ارایه الگوی ارزیابی عملکرد واحدهای سازمانی با رویکرد ترکیبی دیمتل-الکتره-فازی شهودی
نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد به عنوان یکی از فرآیندهای مدیریتی نقش برجسته ای در کمک به تحقق اهداف و ماموریت های سازمان دارد. هدف مقاله حاضر، ارایه روشی به منظور ارزیابی عملکرد واحدهای وظیفه ای سازمان هستند. این رویکرد بر پایه روشی علمی و نظام مند به صراحت وجود عدم قطعیت و ابهام را که در ماهیت فعالیت های سازمانی وجود دارد، مدنظر قرار می دهد.
روش شناسی پژوهش:
در این مقاله از یک رویکرد ترکیبی تصمیم گیری چندشاخصه استفاده شده است. در ابتدا شاخص های عملکردی با مرور ادبیات و نظرسجی از خبرگان تعیین شده اند و سپس میزان اهمیت و وزن هر یک از شاخص های عملکردی با رویکرد دیمتل فازی شهودی محاسبه و در نهایت عملکرد هر یک از واحدهای سازمان بر اساس شاخص های عملکردی با روش الکتره فازی شهودی ارزیابی گردیده است. در این راستا به منظور کاربرد این روش، معاونت های وظیفه ای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران مورد ارزیابی عملکرد قرار گرفته اند.
این مطالعه اثربخشی رویکرد ترکیبی دیمتل-الکتره-فازی شهودی را در ارزیابی عملکرد واحدهای سازمانی نشان می دهد. این روش عدم قطعیت موجود در شاخص های ارزیابی عملکرد را با به کارگیری رویکرد فازی شهودی به شیوه ای درست در نظر می گیرد و منجر به یک ارزیابی عملکرد صحیح و قابل اعتماد می گردد. نتایج نشان داد در میان شاخص های عملکردی، شاخص های بهبود و تحول سازمانی، شفافیت و ارتقای بهره وری بیشترین وزن و اهمیت را در ارزیابی عملکرد واحدهای سازمانی دارا می باشند. همچنین در بین معاونت های وظیفه ای، معاونت صنایع بیشترین امتیاز را بر اساس روش الکتره فازی شهودی کسب کرده است و در سازمان موردبررسی بالاترین عملکرد را بر اساس شاخص های عملکردی دارد.
اصالت/ارزش افزوده علمی:
این تحقیق برای نخستین بار رویکرد ترکیبی دیمتل-الکتره-فازی شهودی را برای ارزیابی عملکرد واحدهای سازمانی به کار برده است. استفاده از رویکرد فازی شهودی دیدگاه منحصربه فردی را در مورد عدم قطعیت در ارزیابی عملکرد ارایه می دهد و قابلیت اطمینان ارزیابی عملکرد و رتبه بندی را افزایش می دهد. کاربرد این روش در یک سازمان خدماتی دولتی ابزاری روش شناختی برای ارزیابی عملکرد یا رتبه بندی واحدهای سازمانی و یا گروه های کاری در سازمان ها و حوزه های مختلف یا مشابه ارایه می دهد.
-
شناسایی شایستگی های کلیدی مدیریتی در عصر انقلاب صنعتی چهارم با رویکرد فراترکیب
*، عباسعلی حاجی کریمی، زهرا مرادی گلریز
نشریه رهبری آموزشی کاربردی، زمستان 1403 -
شناسایی استراتژی های مدیریت بحران کسب وکارهای کوچک فعال در صنعت مواد غذایی ایران در دوران همه گیری کووید 19 با رویکرد آمیخته
*، سونا بایرام زاده، آرش دبیری
نشریه دانش پیشگیری و مدیریت بحران، پاییز 1403