طراحی الگوی شایستگی های حرفه ای کارکنان فراجا (مورد مطالعه : پلیس آگاهی فاتب)
یکی از ویژگی ها و شاخصه های کارکنان در انجام فعالیت های پلیسی دارا بودن شایستگی های حرفه ای می باشد با توجه به این که ماموریت های پلیسی با مخاطرات زیادی همراه می باشند لذا در این حوزه کارکنان باید از شایستگی های لازم حرفه ای برخوردار باشند .از این رو هدف از انجام این پژوهش طراحی الگوی شایستگی های حرفه ای کارکنان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (مورد مطالعه : پلیس آگاهی فاتب) است.
روش پژوهش:
پژوهش ازنظرهدف،کاربردی ، ازنظرروش کیفی و از نظر ماهیت و نوع مطالعه با بهره گیری از رویکرد داده بنیادداده بنیاد (گرندد تئوری) انجام شده است.جامعه آماری این پژوهش را اعضای هیات علمی رشته های مدیریت آموزشی و آموزش عالی و مدیریت دولتی و معاونین ، مدیران و روسای معاونت ها و دوایر تخصصی رسیدگی به جرایم در پلیس آگاهی با روش نمونه گیری هدف مند واصل اشباع نظری 15 نفر تشکیل داده اند. ابزارجمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای اطمینان ازروایی ازنظراساتید خبره و آگاه به موضوع استفاده شد و داده ها با روش تحلیل محتواواستفاده از نرم افزار«مکس کیودا»استفاده شد.
الگوی ارائه شده به صورت کیفی شامل تعداد 106 مفهوم اولیه (کدباز)، 39 مفهوم اصلی (کد محوری) با 6 بعد به دست آمد، که در قالب مدل پارادایمی شامل مقوله محوری با 6 مولفه، عوامل علی با 3 مولفه، عوامل زمینه ای 8 مولفه، عوامل راهبردی با 8 مولفه، عوامل مداخله گر با 3 مولفه و پیامدها با 11 مولفه ارائه گردید.
برای ایفای موثر نقش کلیدی کارکنان در فراجا ، نیاز است طرح های گزینش و توسعه شایستگی های آن ها بر اساس الگویی متناسب با الزامات الگوهای نوین شایستگی انجام شود. الگوی ارائه شده در این پژوهش می تواند به عنوان مبنایی در این زمینه استفاده شود.
-
ارائه الگوی فرهنگ سازمانی وزارت ورزش و جوانان (با رویکرد آمیخته)
علی حاجیانی، فاطمه حمیدی فر*، عباس خورشیدی،
مجله مطالعات مدیریت ورزشی، فروردین و اردیبهشت 1403 -
شناسایی سطوح تجاری سازی دانش در نظام آموزش عالی ایران و اعتباریابی آن
فرشته علیزاده، *، مهدی محمودی
نشریه علوم و فنون مدیریت اطلاعات، پاییز 1403