تحلیل فضایی اثر تغییرات اقلیمی بر اقتصاد خانوارهای روستایی، مطالعه موردی: خانوارهای روستایی شهرستان مرزی سروآباد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

تغییرات آب وهوا و اثرات آن، امروزه به یکی از اولویت های مهم کشورها تبدیل شده و زندگی انسان را به طورجدی تحت تاثیر قرار داده است. مناطق مرزی به دلیل شرایط خاص خود، اثرپذیری بیشتری از این پدیده داشته اند. در این تحقیق سعی بر آن است که تحلیل فضایی میزان تاثیر تغییرات اقلیمی بر اقتصاد خانوارهای روستایی شهرستان سروآباد، یکی از شهرستان های استان کردستان موردبررسی قرار گیرد.

روش تحقیق:

 این تحقیق ازنظر ماهیت توصیفی- تحلیلی و ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش جمع آوری داده ها پیمایشی می باشد که از پرسشنامه استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای spss و ARC GIS استفاده شده است. برای سنجش میزان اثر تغییرات اقلیمی بر اقتصاد خانوارهای روستایی از آزمون T تک نمونه ای استفاده شد

یافته ها

نتایج آزمون نشان داد تمام ابعاد اقتصاد خانوارهای روستایی از تغییرات اقلیمی تاثیرپذیر بوده است. بدین ترتیب که تغییرات اقلیمی به ترتیب بر زنبورداری (19.22)، شیلات (19.01)، باغداری (18.78)، زراعت (18.73)، دامداری (18.59)، خدمات (18.47)، صنایع دستی (18.40) اثرگذار بوده است. تحلیل فضایی برای تمامی ابعاد انجام شده و به طورکلی دهستان های دهستان ژریژه، رزاب، پایگلان، کوسالان، بیساران، دزلی، شالیار، اورامان تخت به تربیت بیشترین میزان تاثیر را از تغییرات اقلیمی به خود دیده اند.

نتیجه گیری

تحلیل یافته ها نشان می دهد در این مناطق مرزی با اثرات منفی تغییر اقلیم در آینده شاهد افزایش قاچاق کالا و پدیده کولبری خواهیم بود. در نتیجه اولویت اصلی، نیاز به آموزش روستاییان در مورد تغییرات اقلیمی و سازگاری با آن و در همان حال معرفی منابع درآمدی جدید می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
123 تا 151
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2808049 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)