شناسایی و رتبه بندی آسیب های فراروی پژوهش در حوزه دفاع مقدس (مقدمه ای برای مرحله دستور کار و آغاز چرخه سیاستگذاری)
دفاع مقدس بخش مهم و تعیین کننده ای از تاریخ معاصر کشور ماست. در همین راستا هدف این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی آسیب های فراروی پژوهش در حوزه دفاع مقدس و ارائه آن به سازمان های متولی، برای قرار گرفتن در مرحله دستور کار و شروع چرخه سیاستگذاری در این حوزه است.
روش پژوهش:
این مقاله بر اساس هدف تحقیق کاربردی، بر اساس رویکرد، استقرایی، بر اساس نوع داده، آمیخته (کیفی- کمی) و بر اساس روش تحقیق، پیمایش بوده است. پس از مطالعات کتابخانه ای، آسیب های پژوهش در حوزه دفاع مقدس گرد آوری و در اختیار تعداد 20 نفر از خبرگان و پیش کسوتان پژوهش در حوزه دفاع مقدس قرار گرفت و با بهره گیری از تکنیک دلفی در دو دور، از آن ها خواسته شد، ضمن تایید یا رد آسیب های شناسایی شده، آسیب های پیشنهادی خود را نیز ارائه نمایند. در ادامه با استفاده از نتایج مرحله کیفی، پرسشنامه محقق ساخته تهیه و با هدف رتبه بندی آسیب ها در اختیار 30 نفر از خبرگان و صاحب نظران قرار گرفت و نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. روایی ابزار پرسشنامه به شکل صوری تایید شد.
آسیب های سیاست زدگی، آمار غیرقابل استناد، فقدان رویکرد علمی و تخصصی، تحریف حقیقت، برخورد گزینشی با حقایق، افراط و مبالغه در ذکر بعضی وقایع، استفاده پژوهشگران از اسناد فاقد اصالت، موازی کاری نهادهای مسئول، تقدس گرایی، کاربردی نبودن پژوهش ها و... به ترتیب دارای بالاترین رتبه می باشند.
شناسایی و رتبه بندی آسیب های فراروی پژوهش در حوزه دفاع مقدس فرصت مناسبی برای سیاستگذاری و مقابله با آسیب ها فراهم می کند.
-
افزایش رضایت شغلی کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران
سید مهدی حسینی گل افشانی*، احمد دهدار، غلامرضا الله قلی، ابراهیم انتظار
نشریه مطالعات اعتقادی سیاسی، بهار و تابستان 1403 -
مختصات رهبری و فرماندهی نظامی در اندیشه مقام معظم فرماندهی کل قوا (مدظله العالی)
اصغر محمدی فاتح*، رضا جهانفر، سید مهدی حسینی گا افشانی
نشریه مدیریت سرمایه انسانی دفاعی، بهار 1403