مطابقت سازه های مدل اعتقاد بهداشتی (HBM) با کتاب قرآن در مورد سلامت و پیشگیری: مطالعه مروری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

قرآن نه تنها یک راهنما و هدایت گر در امور عبادی و اخلاقی است بلکه به صورت گسترده تر نیز به موضوعات دیگری ازجمله سلامتی و بهداشت توجه می کند. این مطالعه با هدف مروری بر اهمیت سلامت و پیشگیری در قرآن بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی انجام گرفت.

مواد و روش ها

این پژوهش بر مبنای روش تحلیل محتوای کیفی به شیوه تحلیل و تفسیر مفهومی از متن قرآن و تفاسیر برای دست یافتن به الگویی کاربردی از به کارگیری سازه های مدل اعتقاد بهداشتی در قرآن انجام گرفته است.

یافته ها

بر اساس نتایج به دست آمده در قرآن کریم به تمامی سازه های مدل اعتقاد بهداشتی: حساسیت و شدت درک شده، موانع و منافع درک شده، خودکارآمدی و راهنمای عمل اشاره شده است. به طوری که اهمیت توجه به جسم و روان در ارتقای سلامت به حساسیت درک شده، پندارها و اخطارهای آیات قرآنی به شدت درک شده، رسیدن به سعادت و بهشت برین به منافع درک شده، کارهای کم ارزش بسیار بهادادن به موانع درک شده، توانایی افراد به عنوان ایمان آورندگان به خودکارآمدی درک شده، و نهایت عمل به توصیه پیشروان دینی و قرآن با راهنمای عمل مدل اعتقاد بهداشتی همسانی دارند.

نتیجه گیری

قرآن کریم به عنوان راهنمای سعادت انسان ها در این دنیا و آخرت با مدل های انسان ساخته ای که برای ارتقای سلامت افراد است، همسانی دارد و می توان گفت به همه آیتم ها و عوامل موثر بر سعادت فردی و اجتماعی انسان ها است اشاره داشته است.

زبان:
فارسی
صفحات:
173 تا 180
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2782639 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)