شوک نوآوری در شرکت های صنعتی؛ شناسایی عوامل موثر و پیامدها با روش FCM

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

نوآوری پدیده ای پیچیده، جدید و نوظهور است که انواع مختلف تغییرات را به وجود می آورد. نوآوری های جدید و پیچیده، فراخور نوع نگاه شرکت ها و تاثر از این پدیده می توانند اثرات مثبت و منفی برای شرکت ها برجای گذارند. لذا این پدیده که به عنوان شوک نوآوری شناخته می شود، در مواجهه با راهبردها و برنامه های شرکت های صنعتی، همانند یک سکه دو رو، پیامدهای مثبت و منفی برای آن ها در پی دارد. ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل ایجاد کننده و پیامد های شوک نوآوری با روش FCM انجام پذیرفت.

روش

این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از حیث روش گردآوری داده ها از نوع پیمایشی و اکتشافی است که دارای فلسفه پژوهشی قیاسی استقرایی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر خبرگان، متشکل از مدیران شرکت ها و مدیران بخش تحقیق و توسعه در شهرک های صنعتی استان لرستان به همراه اساتید دانشگاه می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و براساس اصل اشباع نظری به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه است که روایی و پایایی ابزار ها به ترتیب با استفاده از روایی محتوایی و پایایی درون کدگذار میان کدگذار برای مصاحبه و روایی محتوایی و پایایی بازآزمون برای پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفته است. در این پژوهش برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا و کدگذاری و در بخش کمی از روش نقشه شناختی فازی FCM بهره گرفته شده است.

یافته ها

نتایج پژوهش مشتمل بر شناسایی عوامل موثر و پیامدهای شوک نوآوری می باشد.

نتیجه گیری

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که شوک شبکه تکنولوژیک نوظهور و مختل کردن شبکه سنتی، توانایی جذب دانش خارجی خلق شده از طریق جهت گیری های کار آفرینانه و بروز نوآوری های تغییرات بر هم زننده در صنعت از جمله مهم ترین عوامل ایجاد کننده شوک نوآوری هستند. همچنین تقویت و احیای برند وعدم حرکت به سمت رکود، تبدیل شرکت های سنتی به شرکت های کوانتومی و آفرینش برندهای پویا و تطبیق پذیر با تغییرات دگرگون ساز از جمله مهم ترین پیامدهای مثبت شوک نوآوری هستند.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 30
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2838663