روایتگری عناصر فرمی سینمای بلاتار از دیرند برگسون
بیان مسئله:
دیرند برگسون بر این باور است که افزودن وجه کیفی به تلقی از زمان و زدودن امر کمی و در حقیقت فضا، از ساحت زمان است. این تلقی برگسون، دلوز را بر آن داشت تا در دو کتاب «سینما 1» و «سینما 2» با نگاهی تاریخی به سینما به عنوان تصویری از انسان عصر کنونی، روایتگری از دیرند برگسون را از سینمای کلاسیک تا سینمای مدرن نشان دهد. او نشان می دهد چگونه سینمای کلاسیک به طور غیرمستقیم و سینمای مدرن به طور مستقیم توانستند از پس این روایتگری برآیند. او در تشریح چگونگی این روایتگری، میان عناصر فرمی و محتوایی تمایزی نمی گذاشت. این پژوهش می کوشد تا این روایتگری را با تفکیک تمامی عناصر فرمی سینمایی از یکدیگر و با تاکید بر عناصر فرمی در سینمای بلاتار ارزیابی کند.
هدف پژوهش:
این مطالعه درپی رسیدن به امکان و چگونگی روایتگری از زمان به مثابه دیرند به واسطه عناصر فرمی سینمای بلاتار است.
روش پژوهش:
مطالعه پس از تبیین نظریه برگسون با تقریر دلوزی که با استفاده از منابع کتابخانه ای صورت گرفته است، با دیدن تمامی آثار سینمایی بلاتار، عناصر فرمی سینمای او را با روشی پدیدارشناسانه و توصیفی- تحلیلی از یکدیگر تفکیک کرده و تاثیر هرکدام از این عناصر را به طور مستقل و فارغ از عناصر محتوایی در روایتگری از دیرند سنجیده است.
پژوهش نشان می دهد سینمای بلاتار به واسطه عناصر فرمی، توانایی روایت دیرند برگسون را دارد. این عناصر فرمی دو دسته اند: ساختاری که همان هنرسازه ها است و غیرساختاری. عناصر فرمی غیرساختاری همگی ارجاع به عناصر ساختاری دارند. عناصر فرمی غیرساختاری در سینمای بلاتار هنرسازه هایی را فعال می کنند که در وهله اول برای روایتگری از دیرند برگسون بسترسازی می کنند و در وهله دوم به سبب وجود هنرسازه ملال و عناصر فرمی غیرساختاری که به این هنرسازه ارجاع دارند، درک زمان به مثابه دیرند را برای مخاطب میسر می سازند.
-
Realistic Photography of Urban Elements Based on Kendall Walton's Opinion and Matching it with the Image of Urban Towers
Azarnoosh Zareian, *
Journal of Urban Management and Energy Sustainability, Autumn 2023 -
واکاوی بازنمایی امر قدسی در سینمای داستانی بر اساس آرای سنت گرایان
محمدباقر صنیعی منش، مسعود نقاش زاده*،
فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات، تابستان 1403 -
جلوه های دراماتیک صدا در دو فیلم مستند صنعتی از ساخته های کامران شیردل، بر اساس نظریه دریافت
مهناز فریدونی*، محمدعلی صفورا،
نشریه رسانه های دیداری و شنیداری، بهار 1403 -
کارکرد پدیدارشناسانه عناصر فرمی سینما (با تاکید بر پدیدارشناسی هوسرل)
، *،
نشریه باغ نظر، آذر 1402 -
بررسی همزیستی در فیلم «جهان با من برقص» بر اساس هستی شناسی شی محور گراهام هارمن
نازنین هنرخواه، *
نشریه هنرهای زیبا - هنرهای نمایشی و موسیقی، پاییز 1402