بررسی شدت عیوب انکساری و میزان رضایت افراد مبتلا به عیب انکساری نسبت به عینک

نویسنده:
پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
عیوب انکساری شایعترین اختلالات چشمی هستند و استفاده از عینک یک روش معمول اصلاح این عیوب می باشد؛ همچنین امروزه اصل رضایت استفاده کنندگان مقبولیت جهانی و عام دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شدت عیوب انکساری و میزان رضایت افراد مبتلا به عیب انکساری نسبت به عینک انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی انجام شد، 150 نفر از افرادی که دارای اختلال انکساری بودند، به صورت تصادفی ساده انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل دو فرم مصاحبه جهت ثبت مشخصات فردی و میزان رضایت بیماران و همراه آنها و فرم مشاهده و معاینه جهت تعیین نوع و شدت عیب انکساری بود؛ داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری Chi-Square در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
52 نفر (7/34%) از بیماران مرد و 98 نفر (3/65%) زن بودند. میانگین سنی بیماران 57/14±06/29 بود. از نظر میزان رضایتمندی استفاده از عینک 8/63% بیماران و 2/67% همراهان از داشتن عینک ناراضی بودند. شایعترین نوع عیب انکساری به ترتیب نزدیک بینی، آستیگماتیسم سپس دوربینی بود. از نظر آماری بین شدت عیوب انکساری و جنس و شغل با عدم رضایت از عینک توسط بیماران و همراهان رابطه معنی داری وجود نداشت اما بین گروه های سنی و رضایت مندی نسبت به عینک رابطه آماری معنی داری وجود داشت. (p<0.01)
نتیجه گیری
به منظور جلب رضایت بیماران در اصلاح عیوب انکساری بیماران با وجود مزایا و معایب هریک از روش ها اعم از تجویز عینک، لنز تماسی و یا جراحی عیوب انکساری، پیشنهاد می گردد در انتخاب روش مناسب به عوامل متعددی از جمله تشخیص پزشک، نظر و شرایط اجتماعی و اقتصادی بیمار و فرهنگ حاکم بر جامعه توجه جدی مبذول گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
23
لینک کوتاه:
magiran.com/p427051 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!