مقایسه وضعیت سالمندان مقیم آسایشگاه و مقیم خانواده در ایران

چکیده:
اهداف
رشد صعودی جمعیت سالمندان کشورمان و توجه جامعه به پدیده سالمندی، موجبی شده تا در راستای ضرورت مطالعه و شناخت ابعاد مختلف مسایل و مشکلات جمعیت سالمندی، به مقایسه وضعیت سالمندان مقیم آسایشگاه و مقیم در خانواده بپردازیم.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی (Cross sectional) است. در این تحقیق 504 نفر سالمند بالای 60 سال، مورد بررسی قرار گرفتند، 246 نفر سالمندان مقیم آسایشگاه های سالمندی سراسر کشور به عنوان گروه مقیم آسایشگاه و 258 نفر سالمندان غیر آسایشگاهی، به عنوان گروه مقیم خانواده انتخاب شدند. نمونه گیری به روش تصادفی سیستماتیک انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها، عبارت است از: پرسش نامه ای که توسط محقق تدوین شده و بوسیله مصاحبه با سالمند، خانواده و مشاهدات محقق تکمیل گردیده است.
یافته ها
میانگین سنی سالمندان مقیم آسایشگاه 75/4 سال و سالمندان مقیم خانواده 71/3 سال بوده است. زنان بیش از مردان روانه آسایشگاه می شوند. پایگاه اجتماعی و اعتقادات مذهبی در میان سالمندان مقیم خانواده بالاتر بوده است. نداشتن فرزند، بی همسری، نداشتن خانواده، تنهایی و بی کسی، نداشتن مسکن و نگرش منفی اعضا خانواده به سالمندی در میان سالمندان مقیم آسایشگاه بیشتر است.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج بدست آمده، به نظر می رسد، افول پایگاه اجتماعی سالمندان، بی همسری، نداشتن خانواده، بی مسکنی و نگرش منفی اعضا خانواده نسبت به فرد سالمند از عوامل موثر بر اقامت سالمندان در آسایشگاه های سالمندی است که برنامه ریزان و مسئولان اجرایی امور اجتماعی و گروه سالمندی باید به آن توجه داشته باشند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
280
لینک کوتاه:
magiran.com/p560945 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!