حاملگی ناخواسته و سقط
یکی از مهمترین عوامل مرگ ومیر مادران در دنیا سقطهای غیر قانونی است. این سقطها می توانند عامل ناتوانی هایی در باروری، عفونتهای دستگاه تناسلی، خونریزی ها و صدمات داخل شکمی نیز باشند.
تعیین شیوع حاملگی ناخواسته درمراجعین به درمانگاه های مراقبت از بارداری شهر تهران، ارتباط ناخواسته بودن حاملگی با اقدام به سقط یا فکر کردن به آن وعلل عدم اقدام به سقط.
نوع پژوهش: پژوهش حاضر به توصیف شیوع حاملگی ناخواسته، اقدام به سقط ویا فکرکردن به آن و هم چنین دلائل عدم اقدام به سقط پرداخته است. جهت جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه چهره به چهره استفاده شده است. نمونه: تعداد 3028 نفر از زنان بار دار مراجعه کننده به 10 بیمارستان وابسته به دانشگاه ها در شهر تهران به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند.
شیوع حاملگی ناخواسته 9/ 33% به دست آمد. 5/19% از مراجعین به سقط فکر کرده بودند اما تنها 2/7% جهت سقط اقداماتی انجام داده بودند. علت اصلی عدم اقدام به سقط داشتن اعتقادات مذهبی ذکر شده بود. 55% از افرادیکه به سقط فکر کرده بودند، درمقابل 1% از افرادیکه به سقط فکر نکرده بودند اعلام داشتند که حاملگی آنها ناخواسته است.
پیشنهاد می شود که از طرق مختلف منجمله افزایش سطح آگاهی زنان جامعه نسبت به تحکیم باورهای مذهبی ایشان اقدام نمود. چرا که براساس یافته های این پژوهش اعتقادات مذهبی می تواند دلیل محکمی برای عدم اقدام به سقط غیر قانونی باشد. توجه به آموزش زنان جهت استفاده بهینه از وسائل پیشگیری از بارداری و تسهیل دسترسی آنان به این وسایل از راهکارهای عمده پیشنهادی این پژوهش در جهت پیشگیری از وقوع حاملگی های ناخواسته است.