشگران و نیمه شب اتفاق افتادن و در جاده های خلوت و بزرگراه های پرخطر رقم زدن از ویژگی های مشترک عمل صحنه زنی ا ست. از تجزیه وتحلیل مضامین به هفت مضمون اصلی شامل: «مهاجرت»، «پیوند و تقویت افتراقی»، «خانواده گسترده نابسامان»، «ناپایداری اقتصادی»، «تله محرومیت»، «ادراک نابرابری اجتماعی» و «عنصر هیجان در زندگی کارناوالی» برای انگیزه و اقدام به صحنه زنی دست یافتیم.
صحنه زنی پدیده ایست که بیشترین ارتباطش با مسائل اقتصادی یا سایر انشعاب های آن مانند نابرابری و فقر است و مهم ترین انگیزه افراد در اقدام به صحنه زنی دریافت دیه و رفع مشکلات مالی است.
صحنه زنی ، تصادفات ساختگی ، فقر ، نابرابری ، مشکلات اقتصادی
-
واکاوی انتقادی تبارشناسی میشل فوکو نسبت به «مدیریت بدن» از منظر تفکر اسلامی با تاکید بر زنان و مسئله جنسیت
محمدرضا قائمی نیک، سیده جمیله هاشم نیا*،
فصلنامه اسلام و مطالعات اجتماعی، پاییز 1403 -
مدلسازیکاریابی شبکه محور: اولویتبندی انواع شبکه های ارتباطات و اطلاعات علمی برمبنای دسترسی به اطلاعات شغلی
مهسا صادقی نژاد، *، حسین اکبری
نشریه علوم اجتماعی، تابستان 1403