تاثیر سوادآموزی بر سلامت روان (مهارت حل مسئله و عزت نفس) زنان در کرمان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

حق انسانی و پایه و اساس آموزش و یادگیری مادام العمر، سواد است؛ زیرا باعث تغییر زندگی افراد، افزایش توانمندی ها و شانس بهتر زندگی آنها می شود. هدف مقاله حاضر، بررسی میزان تاثیر شرکت در دوره های سوادآموزی بر سلامت روان سوادآموزان زن در زمینه افزایش مهارت حل مسئله و عزت نفس آنان در استان کرمان بود.
روش شناسی: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کمی با استفاده از روش پیمایش است و با روش نیمه آزمایشی گروه کنترل انجام شد به این منظور از جامعه آماری زنانی که در سال تحصیلی 1403-1402 در سه سطح برخوردار، نیمه برخوردار و کم برخوردار بودند با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از کل شهرستان های استان کرمان، 9 شهرستان، 14 کلاس انتخاب شد و جمعا 79 نفر از زنان سوادآموز و 79 نفر از زنان بی سواد انتخاب شد. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه سبک های حل مسئله کسیدی و لانگ و پرسشنامه عزت نفس آیزنک استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، نتایج در برنامه SPSS21 مورد آزمون قرار گرفت.

یافته ها

سوادآموزی به طور متوسط و مثبت با عزت نفس سوادآموزان زن همبستگی دارد. این معیار با توانایی حل مسئله نیز مرتبط است. زنانی که از سواد خواندن و نوشتن برخوردار نیستند، از حس شایستگی کمتری در مقایسه با دیگر سوادآموزان زن برخوردارند. آن ها کسانی هستند که از خواندن می ترسند و ممکن است متعاقبا اجتناب کنند.

نتیجه گیری

سوادآموزی به طور معنی داری بر افزایش سلامت روان در زمینه مهارت حل مسئله و عزت نفس سوادآموزان زن شرکت کننده در دوره های سوادآموزی تاثیر دارد. با تداوم سوادآموزی، این میزان افزایش می یابد.

زبان:
فارسی
صفحات:
424 تا 431
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2837778 
سامانه نویسندگان
  • پروین سالاری چینه
    نویسنده (1)
    پروین سالاری چینه
    استادیار آموزش علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)