مقایسه نتایج به دست آمده از اعمال روش AN_EUL بر روی داده های مغناطیسی، داده های مغناطیسی منتقل شده به قطب و داده های شبه گرانی

چکیده:
روش AN-EUL روشی خودکار برای برآورد هم زمان عمق، اندیس ساختاری(Structural Index) و مکان منبع های مغناطیسی است. اندیس ساختاری شکل کلی منبع را برآورد می کند. اساس این روش ترکیب روش های سیگنال تحلیلی و واهمامیخت اویلر(Euler Deconvolution) است. در این روش از جای گذاری مشتق های مرتبه گوناگون معادله اویلر در معادله سیگنال تحلیلی میدان پتانسیل، روابطی کلی برای محاسبه عمق و اندیس ساختاری منبع در محل منبع به دست می آید. در این روش محل منبع با استفاده از محل مقدار بیشنه دامنه سیگنال تحلیلی(AAS0) برآورد می شود. یکی از ویژگی های اساسی سیگنال تحلیلی این است که شکل منحنی دامنه آن و محل مقدار بیشینه دامنه برای منبع های دو بعدی، مانند دایک و استوانه افقی با گسترش طولی بی نهایت مستقل از جهت مغناطیس شوندگی است و مقدار بیشینه دامنه همواره بر روی منبع قرار می گیرد. برای این نوع ساختارها شکل دامنه سیگنال تحلیلی متقارن است. اما برای منبع های سه بعدی، مانند منبع های کروی شکل، به دلیل بستگی شکل منحنی دامنه سیگنال تحلیلی به جهت مغناطیس شوندگی، شکل منحنی دامنه سیگنال تحلیلی نامتقارن است و مقدار بیشینه دامنه سیگنال تحلیلی دقیقا روی منبع قرار نمی گیرد. بنابراین برآورد مکان منبع با استفاده از محل مقدار بیشینه دامنه سیگنال تحلیلی دارای خطا است که به نوبه خود منجر به خطای محاسبه عمق و اندیس ساختاری منبع می شود. با به کار بردن فیلتر انتقال به قطب (Reduction to the pole) و تبدیل شبه گرانی (Pseudo gravity transform) برای داده های مغناطیسی و به دست آوردن داده های مغناطیسی منتقل شده به قطب و داده های شبه گرانی و سپس استفاده از روش AN-EUL برآورد مکان براساس مقدار بیشنه دامنه سیگنال تحلیلی و در نتیجه محاسبه عمق و اندیس ساختاری منبع با دقت بیشتری صورت می گیرد. در این مقاله برای مقایسه دقت نتایج به دست آمده از داده های مغناطیسی، داده های مغناطیسی منتقل شده به قطب و داده های شبه گرانی، روش AN-EUL برای داده های مصنوعی تولید شده با مدل کره به کار رفته است. به همین منظور با استفاده از مدل سازی به روش پیشرو، برای مدل مصنوعی کره مغناطیسی با پارامترهای معین، داده مصنوعی مغناطیسی تولید می شود. سپس با استفاده از فیلترهای انتقال به قطب و تبدیل شبه گرانی، داده های منتقل شده به قطب و داده های شبه گرانی برای این داده های مغناطیسی مصنوعی محاسبه می شود. در مرحله بغد روش AN-EUL برای این داده ها به کار برده می شود و جواب های بدست آمده با هم مقایسه می شوند. نتایج بدست آمده از سه نوع داده متفاوت برای این مدل نشان می دهدکه دقت روش برای داده های منتقل شده به قطب و داده های شبه گرانی در مقایسه با داده های مغناطیسی اولیه بیشتر است. در نهایت این شیوه برای داده های مغناطیسی واقعی نیز به کار رفته است. برای این داده های مغناطیسی واقعی نیز همانند داده های مصنوعی، با استفاده از فیلترهای انتقال به قطب و تبدیل شبه گرانی، بی هنجاری منتقل شده به قطب و بی هنجاری شبه گرانی محاسبه شده و روش AN-EUL برای این داده ها به کار برده می شود. نتایج بدست آمده برای داده های واقعی نشان می دهد که مقادیر محاسبه شده از داده های منتقل شده به قطب و داده های شبه گرانی، در مقایسه با مقادیر به دست آمده از داده های مغناطیسی اولیه، با هم اختلاف کمتری دارند. تمام مراحل محاسباتی این روش با استفاده از برنامه نویسی رایانه ای توسط مولفان درمحیط مطلب صورت گرفته است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p739079 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!