تحلیل بقای طول مدت بستری بیماران مشکوک به سکته مغزی انتقال داده شده با اورژانس به بیمارستان قائم (عج) مشهد
شناسایی عوامل تاثیرگذار بر طول مدت بستری بیماران مشکوک به سکته مغزی، می تواند در بهینه سازی استفاده از منابع بیمارستانی موثر باشد. لذا این مطالعه با هدف تحلیل بقای عوامل مرتبط با زمان بستری بیماران مشکوک به سکته مغزی، که با اورژانس به بیمارستان قائم (عج) مشهد انتقال داده شده بودند، انجام شد.
در این کوهورت تاریخی، اطلاعات کلیه بیماران مشکوک به سکته مغزی که از ابتدای فروردین تا آخر اسفند 1397 با اورژانس 115 مشهد تماس گرفته و به بخش اورژانس بیمارستان قائم (عج) مشهد منتقل شده بودند جمع آوری شد. داده های اورژانس پیش بیمارستانی با استفاده از شناسه ماموریت با سوابق بیمارستانی ادغام شدند. پیامد نهایی مطالعه، طول مدت بستری بیماران بود. برای تحلیل داده ها، از نرم افزار Stata استفاده شد.
میانه طول مدت بستری بیماران هفت روز بود. از بین 578 بیمار شرکت کننده 386 مورد (67%) بهبود یافته و 190 مورد (33%) سانسور شده بودند. در تحلیل چند متغیره، رگرسیون کاکس به دلیل عدم برقراری فرض خطرات متناسب، نامناسب شناخته شد. پس از برازش مدل های پارامتری لگ نرمال، لگ لجستیک، نمایی و وایبل، مدل لگ نرمال با کمترین مقادیر AIC و BIC به ترتیب برابر 909/1273و 740/1356 به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. از بین متغیرهای مورد بررسی اولویت پذیرش بیماران، بیمه، فصل بستری و حاشیه نشینی به عنوان متغیرهای معنا دار شناخته شدند.
نتایج نشان می دهد مدل های بقا می توانند به خوبی جهت تحلیل داده های طول عمر به کار گرفته شوند و براساس معناداری متغیرها، به نظر می رسد که با تمرکز بر آمادگی بیشتر مراکز و تخصیص منابع، برنامه ریزی های مفیدتری قابل اجرا باشد.
-
Effective Reproduction Number of Smear-Positive Pulmonary Tuberculosis in Iran: A Registry-Based Study (2011-2021)
Maryam Rastegar, Vahid Fakoor, Eisa Nazar, Mahshid Nasehi, Saeed Sharafi, *
Journal of Research in Health Sciences, Fall 2024 -
Estimating Causal Effect of Two-Dose COVID-19 Vaccination on Hospitalization
Mohammad Shakeri, Mahboobeh Taherizadeh, Saeed Akhlaghi, Ehsan Mosa Farkhani
Journal of Biostatistics and Epidemiology, Winter 2024