مدل سازی چگونگی کنشگری اجتماعی حرفه ای معلمان در جامعه با تاکید بر مسئولیت اجتماعی آنان
هدف این مطالعه، بر ساخت فهم کنش حرفه ای معلمان از مسئولیت آنها در محیط های اجتماعی مختلف انجام گرفت.
پژوهش به روش نظریه داده بنیاد اجرا شد. براساس نظریه داده بنیاد، جامعه آماری با استفاده نمونه گیری در دسترس، از میان معلمان، استاد-معلمان و متخصصین آموزش و پرورش انتخاب شد. نمونه نهایی، برمبنای اشباع نظری پژوهش گران تعداد 11 نفر تعیین شد.
در نتیجه کدگذاری، مسئولیت اجتماعی حرفه ای معلم به عنوان پدیده محوری، از عوامل گوناگونی مانند مرجع بودن معلم، کارگزار نظام رسمی، عبور از نقش شغلی به سوی فرانقش حرفه ای و مسئولیت متکثر، متاثر بود. این پدیده در بسترهای تغییرات ساختاری و تکنولوژی های هر زمان، شدت و حدت و حدود و ثغور متفاوتی داشته است. درنتیجه مشخص شد که معلمان با لحاظ کردن یا کنترل شرایط مداخله گر مانند شرایط رفاهی یا ارزیابی مسئولیت های کنش گران دیگر مانند نظام رسمی، نسبت به مسئولیت های اجتماعی خود دست به کنش می زنند. راهبرد فهم شده برای کنش معلمان، کنش صادقانه و واقع گرایانه مفهوم سازی شد. پیامدهای ارتقای جایگاه معلمان در ساحت گفتمان و باور، ارتقای شرایط رفاهی معلمان، کاهش هزینه ها از طریق فرهنگ سازی، شکل گیری اعتماد متقابل، تقویت پیوند میان جامعه و نهاد آموزش و آگاه سازی جامعه، نظام رسمی و معلم نسبت به حقوق، انتظارات و تکالیف هم دیگر، مفهوم سازی شد.
معلم، کنش گری است که هم جامعه و نظام سیاسی، آینده خود را در نوع تربیت او می بیند؛ هم خود معلم به صورت عرفی و شخصیتی، خود را مسئولی چندبعدی در مقابل دانش آموز، اجتماع محلی و نظام کلان جامعه ترسیم می کند. از این روست که او موجد مسئولیت حرفه ای است.
-
تحول جایگاه خلیفه و سلطان بر اساس دیدگاه امام فخر رازی
*
پژوهشنامه تمدن ایرانی، بهار و تابستان 1403 -
بنیان های تربیتی کودک در گفتمان سعدی و مبانی نظری سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
*، هدایت الله تقی زاده
نشریه پژوهش در آموزش زبان و ادبیات فارسی، زمستان 1402 -
رشد اخلاقی کودک چگونه شکل می گیرد؟
ناصر کمالپور، یگانه مرصعی
نشریه مطالعات کاربردی در علوم اجتماعی و جامعه شناسی، پاییز 1402 -
تلاش های الناصرلدین الله برای اعاده اقتدار و کسب مشروعیت دستگاه خلافت از طریق آئین فتوت
نشریه بررسی های نوین تاریخی، پاییز و زمستان 1400