بررسی کلینیکی Carisol v و وسایل چرخشی در برداشت پوسیدگی در مولرهای شیری

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
در درمانهای دندانپزشکی به خصوص برای کودکان استفاده از روش های غیرتهاجمی و همچنین توجه به راحتی بیمار حین کار از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از این مطالعه مقایسه کلینیکی Carisolv و وسایل چرخشی در برداشت پوسیدگی در مولرهای شیری می باشد.
روش بررسی
در این مطالعه کارآزمایی بالینی 25 کودک یا متوسط سنی 7.02±1.64 سال شرکت داشتند. مولرهای شیری طرف مقابل که میزان پوسیدگی آنها قابل مقایسه با یکدیگر بود برای برداشت پوسیدگی به وسیله Carisolv و وسایل چرخشی انتخاب شدند. برداشت پوسیدگی این دو روش با استفاده از معیارهای کلینیکی مقایسه شد. همچنین زمان برداشت پوسیدگی، نیاز به بی حسی موضعی و احساس پوسیدگی این دو روش با استفاده از معیارهای کلینیکی مقایسه شد. همچنین زمان برداشت پوسیدگی، نیاز به بی حسی موضعی و احساس بیمار در این روش مقایسه گردید. آزمون های آماری با استفاده از آزمون McNemar و Paired انجام شد.
یافته ها
برداشت پوسیدگی در روش چرخشی 100% و روش Carisolv، 88% بود (P=0.0001). از بیماران استفاده از روش Carisolv را نسبت به وسایل چرخشی ترجیح دادند. 28% از بیماران با استفاده از وسایل چرخشی نیاز به بی حسی موضعی داشتند، در حالی که در روش Carisolv هیچ کدام از کودکان نیاز به تزریق نداشتند (P=0.002). زمان برداشت پوسیدگی در روش Carisolv به طور معنی دار بیشتر از روش چرخشی بود (P=0.0001)، اما طولانی بودن کار اثر منفی بر روی رفتار کودکان نداشت.
نتیجه گیری
روش شیمیایی برداشت پوسیدگی با استفاده از Carisolv به عنوان یک روش درمانی آتروماتیک موثر بوده و توان کاربرد در دندانپزشکی کودکان را دارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
14
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p394944