ارتباط نمایه توده بدنی با نگرش تغذیه ای در دانش آموزان دبیرستانی دختر شهر تبریز

پیام:
چکیده:
زمینه و اهداف
شیوع بالای بیماری قلبی عروقی اهمیت مقابله با این بیماری را آشکار می سازد و به همین دلیل شناسایی و بررسی عوامل خطرساز زیستی و روان شناختی و پیشگیری و درمان در این حیطه ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل خطرساز روانی در ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، رابطه پنج عامل شخصیتی و هشت سبک مقابله ای را با بیماری کرونر قلبی مورد بررسی قرار می دهد.
روش بررسی
جامعه ی نمونه این پژوهش 120 نفر زن و مرد (60 نفر از افراد مبتلا به بیماری گرفتگی عروق کرونر قلب که برای انجام عمل جراحی در مرکز آموزشی- درمانی فوق تخصصی قلب شهید مدنی تبریز در سال 1387 بستری بودند و 60 نفر از افراد سالم) 60-40 ساله به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه شامل آزمون پنج عاملی شخصیت نئو، آزمون سبک های مقابله ای، و پرسشنامه جمعیت شناختی استفاده شد. سپس با استفاده از تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام، آزمون تی مستقل، و همبستگی پیرسون داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافته ها
تحلیل رگرسیون نشان داد از بین 5 عامل شخصیتی نئو فقط عامل نورزگرایی (018/0 =P) و از بین 8 سبک مقابله ای فقط سبک اجتناب (013/0=(P، متغیرهای خوبی برای پیش بینی متغیر بیماری عروق کرونری قلب محسوب می شوند. بین دو گروه بیمار و غیر بیمار فقط در عامل نورزگرایی (001/0=P) و دو سبک مقابله ای اجتناب (02/0=P) و خویشتن داری (002/0=P) تفاوت معنی دار وجود دارد.
نتیجه گیری
عامل نورزگرایی که از رگه هایی چون خصومت، غم، بدبینی و عواطف منفی اشباع شده است و سبک مقابله ای اجتناب که شیوه ای منفی و هیجانی در برخورد با رویدادهای استرس زای زندگی است، همچنین سبک خود کنترلی (خویشتن داری) که مانع بروز احساسات و هیجانات فرد می شود و نوعی بازداری عاطفی را ایجاد می کند همگی از جمله عوامل روان شناختی خطرساز می باشند که فرد را مستعد ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب می کند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
23
لینک کوتاه:
magiran.com/p779487 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!