تحلیل شخصیت موبد در ویس و رامین بر اساس نظریات یونگ

چکیده:
ویس و رامین، اثر برجسته ی فخرالدین اسعدگرگانی، منظومه سرای قرن پنجم است. به عقیده ی دهخدا این افسانه ی ایرانی یکی از قدیمی ترین داستان های عاشقانه است که از پهلوی به فارسی ترجمه شده. در میان شخصیت های این منظومه موبد نقش بارزی دارد. شخصیت رشد نیافته و منفی او از خلال رفتارهای غیر معقول و غیرمنطقی اش نمایان می شود. در این مقاله برآنیم تا براساس روانشناسی تحلیلی یونگ، شخصیت موبد وعلل روانی برخی اعمال وی را بررسی کنیم. یونگ شخصیت آدمی را به دو منطقه ی کلی «ضمیر خودآگاه» و «ضمیرناخودآگاه» تقسیم می کند. وی معتقد است ضمیر ناخودآگاه از دو بخش ناخودآگاه فردی و جمعی تشکیل شده است. ناخودآگاه جمعی (collective unconscious) شامل مواد و اجزایی است که کهن الگو(Archetype) نامیده می شود. سایه(Shadow)، آنیما(Anima) و آنیموس(Animus) و خود(Self) مهم ترین کهن الگوها هستند که در روان آدمی مجال بروز می یابند و رفتارهای او را تحت تاثیر قرار می دهند. در این مقاله مهمترین عامل تاثیرگذار در رفتارهای موبد، بروز آنیمای منفی تصور شده است که مانع از ارتباط وی با “خود” به عنوان عامل بلوغ شخصیتی است. زود رنجی، مردد بودن، ترس از حوادث، روی آوردن به اعمال بی ارزش و ناپسند، غیرمنطقی بودن، زن صفتی و دچار آمدن به مکر زنان از مشخصات آنیمای منفی است که تاحدودی در رفتار و شخصیت موبد نیز دیده می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
223
لینک کوتاه:
magiran.com/p656642 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!