بررسی علل پلورال افیوژن در بیماران تحت درمان با همودیالیز مزمن

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
عوارض ریوی از قبیل پلورال افیوژن به صورت شایعی در بیماران مبتلا به مرحله انتهایی نارسایی کلیه (ESRD) که تحت درمان با همودیالیز هستند اتفاق می افتد.
روش بررسی
در این مطالعه که به صورت مقطعی (Cross sectional) بر روی 253 بیمار ESRD در بیمارستان امام خمینی اهواز از مهر 86 تا آبان 87 انجام شده است، با گرفتن رادیوگرافی قفسه صدری و در صورت لزوم توراکوسنتز تشخیصی و بیوپسی پلور به بررسی شیوع، انواع و علل پلورال افیوژن در این بیماران پرداخته شده است.
یافته ها
پلورال افیوژن در 63 بیمار (25 درصد) بوجود آمد (با سن متوسط 39/1±09/48 سال و با نسبت مرد و زن تقریبا برابر) که در 42 نفر (6/66 درصد) از آنها به صورت ترانسوداتیو و در 21 نفر (4/33 درصد) به صورت اگزوداتیو بود. علل نوع ترانسودا به ترتیب 27 نفر (3/64 درصد) نارسایی قلبی، 14 نفر (3/33 درصد) اورلود مایعات و 1 نفر 4/2 درصد سیروز کبدی بود. علل پلورال افیوژن اگزوداتیو نیز به ترتیب 11 نفر (4/52 درصد) بیماری های عفونی (6 نفر پنومونی و 5 نفر TB)، 4 نفر پلورزی یورمیک، 2 نفر بدخیمی، 2 نفر ناشناخته و 1 نفر لوپوس بود.
نتیجه گیری
پلورال افیوژن در بیماران همودیالیز شایع بوده و از آنجائی که شایع ترین علل آن نارسایی قلبی و اورلود مایعات و پلورزی اورمیک می باشد این عارضه نباید به عنوان یک منع جهت انجام پیوند در نظر گرفته شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
509
لینک کوتاه:
magiran.com/p695214 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!