بررسی شکایات اسکلتی عضلانی پرسنل درمانی بیمارستان های کاشان در سال 1385

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار یکی از مشکلات مهم شغلی می باشد و در این بین، مشکلات کمردرد که حتی می تواند باعث ناتوانی افراد شود در درجه اول اهمیت قرار دارد. پرسنل درمانی با توجه به نوع وظایف شان در معرض این آسیب ها قرار دارند. عواملی از قبیل حمل و نقل بیماران، وضعیت بدنی نامناسب حین کار، ایستادن های مداوم و استرس های روانی شغل در بروز و شیوع این اختلالات موثر می باشند. لذا مطالعه ای با هدف تعیین شیوع شکایات اسکلتی عضلانی در بین پرسنل درمانی بیمارستان های کاشان انجام گرفت تا با شناخت شکایات بتوان راه کاری مناسب جهت کاهش آن ارائه داد.
مواد و روش ها
تحقیق به روش مقطعی بر روی 278 نفر (212 زن و66 نفر مرد) از پرستاران، بهیاران، ماماها و تکنسین های بیهوشی و اتاق عمل که از 5 بیمارستان به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، صورت گرفت. پس از انتخاب افراد به آنها مراجعه گردید و با استفاده از پرسش نامه و مصاحبه، اطلاعات جمع آوری گردید. در این بررسی از پرسش نامه بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی نوردیک استفاده شد که اعتبار آن از طریق آزمون و باز آزمون مورد بررسی قرار گرفته و به عنوان یک ابزار غربالگری تایید شده است. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای و آزمون دقیق فیشر برای حذف اثر مخدوش کننده تحلیل گردید و به بیان ارتباط بین متغیرها پرداخته شد.
نتایج
از کل افراد مورد بررسی، 241 نفر (7/86 درصد) حداقل در یک عضو بدن ناراحتی و یا درد داشته اند و این عدد در مردان، 4/86 درصد و در زنان، 8/86 درصد بوده است. بیشترین فراوانی در قسمت تحتانی پشت (4/60 درصد) بوده و پس از آن مربوط به زانو (8/51 درصد) بوده است. در این تحقیق مشخص شد که بیشترین فراوانی مشکلات اسکلتی عضلانی در افراد 30 تا 39 سال (2/91 درصد) و کمترین آن در افراد زیر 30 سال (7/78 درصد) بوده است. ارتباط معنی داری بین مشکلات اسکلتی عضلانی با سابقه کار دیده شد. (05/0p<). با توجه به نتایج آزمون ها تفاوت معنی داری بین مشکلات اسکلتی عضلانی کلیه اعضای بدن با جنس و سن مشاهده نگردید.
نتیجه گیری
شیوع مشکلات اسکلتی عضلانی در تمامی رده های پرسنل درمانی بالا بوده است. دلیل اصلی آن را حجم زیاد کار این پرسنل می توان بیان کرد. بدون در نظر گرفتن اثر سن، بیشترین شیوع مشکلات اسکلتی عضلانی در قسمت تحتانی پشت و آرنج می باشد. افزایش سن بر شیوع مشکلات اسکلتی عضلانی در قسمت های دیگر بدن تاثیر ندارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
33
لینک کوتاه:
magiran.com/p622655 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!