بررسی تاثیر ضد عفونی کردن سوند و مئای ادراری با پماد پویدون آیوداین 10درصد بر میزان بروز باکتریوری در مردان بستری در بخش داخلی اعصاب

پیام:
چکیده:
مقدمه
عفونت ادراری یکی از شایع ترین عفونت های بیمارستانی است که غالبا پس از وسیله گذاری در مجرای ادرار و عموما پس از سوندگذاری ایجاد می گردد. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر ضد عفونی سوند و مئای ادراری بر میزان بروز باکتریوری در بیماران بستری در بخش داخلی اعصاب بیمارستان شهدای تجریش انجام شد.
روش کار
. پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی است. تعداد 70 بیمار سوندگذاری شده مبتلا به سکته مغزی که عفونت ادراری نداشتند، به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند (گروه مداخله=35 مورد، گروه شاهد=35 مورد). در گروه مداخله روزانه یک بار ناحیه مئای ادراری، محل اتصال سوند به لوله کیسه ادرار و دو بار در روز محل پیچ تخلیه ادرار با پماد پویدون آیوداین 10 درصد ضد عفونی می گردید. در گروه شاهد محل های مذکور توسط سرم نرمال سالین شستشو می شد. سپس از هر دو گروه مورد و شاهد روز دوم، پنجم، هشتم، یازدهم و چهاردهم یک نمونه ادراری جهت کشت به آزمایشگاه فرستاده می شد. حداکثر زمان مطالعه 14 روز بود. هم چنین نمونه ها از نظر متغیرهای مداخله گر سن، بیماری های زمینه ای، شدت بیماری، سابقه هیپرپلازی پروستات و... با یکدیگر همگون شدند. اطلاعات مطالعه، شامل ارزیابی شدت بیماری سکته مغزی (براساس فرم انجمن ملی سلامت) و نتایج کشت ادرار، در فرمهای مربوطه جمع آوری شدند.
نتایج
میزان بروز باکتریوری در گروه مداخله و شاهد به ترتیب20 و 9/42 درصد بود(035/0 = p). خطر نسبی بروز باکتریوری 14/2 بود(14/2 = RR). عامل مسبب باکتریوری در 1/57 درصد افراد گروه مداخله و 40 درصد افراد گروه شاهد اشرشیا کلی (E.coli) بود. در بیماران مبتلا به باکتریوری در گروه مداخله و شاهد به ترتیب در7/85 و 6/86 درصد موارد پیوری و در 6/28 و3/33 درصد موارد علائم بالینی عفونت ادراری دیده شد. در این پژوهش رابطه معنی داری بین بروز باکتریوری و شدت بیماری وجود داشت (گروه مداخله: 028/0 p:، گروه شاهد 048/0 p). از دیگر یافته های جانبی تحقیق می توان به ارتباط معنی دار بین طول مدت داشتن سوند و بروز عفونت ادراری اشاره کرد (در گروه مداخله: 022/0 =p، گروه شاهد: 047/0= p).
نتیجه گیری
نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از پماد پویدون آیوداین 10 درصد جهت ضدعفونی کردن محل اتصال سوند به لوله کیسه ادرار، محل پیچ تخلیه ادرار سوند و مئای ادراری باعث کاهش میزان باکتریوری در مردان می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
10
لینک کوتاه:
magiran.com/p555000 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!