بررسی مقاومت به شکست کامپوزیت اورلی در دندانهای پرمولر ماگزیلاری درمان ریشه شده با حفره مزیواکلوزودیستال (MOD) با دو نوع کامپوزیت تقویت شده با رشته های فایبر (Nulite F) و کامپوزیت معمولی خلفی (3M-P60) در محیط آزمایشگاهی

چکیده:
هدف
جهت ترمیم دندانهای درمان ریشه شده پرمولر ماگزیلاری درمانهای متنوعی وجود دارد یکی از این درمانها استفاده از کامپوزیت اورلی توسط کامپوزیتهای تقویت شده با رشته های فایبر است. هدف از این مطالعه مقایسه مقاومت به شکست پرمولرهای ماگزیلاری درمان ریشه شده با حفره MOD و ترمیم شده با استفاده از دو نوع کامپوزیت تقویت شده با رشته های فایبرNulite F و کامپوزیت معمولی خلفی1 است.
روش بررسی
این تحقیق به روش تجربی و با تکنیک مشاهده انجام شد. 72 دندان پرمولر ماگزیلاری با اندازه های تقریبا مشابه انتخاب و به طور تصادفی در شش گروه قرار داده شدند. در این تحقیق نیرویی به صورت روش مخرب وارد می گردد که در آن دندانها تحت یک نیروی فشاری که با سرعت ثابت در حال افزایش است قرار می گیرند. گروه اول: دندانهای سالم - گروه دوم: دندانهای درمان ریشه شده با حفره مزیواکلوزودیستال (MOD) -گروه سوم: دندانهای درمان ریشه شده با حفرات MOD جهت انله کامپوزیتی و ترمیم شده با کامپوزیت کف پوش Nulite F2 و کامپوزیت تقویت شده با رشته های فایبر Nulite F و تحت تآثیر نیرویی با زاویه 90 درجه.-گروه چهارم: دندانهای درمان ریشه شده با حفرات MOD جهت انله کامپوزیتی و ترمیم شده با کامپوزیت کف پوش Nulite F2 و کامپوزیت تقویت شده با رشته های فایبر Nulite F و تحت تآثیر نیرویی با زاویه 45 درجه.-گروه پنجم: کلیه مراحل تراش درمان ریشه و قراردهی کامپوزیت، کف پوش Nulite F2 همانند گروه سوم و چهارم اما، ترمیم شده با کامپوزیت معمولی خلفی و تحت تاثیر نیرویی با زاویه 90 درجه.-گروه ششم: کلیه مراحل تراش درمان ریشه و قراردهی کامپوزیت، کف پوش Nulite F2 همانند گروه سوم و چهارم اما، ترمیم شده با کامپوزیت معمولی خلفی و تحت تاثیر نیرویی با زاویه 45 درجه.
یافته ها
میانگین مقاومت به شکست گروه ها بدین صورت به دست آمد: گروه اول: KN 092/2، گروه دوم KN 862/0، گروه سوم: KN 639/1، گروه چهارم: KN 806/0، گروه پنجم: KN 314/1، گروه ششم: KN 615/0، با توجه به آنالیز ANOVA و آزمونهای مقایسات چندگانه در کل به جزء بین گروه 4 و 6 بین سایر گروه ها اختلاف معنی داری مشاهده گردید(000/0 =p).
نتیجه گیری
در صورتی که به این دندانها نیروی عمودی حدود 2 کیلونیوتن وارد شود به احتمال زیاد دچار شکستگی تاج خواهند شد. همچنین با توجه به نتایج بدست آمده اثر مخرب نیروهای برشی(مایل) نسبت به نیروهای عمودی بیشتر است.مقاومت به شکست دندانهای انله شده با کامپوزیت خلفی نسبت به گروه یک کنترل مثبت در برابر اعمال نیرو با همین زاویه 63درصد بود.از دیگر عوامل موثر بر مقاومت به شکست در دندانهای پره مولر می توان به نحوه تراش دندان و وجود یا عدم وجود مارژینال ریج اشاره نمود. دندانهای پرمولر ماگزیلاری درمان ریشه شده با حفره MOD می توانند به طور موفقیت آمیزی توسط انله کامپوزیتی با استفاده از کامپوزیتهای تقویت شده با رشته های فایبر ترمیم شوند، البته کاربرد این روش در افراد مبتلا به عادات پارافانکشنال توصیه نمی گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
356
لینک کوتاه:
magiran.com/p489522 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!