شناسایی احساسات چند حالته انسانی توسط هوش مصنوعی و کاربرد آن در روانشناسی
امروزه استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در تمام علوم، تاثیر گذاشته است. استفاده از آن برای شناسایی احساسات افراد با ادغام داده های صوت و متن و تصویر دقت بالاتری را نسبت به سایر روش ها نشان می دهد و این تشخیص کاربردهای زیادی برای روانشناسان و تعامل ماشین و انسان خواهد داشت. شناسایی احساسات انسان و واکنش افراد یکی از نکات مهم در روانشناسی و روان درمانی می باشد. شناسایی احساسات تاکنون بصورت فردی و بوسیله بررسی واکنش چهره، نوع سخن گفتن و یا دست نوشته های اشخاص به محرک های و رویدادها شناسایی، بررسی و تجزیه و تحلیل می شود. با توجه به شرایط فرد آنالیز شونده و یا شرایط فرد آنالیز کننده ممکن است از دقت لازم برخوردار نباشد. این مقاله سعی دارد با توجه به روش های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بتواند با دقت بالایی این تشخیص را از داده های صوت و متن و تصویر استخراج نماید
این پژوهش از حیث روش از نوع همبستگی بین احساسات و داده های ورودی و بر اساس روش های یادگیری ماشین و تحلیل رگرسیون برای پیش بینی یک متغیر ملاک بر اساس چند متغیر پیش بین می باشد (متغیر ملاک طبقه احساسی ویژگی ها و متغیرهای پیش بین صوت و تصویر و متن می باشند) جامعه آماری پژوهش مجموعه دادگان IEMOCAP و از حیث نوع داده این پژوهش، آمیخته کمی- کیفی می باشد.
نتایج به دست آمده نشان داد ترکیب اطلاعات صوت و تصویر و متن برای تشخیص احساسات چند حالته انسانی نسبت به تشخیص احساسات از هرکدام از داده ها بصورت تنها از دقت بسیار بالاتری برخوردار است.دقت این پژوهش عدد 9/82 را در مجموعه دادگان مبنا نشان می دهد.
نتایج حاکی از دقت قابل قبول نسبت به تشخیص ادغام داده های صوت و متن و تصویر نسبت به هر داده بصورت منفرد در تشخیص احساسات انسانی توسط روش یادگیری ماشین و هوش مصنوعی می باشد.