تنش های اکولوژیکی و تغییر در میکروفلور طبیعی نمونه های خاک اطراف دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه پس از تجربه رشد سریع حجم در طی چند سال اخیر، تقریبا در پاییز 2023 خشک شد. خشکسالی های پی درپی، مصرف آب کشاورزی و سدسازی بر روی رودخانه های تغذیه کننده دریاچه ارومیه در کاهش حجم آب آن نقش به سزایی دارند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی تغییرات میکروبیولوژیکی ایجاد شده در نتیجه تغییرات اکولوژیکی در دریاچه بسیار شور ارومیه به عنوان یکی از مناطق افراطی داخل ایران است.
نمونه های مورد نیاز از منطقه قالقاچی که در نزدیکی دریاچه ارومیه قرار دارد، به دست آمدند. در این پژوهش با استفاده از روش های معمول کشت، تخلیص، انجام آزمون های بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی انجام شده و در نهایت با استفاده از روش های شناسایی میکروارگانیسم ها به وسیله PCR، شناسایی و طبقه بندی چهار گونه میکروبی انجام شد.
از میان چهار گونه میکروبی انتخاب شده در این تحقیق، دو مورد از گونه ها (KULC3, KULC4) نمک دوست و دو مورد دیگر (KULC1, KULC5) به گونه های متفاوت غیرنمک دوست تعلق داشتند که احتمالا نماینده بروز تغییراتی در میکروفلور نمک دوست دریاچه ارومیه می باشند.
بروز تغییرات اکولوژیکی در محیط های افراطی و بسته ای همچون دریاچه ارومیه، امکان بروز تغییرات میکروبیولوژیکی را هم راستا با دگرگونی های محیطی باعث می شود. نتایج این تحقیق نشان داد که میکروارگانیسم هایی که به عنوان فلور طبیعی در منطقه ای خاص ساکن می شوند، قادر به سازگاری با شرایط جدید اکولوژیکی بوده و با شرایط جدید محیطی هماهنگ می گردند.