پرنده های هدایت پذیر و تاثیر آن بر ارتکاب جرائم علیه امنیت داخلی کشور
امروزه ارتکاب جرائم در جهان در مرحله گذار از روش های سنتی به سمت روش های نوین می باشد. با توجه به اینکه استفاده کاربرد پهپاد در ارتکاب جرائم امنیتی نمود پیدا کرده است، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پهپادها در ارتکاب جرائم علیه امنیت داخل اجرا شد.
روش شناسی:
این مطالعه از نظر هدف کاربردی، از لحاظ روش ترکیبی (آمیخته) و از لحاظ گرد آوری آمار و اطلاعات به صورت میدانی و از طریق مصاحبه و ابزار پرسشنامه اجرا شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی پژوهش شامل 15 نفر از خبرگان و مدیران سطوح راهبردی فراجا، فرماندهی مرزبانی، سپاه پاسداران و سایر دستگاههای امنیتی فعال در حوزههای هوائی بوده که با رعایت اصل اشباع نظری در پژوهش مشارکت نمودند. جامعه آماری بخش کمی نیز کارشناسان سازمان های مربوطه و به تعداد 40 نفر بوده که به صورت تمام شمار به عضویت اعضای نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. جهت تحلیل داده های کیفی از نرم افزار MAXQDA و برای تحلیل داده های حاصل از بخش کمی از نرم افزار SPSS استفاده شد.
بیانگر این بود که در فرایند تبیین نقش پهپادها در ارتکاب جرائم علیه امنیت داخل؛ می توان تعداد 3 مضمون فراگیر، 8 مضمون سازمان دهنده و 52 مضمون پایه ای مد نظر داشت.
نشان داد پهپادها می توانند از طریق 1- جاسوسی، 2- بمب گذاری و تخریب و 3- اخلال در نظم و امنیت عمومی، در ارتکاب علیه امنیت داخل نقش بسزایی داشته باشند.
پهپاد ، جرم ، امنیت داخل ، فناوری نوین
-
الگوی مدیریت نت هوایی در افق بیانیه گام دوم انقلاب
*
نشریه آماد و فناوری دفاعی، زمستان 1403 -
تاثیر سیاست های پیشگیرانه محور پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا در ارتقای امنیت عمومی شهروندان تهران بزرگ
علی احتشامی، *، اصغر تیموری
فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی، پاییز 1403 -
تاثیرگذاری مدیریت منابع کروی پروازی و اعمال ناایمن در بروز سوانح هوایی
*، جلال منصوری نژاد،
فصلنامه مهندسی حمل و نقل، پاییز 1403 -
الگوی مطلوب مدیریت اسلامی منابع انسانی در واحدهای جرم یابی
*، محمدحسین سخاوت بنیس،
فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی، تابستان 1403