نقش سبک های تفکر و تصمیم گیری در رغبت به ازدواج دانشجویان
تحلیل واقعیت های جامعه نشان می دهد که در دانشجویان، رغبت به ازدواج کاهش یافته است. این کاهش ممکن است به دلیل تغییراتی در سبک های تفکر و تصمیم گیری باشد که تاثیر چشم گیری بر تمامی جوانان و جوامع دارد و می تواند در زمینه های مختلف جامعه به ویژه در ازدواج و روابط جوانان تاثیرگذار باشد. پژوهش حاضر به منظور بررسی سبک های تفکر و تصمیم گیری در رغبت به ازدواج دانشجویان صورت گرفت.
مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی _پیش بینی بوده و جامعه آماری پژوهش را دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس در سال تحصیلی 1401-1402 تشکیل دادند که نمونه ای به حجم 229 نفر با نرم افزار G*power به صورت غیرتصادفی، در دسترس انتخاب گردید.
یافته ها نشان داد که از بین مولفه های سبک های تفکر، سبک تفکر محافظه کارانه (β=0.123, df=2.226 P<0.05) و سبک تفکر الیگارشی (β=0.185, df=2.226 P<0.01) می تواند رغبت به ازدواج را پیش بینی کند. همچنین از بین مولفه های سبک تصمیم گیری، مولفه سبک وابستگی (β=0.232, df=2.226 P<0.01) می تواند رغبت به ازدواج را پیش بینی کند.
با توجه به یافته ها، جوانان نسبت به ازدواج و مسولیت های ازدواج محتاطانه تر و ترجیح می دهند برحسب تفکر محافظه کار با آداب و هنجارهای فعلی پیش روند؛ همچنین براساس سبک تفکری الیگارشی در اولویت بندی کارهای مهم زندگی دچار چالش هستند و ظاهرا این بدان دلیل است که بیشتر در صدد تثبیت شرایط شغلی هستند تا ازدواج و جفت گزینی.
-
Comparison of the Effectiveness of Residential Group Therapy Based on Acceptance and Commitment Therapy (ACT) and Cognitive Behavioral Therapy (CBT) on Meaning in Life and Marital Satisfaction in Couples
Fatemeh Sadat Sedighi, Tahmoores Aghajani Hashjin *,
Psychology of Woman Journal, Winter 2025 -
The Effectiveness of Mentalization-Based Treatment on Alexithymia and Internalizing Behavioral Problems in Adolescents of Divorce
Maryam Youzbashi, Shohreh Ghorban Shiroudi *,
Journal of adolescent and youth psychological studies, Sep 2024