نقش سبک های تفکر و تصمیم گیری در رغبت به ازدواج دانشجویان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

تحلیل واقعیت های جامعه نشان می دهد که در دانشجویان، رغبت به ازدواج کاهش یافته است. این کاهش ممکن است به دلیل تغییراتی در سبک‏ های تفکر و تصمیم‏ گیری باشد که تاثیر چشم گیری بر تمامی جوانان و جوامع دارد و می‏ تواند در زمینه های مختلف جامعه به ویژه در ازدواج و روابط جوانان تاثیرگذار باشد. پژوهش حاضر به منظور بررسی سبک‏ های تفکر و تصمیم‏ گیری در رغبت به ازدواج دانشجویان صورت گرفت.

روش

مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی _پیش ‏بینی بوده و جامعه آماری پژوهش را دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس در سال تحصیلی 1401-1402 تشکیل دادند که نمونه‏ ای به حجم 229 نفر با نرم افزار G*power  به صورت غیرتصادفی، در دسترس انتخاب گردید.

یافته ها

یافته ها نشان داد که از بین مولفه‏ های سبک‏ های تفکر، سبک تفکر محافظه کارانه (β=0.123, df=2.226 P<0.05) و سبک تفکر الیگارشی (β=0.185, df=2.226 P<0.01) می تواند رغبت به ازدواج را پیش ‏بینی کند. همچنین از بین مولفه های سبک تصمیم‏ گیری، مولفه سبک وابستگی (β=0.232, df=2.226 P<0.01) می تواند رغبت به ازدواج را پیش بینی کند.

نتیجه گیری

با توجه به یافته ها، جوانان نسبت به ازدواج و مسولیت‏ های ازدواج محتاطانه ‏تر و ترجیح می‏ دهند برحسب تفکر محافظه ‏کار با آداب و هنجارهای فعلی پیش روند؛ همچنین براساس سبک‏ تفکری الیگارشی در اولویت‏ بندی کارهای مهم زندگی دچار چالش هستند و ظاهرا این بدان دلیل است که بیشتر در صدد تثبیت شرایط شغلی هستند تا ازدواج و جفت‏ گزینی.

زبان:
فارسی
صفحات:
11 تا 21
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2772058 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)