اثربخشی دوز یادآورواکسن هپاتیت ب در کودکان 75 ساله واکسینه شده استان کهگیلویه و بویراحمد

پیام:
چکیده:
مقدمه و هدف
اثربخشی واکسن هپاتیت ب و طول مدت محافظت بعد از تزریق در کودکان، در مطالعه های مختلف، متفاوت ذکر شده است. نیاز به دوز یادآور هپاتیت ب به دنبال سری واکسیناسیون بعد از تولد چالش برانگیز است. در برنامه ایمن سازی مصوب کمیته کشوری ایمن سازی، فقط یک دوره واکسیناسیون برای کودکان در نظر گرفته شده است. با توجه به شیوع بالا و وخامت بیماری هپاتیت ب، این مطالعه به منظور تعیین وضعیت ایمنی کودکان در سنین ورود به مراکز آموزشی و تعیین اثر بخشی دوز یادآور واکسن هپاتیت ب در کودکان و نیاز به استفاده از دوز یادآور، طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش ها
این یک مطالعه مداخله ای از نوع کارآزمایی بالینی است که در سال 1384 1383 بر روی 800 کودک 75 ساله استان کهگیلویه و بویراحمد با روش نمونه گیری چند مرحله ای انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. بعد از پرسشگری خانوار از هر کودک 3 میلی لیتر خون گرفته شد. با روش الیزا آنتی بادی ضد آنتی ژن سطحی و آنتی ژن سطحی ویروس اندازه گیری شد. به کلیه کودکانی که میزان آنتی بادی آنها کمتر از میزان محافظت کننده بود واکسن هپاتیت ب از نوع دی ان ای نوترکیبی به صورت عضلانی تزریق شد. 4 هفته بعد غلظت آنتی بادی ضد ویروس اندازه گرفته شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری تی زوجی تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها
کلیه موارد جهت آنتی ژن سطحی منفی بودند. یافته ها نشان داد 615 نفر(4/84 درصد) کودکان مورد مطالعه از آنتی بادی محافظت کننده علیه ویروس هپاتیت ب برخوردار بودند. میانگین تیتر آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت ب در این کودکان 9/308± 5/230 واحد بین المللی با حداقل تیتر 6/10 و حداکثر آن 1175 واحد بود. 114 نفر(6/15 درصد) کودکان ایمن نبودند و میانگین تیتر آنتی بادی در آن ها 5/3 ± 97/4 واحد بین المللی بود. بعد از دریافت دوز واکسن یادآور هپاتیت، 89 نفر(1/78 درصد) از این کودکان نسبت به ویروس هپاتیت ب ایمن شدند. میانگین تیتر آنتی بادی به 402 ± 1/332 واحد بین المللی رسید، یعنی به طور متوسط حدود 67 برابر افزایش تیتر مشاهده شد.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج مطالعه مبنی بر پاسخ مناسب سیستم ایمنی به دوز یادآور که نشان دهنده حافظه ایمنی خوب بعد از واکسیناسیون اولیه است، تجویز دوز یادآور واکسن علی رغم امکان تماس بیشتر به دلیل سن ورود به مدرسه و اجتماعی تر شدن کودکان، ضروری به نظر نمی رسد، اما لزوم مطالعه های بیشتر در مورد نیاز به دوز یادآور در سنین بالاتر و در کودکانی که پاسخ مناسب به دوز اولیه واکسن نداده اند، احساس می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
65
لینک کوتاه:
magiran.com/p654255 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!