ارتباط بعضی پلی مورفیسم های ژن SLC30A8 با قند خون ناشتا و HOMA-IR بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در یک جمعیت ایرانی در شرق استان مازندران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

مطالعات متعددی نقش پلی مورفیسم های ژنتیکی را در شروع و توسعه دیابت نوع 2 گزارش کرده اند. SLC30A8 یکی از جایگاه های حاوی پلی مورفیسم است که با خطر دیابت نوع 2 مرتبط می باشد. این ژن، انتقال دهنده روی (ZnT8) را رمزگذاری می کند. در این تحقیق ارتباط بعضی پلی مورفیسم های این ژن با سطح قند خون ناشتا و HOMA-IR در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در جمعیتی از شرق استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت.

روش

133 بیمار مبتلا به دیابت به دیابت نوع 2 و 128 فرد شاهد در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. انسولین و سطوح گلوکز خون ناشتا برای تعیین HOMA-IR استفاده شدند. برای شناسایی پلی مورفیسم های rs13266634 و rs11558471 از RFLP-PCR استفاده شد.

یافته ها

نتایج نشان داد برای پلی مورفیسم rs11558471، هر دو مورد گلوکز ناشتا و HOMA-IR در گروه GA+AA در مقایسه با هموزیگوت های GG بالاتر بودند (p<0.001). همچنین برای پلی مورفیسم rs13266634، هم گلوکز ناشتا و هم HOMA-IR در گروه CT+CC در مقایسه با هموزیگوت های TT بالاتر بودند (p<0.001).

نتیجه گیری

نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پلی مورفیسم های rs13266634 و rs11558471 با ویژگی های قند خون در این جمعیت ایرانی مبتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد. این ارتباط ممکن است برای شناسایی افراد در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد. البته برای درک بهتر این ارتباط، مطالعه این پلی مورفیسم ها در جمعیت های دیگر با حجم نمونه بزرگ تر لازم است.

زبان:
فارسی
صفحات:
5 تا 20
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2771321