مقایسه بای پاس قلبی ریوی هیپوترم با نرموترم از لحاظ خونریزی و مشکلات انعقادی بعد از عمل جراحی کرونری

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
خونریزی پس از عمل از جمله مشکلاتی است که پس از بای پاس قلبی ریوی [Cardiopulmonary Bypass (CPB)] ایجاد می گردد. در شرایط نورموترم ممکن است منجر به بهبود عملکرد فاکتورهای انعقادی و حفظ هموستاز شود و انتظار می رود خونریزی بعد از عمل کاهش یابد. هدف از این مطالعه مقایسه خونریزی و نیاز به فرآورده های خونی بعد از اعمال جراحی کرونر تحت پمپ قلبی ریوی در دو گروه CPB هیپوترم و نرموترم می باشد.
مواد و روش ها
این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی در بیماران کاندید عمل جراحی بای پس عروق کرونر [Coronary Artery Bypass Graft (CABG)] انجام شد. این بیماران به دو گروه 30 نفره نرموترم (گروه N) و33 نفره هیپوترم (گروه H) تقسیم شدند. گروه هیپوترم در حین CPB تا 30 درجه سرد می شدند و متوسط فشار شریانی در حد 40 تا 65 میلی متر جیوه حفظ می شد و در گروه نورموترم بیماران به طور فعال سرد نمی شدند و درجه حرارت مرکزی در حد 35 تا 37 درجه سانتیگراد حفظ شده و متوسط فشار شریانی نیز در حد 60 تا 90 میلی متر جیوه حفظ می شد. در ICU حجم خونریزی و نیاز به جایگزینی خون و فرآورده های خونی و همچنین تست ها انعقادی طی 24 ساعت بعد از ورود، ارزیابی گردید.
یافته ها
تفاوت آماری معناداری از نظر سن، وزن، کسر تخلیه ای بطن چپ، تعداد عروق کرونر درگیر، کلاس NYHA و زمان پمپ قلبی ریوی، بین دو گروه وجود نداشت. متوسط خونریزی 12 و 24 ساعت پس از عمل در بیماران گروه N و H به ترتیب 67/395 و 67/512 میلی لیتر در مقابل 82/441 و 97/ 626 میلی لیتر بود (به ترتیب 1/0=P و 5/0=P). میانگین مقادیر PT و PTT در 6 ساعت بعد از عمل در دو گروه تفاوت آماری معناداری نداشت، ولی تعداد پلاکت ها در این زمان در گروه N به صورت معناداری بیشتر از گروه H بود (003/0=P). همچنین نیاز به تجویز فرآورده های خونی بعد از عمل، در دو گروه مشابه بود.
نتیجه گیری
بر اساس یافته های این پژوهش، هیپوترمی و نرموترمی در بیمارانی که جهت اعمال بای پاس عروق کرونری تحت پمپ قلبی ریوی قرار می گیرند، منجر به تفاوت بالینی قابل ملاحظه ای از لحاظ میزان خونریزی طی 24 ساعت اول، نیاز به تجویز فراورده های خونی و اختلال تست های انعقادی پس از عمل نشده و تنها تفاوت معنادار بین گروه ها کاهش بیشتر شمارش پلاکت ها در گروه هیپوترم بود که این امر نیز سبب افزایش نیاز به ترانسفوزیون پلاکت نشده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
22
لینک کوتاه:
magiran.com/p610323 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!