مقایسه اپلیکیشن های موبایل راهی نو به سمت سلامتی: مرور سیستماتیک
مدیریت بیماری های مزمن مستلزم برنامه مراقبتی طولانی مدت است و تبعیت از رفتارهای خودمدیریتی بیماری های مزمن برای بهبود نتایج سلامت و کیفیت زندگی حیاتی است. فناوری سلامت تلفن همراه این پتانسیل را دارد که پیشگیری اولیه و ثانویه از بیماری را بهبود بخشد و مداخلاتی را ارایه دهد که شخصی سازی شده باشد، از این رو پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر مداخلات اپلیکیشن های موبایل بر خودمدیریتی پرفشاری خون و دیابت طی یک مطالعه مروری انجام شد.
مطالعه حاضر یک پژوهش مرور سیستماتیک است. در این مطالعه تاثیر مداخلات اپلیکیشن های موبایل بر خودمدیریتی پرفشاری خون و دیابت براساس مطالعات انجام شده در بازه زمانی تیر 1392 تا اسفند 1401 مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور مقالات چاپ شده در پایگاه های بین المللی pubmed وscopus با کلیدواژه های انگلیسی Mobile Health، mHealth، adherence، Hypertension، High Blood Pressure، Diabetes جست وجو شد.
در مجموع 1398 چکیده یافت شد که 12 مقاله با معیارهای ورود و خروج همخوانی داشت. مطالعات نشان دادند که اپلیکیشن های سلامت موبایل (mHealth) می توانند فرایندها را بهینه و دسترسی به اطلاعات سلامت را با ترکیب روش های درمانی با راه حل های جذاب تسهیل کنند و راهی برای نظارت بر شرایط سلامتی بیمار، مانند رژیم غذایی، وزن بدن، فشارخون، خلق وخو و خواب و غیره ارایه دهند و همکاری بین متخصصان سلامت، بیماران و خانواده های آنها را تسهیل کنند لذا می توانند در ترکیب با مراقبت های بهداشتی سنتی برای تسهیل دسترسی به اطلاعات سلامت مورداستفاده قرار گیرند.
باتوجه به نتایج مطالعه حاضر و افزایش چشمگیر استفاده از برنامه های کاربردی تلفن همراه برای ارتقای سلامتی لازم است به منظور درک تاثیر واقعی فناوری در سلامت مطالعات طولانی مدت مدنظر پژوهشگران آینده قرار گیرد.