بررسی توزیع فراوانی آلرژی نسبت به آلرژن های غذایی در ساکنان بومی و دانشجویان

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
آلرژی یا ازدیاد حساسیت به واکنش های غیر طبیعی بدن که با واسطه ی سیستم ایمنی ایجاد می گردند، اطلاق می شود. امروزه آلرژی به مواد غذایی و میوه های تازه به عنوان یکی از مشکلات بهداشت جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان آن همانند بقیه ی اختلالات آلرژیک رو به افزایش می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع فراوانی آلرژن های غذایی و شناسایی آلرژن های شایع در منطقه می باشد.
روش تحقیق: این بررسی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی است. نمونه ی پژوهش در این تحقیق 339 نفر از افراد بومی و دانشجویان دانشگاه ها بوده که در گناباد به صورت موقت ساکن هستند. از روش نمونه گیری آسان برای جمع آوری داده ها و برای آنالیز داده ها از آزمون های t و کای دو استفاده شد. در این مطالعه از پرسشنامه های انجمن بین المللی آلرژی و ایمونولوژی استفاده گردید.
یافته ها
در این بررسی 339 زن و مرد بررسی شدند که 2/57 درصد بومی گناباد، 4/35 درصد بومی خراسان و 4/7 درصد غیر بومی خراسان بودند. فراوانی تعداد مردان 152 (8/44 درصد) با میانگین سنی 1/25 سال و زنان 187 (2/55 درصد) با میانگین 1/21 سال می باشد. فراوانی کلی آلرژی نسبت به خربزه 2/34 درصد، زعفران 4/17 درصد، بادمجان 8/16 درصد، شیر 2/16 درصد، سیر 9/10 درصد، انگور 8/8 درصد، طالبی 8 درصد، سویا 8 درصد، کیوی 4/7 درصد، تخم مرغ 1/7 درصد، موز 3/5 درصد و کنجد 1/2 درصد بوده است.
نتیجه گیری
در این مطالعه بیشترین فراوانی آلرژی نسبت به مواد غذایی را خربزه، زعفران، سیر، انگور، طالبی، کیوی و بادمجان به خود اختصاص می داد. به طور کلی شیوع آلرژی نسبت به اکثر مواد غذایی در زنان بیشتر از مردان بود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
49
لینک کوتاه:
magiran.com/p830943 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!