بررسی ابتلا به COPD بر عملکرد جنسی بیماران در مقایسه با افراد سالم و بررسی فاکتورهایدخیل و زمینه ساز در ایمپوتنسی در بیماران

پیام:
چکیده:
مقدمه
هدف از این تحقیق، بررسی ابتلا به COPD بر عملکرد جنسی بیماران در مقایسه با افراد سالم و بررسی فاکتورهای دخیل و زمینه ساز در ایمپوتنسی در بیماران COPD است.
روش مطالعه از نوع شاهد- موردی است. نمونه ها از بین بیماران مرد COPD مراجعه کننده به بیمارستان مصطفی خمینی انتخاب شدند. در این مطالعه 30 مورد بیمار COPD مرد با 30 نفر مرد سالم که در یک رده سنی بودند از لحاظ عملکرد جنسی مورد مقایسه قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه و از طریق مصاحبه انجام گرفت. سن، تاهل، مصرف سیگار، میزان مصرف در COPDها و 15 تا 20 نخ سیگار به مدت 25 تا 30 سال بوده است. بیماری های زمینه ای، انزال زودرس (premature ejaculation)، کاهش میل جنسی، متوسط تعداد دفعات ارتباط جنسی، اختلال عملکرد نعوظی فرد (توسط پرسشنامه استاندارد Shim) مواردی بود که در هر دو گروه مورد ارزیابی گرفت.
در بیماران ABG و PFT هم انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون Pearson chi-square وfisher’s exact test مورد ارزیابی قرار گرفت. (در ضمن در قبل و بعد از برونکو دیلاتور جهت رد آسم و برگشت پذیری بالاتر از 15 درصد و در صورت مثبت بودن از مطالعه خارج گردیدند.)
یافته ها
میانگین سنی گروه مورد 53/66 سال و میانگین سنی گروه کنترل 56/62 سال است. میانگین تعداد دفعات رابطه جنسی در گروه مورد 26/2 بار و در گروه کنترل 83/3 بار است. در آنالیزهای آماری بین گروه مورد و شاهد در مورد سیگاری بودن، تعداد دفعات ارتباط جنسی، اختلال عملکرد نعوظ و انزال زودرس، و کاهش میل جنسی، رابطه معناداری وجود دارد که p به ترتیب برابر است با (0/00=p)، (022/0(p=، (001/0p=)، (028/0‍p=)، (01/0p=). در بررسی نتایج در گروه مورد، رابطه معناداری بین سن افراد و تعداد دفعات رابطه جنسی مشاهده می گردد (005/0p=)، همچنین رابطه معناداری بین سیگار و تعداد دفعات رابطه جنسی (00/0(p= و سیگار و اختلال عملکرد نعوظ به دست آمده است (020/0p=). بین po2 بیماران و تعداد دفعات رابطه جنسی (021/0(p= و PFT بیماران و اختلال عملکرد نعوظ (019/0p=) رابطه معناداری مشاهده می گردد.
بحث و نتیجه گیری
COPD بر عملکرد و توانایی جنسی و نعوظی افراد در مقایسه با گروه شاهد تاثیر منفی گذاشته وSEXUAL LIFE بیماران را تحت تاثیر خود قرار داده است. عامل سیگار و هیپوکسی مزمن می توانند از علل و زمینه سازهای ایمپوتنسی در بیماران COPD باشند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
53
لینک کوتاه:
magiran.com/p509364 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!