پیشایندهای موثر بر پاسداشت کرامت انسانی پناهجویان مرزی
با توجه به افزایش تنش های انسانی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در برخی مناطق جهان، گاه شاهد افزایش پناه جویان در گذرگاه های مرزی و پایمال شدن کرامت انسانی آنان هستیم. لذا یکی از دغدغه های مهم جوامع بشری، این است که چگونه می توان ضمن پاسداری از امنیت داخلی، پذیرای پناه جویان مرزی بود و از کرامت انسانی آنان صیانت نمود. لذا هدف پژوهش حاضر، شناسایی پیشایندهای موثر بر پاسداشت کرامت انسانی پناه جویان مرزی استوار گشته است.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت داده ها و شیوه اجرا، از جمله پژوهش های کیفی به شمار می رود که با استفاده از تحلیل مضمون انجام شده است. برای بررسی پایایی پژوهش، از شاخص توافق درون موضوعی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته است. تجزیه تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها در سه مرحله مضامین پایه ای، مضامین سازمان دهنده و مضامین فراگیر، کدگذاری شده است.
با توجه به سطح بندی نهایی پیشایند «فرهنگی و اجتماعی» دارای بیشترین فراوانی و اولویت از نظر خبرگان علمی و اجرایی موردمطالعه می باشد و پس ازآن به ترتیب پیشایندهای «حقوقی- قضایی»، «اخلاقی- مذهبی»، اقتصادی- معیشتی» و «سیاسی - دیپلماتیک» در اولویت های دوم تا پنجم قرار دارند.
برای تضمین حداکثری کرامت انسانی پناه جویان، شایسته است: 1- کشورهای مقصد پناه جویان، برای پاسداشت کرامت انسانی پناه جویان مرزی، متناسب با سطح بندی پیشاندهای استخراج شده برنامه ریزی کرده و سیاست گذاری نمایند تا از این رهگذر آسیبی به امنیت ملی وارد نگردد. 2- کشورهای مقصد پناه جویان برنامه ریزی مدونی پیرامون تامین حداکثری امنیت اجتماعی پناه جویان، توجه به آموزش و تحصیل پناه جویان (به ویژه کودکان) و فرهنگ سازی مناسب برای ارتقاء روحیه برابری، برادری و انسان دوستی و پذیرش پناه جویان را در دستور کار خود قرار دهند. 3- سازمان ملل متحد با همکاری کمیساریای عالی پناه جویان سازوکار منسجمی برای برگزاری نشست های فرهنگی، هنری و علمی مشترک بین کشورهای مبداء و مقصد (به ویژه در خصوص پناه جویانی که مدت حضور آن ها به دلایلی طولانی شده است) را ساماندهی نمایند.
پیشایندها ، پاسداشت ، کرامت انسانی ، پناه جویان ، مرز
-
تضمین حقوق شهروندی در پرتو ظرفیت های فقه اسلام و حقوق موضوعه ایران با تاکید بر امنیت اجتماعی
محمد میرزائی*، ، میثم دینی
نشریه مطالعات راهبردی ناجا، تابستان 1403 -
کارکرد قواعد فقهی در ابهام زدایی از به کارگیری زور توسط ماموران مسلح (مورد مطالعه: قانون به کارگیری سلاح)
، محمد میرزایی*، علی چهکندی نژاد
فصلنامه پژوهش های اطلاعاتی و جنایی، پاییز 1402 -
ارائه الگوی راهبردی فرماندهان فراجا در مدیریت بحران های اجتماعی ناامن ساز امنیت عمومی بر اساس آموزه قرآنی «قول سدید»
حمیدرضا کرمی، بهمن فصیحی*،
نشریه بصیرت و تربیت اسلامی، تابستان 1402 -
رهیافت های حقوق بین الملل برای توازن قدرت در نظم جهان کنونی
*
نشریه مطالعات بین المللی پلیس، بهار 1402