بررسی ارزش تشخیصی ترانس ایلومیناسیون در تشخیص سینوزیت حاد در مناطق نظامی بدون تجهیزات پزشکی

چکیده:
مقدمه
سینوس های پارانازال حفرات هوایی اطراف بینی می باشند که بیماری های زیادی را به خود اختصاص می دهند. در بین نیروهای نظامی مشکلات گوش، حلق و بینی یکی از علل مراجعه بیماران به متخصص می باشد. به علاوه، سینوزیت شایع ترین بیماری درگیرکننده سینوس ها می باشد. پیشرفت های اخیر تصویربرداری رادیولوژیک و تکنیک های جدید آندوسکوپی، توانایی تشخیص و درمان سینوزیت را بهبود بخشیده اند. در این میان ترانس ایلومیناسیون سینوس های قدامی (ماگزیلاری و فرونتال) یکی از معاینات تشخیصی می باشد که در تشخیص سینوزیت پزشک را یاری می کند. در این مطالعه قصد داریم تا میزان ارزش تشخیصی ترانس ایلومیناسیون را در تشخیص سینوزیت حاد بررسی نماییم.
مواد و روش کار
مطالعه به صورت ارزیابی فرآیندها طراحی شده و روی 100 بیمار با علایم و نشانه های مشکوک به سینوزیت حاد که به درمانگاه گوش و حلق و بینی بیمارستان بقیه الله «عج» در سال 1382 مراجعه نموده اند؛ انجام گرفته است. پس از ثبت علایم و نشانه ها، بیمار توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مورد معاینه ترانس ایلومیناسیون قرار گرفته است. به منظور تشخیص قطعی سینوزیت حاد برای تمامی بیماران سی تی اسکن کرونال (به عنوان استاندارد طلایی تشخیص) انجام گرفته است. پزشک از نتایج سی تی اسکن بی اطلاع بوده است. داده ها جمع آوری و میزان حساسیت و اختصاصی بودن و میزان تطابق ترانس ایلومیناسیون برای هر کدام از سینوس های قدامی ماگزیلاری و فرونتال مورد ارزیابی قرار گرفته است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و در نظر گرفتن سطح معنی داری 5 درصد آنالیز شدند.
نتایج
از 100 بیمار مورد مطالعه، 74 نفر مرد و 26 نفر زن؛ با میانگین سنی 33 سال و 1/3 = SD بود. براساس گزارش سی تی اسکن تعداد 64 نفر سی تی اسکن غیرطبیعی داشتند (بیمار). طبق این مطالعه درصد انطباق ترانس ایلومیناسیون در مواردی که سی تی اسکن غیرطبیعی داشتند، در مورد سینوس ماگزیلاری و سینوس فرونتال به ترتیب 5/73 درصد و 1/60 درصد گزارش گردید (میزان حساسیت). این میزان در مورد یافته های طبیعی سی تی اسکن در ترانس ایلومیناسیون برای سینوس های ماگزیلاری و فرونتال به ترتیب 5/63 درصد و 90 درصد گزارش گردید.
بحث: در این مطالعه مشخص گردید، انجام ترانس ایلومیناسیون توسط پزشک می تواند تا حد زیادی به تشخیص درگیری سینوس ها به خصوص در رد درگیری سینوس ها خصوصا در مورد سینوس فرونتال یاری رساند. لذا، با توجه به شیوع بالای بیماری و عدم وجود امکانات پیشرفته تصویربرداری در مناطق نظامی و دور افتاده و نیز جهت افزایش توان تشخیصی، استفاده از ترانس ایلومیناسیون به پزشکان در جهت تشخیص سینوزیت حاد توصیه می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
125
لینک کوتاه:
magiran.com/p442287 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!