مطالعه ارتباط عوامل مؤثر بر استفاده از اینترنت با تمایل به بکارگیری آن در اعضای هیات علمی بر اساس تئوری رفتار منطقی

پیام:
چکیده:
مقدمه
با توجه به این که ضرورت استفاده از اینترنت به عنوان منبع اطلاعاتی مهم به طور چشم گیری در جامعه علمی رو به افزایش است، لذا تعیین عوامل مؤثر بر تمایل اعضای هیات علمی به استفاده از اینترنت که بنا به موقعیت خود باید با دانش روز و منابع مهم اطلاعاتی آشنا باشند، مورد توجه قرار گرفته است. از این رو این پژوهش با هدف تعیین میزان و ارتباط عوامل مؤثر بر استفاده از اینترنت با تمایل به بکارگیری آن در اعضای هیات علمی بر اساس تئوری رفتار منطقی انجام شد.
روش
در این مطالعه توصیفی همبستگی که در سال 1388 انجام شد، تئوری رفتار منطقی به عنوان پایه نظری انتخاب شد و ارتباط سه عامل نگرش به استفاده از اینترنت، هنجارهای اجتماعی به استفاده از اینترنت و متغیرهای خارجی (ویژگی های جمعیت شناختی) با تمایل به استفاده از اینترنت اندازه گیری شد. نمونه گیری به روش سنسوس و نمونه ها شامل کلیه اعضای هیات علمی یکی از دانشکده های پرستاری مشتمل بر 29 نفر بود. برای اندازه گیری میزان نگرش به استفاده از اینترنت از پرسشنامه ای 40 عبارتی معتبر و پایا استفاده شد و اندازه گیری میزان هنجارهای اجتماعی به استفاده از اینترنت (8 عبارت) و تمایل به استفاده از اینترنت (6 عبارت) توسط یک پرسشنامه پژوهش گرساخته پس از کسب اعتبار و پایایی تحقق یافت. آزمون های آماری اسپیرمن، پیرسون، رگرسیون خطی ساده، رگرسیون چندگانه و هم خطی چندگانه انجام شد.
یافته ها
در بیشتر نمونه ها، نگرش متوسط و هنجارهای اجتماعی زیاد بود و در نیمی از نمونه ها تمایل به استفاده از اینترنت در حد متوسط برآورد شد. مطابق با تئوری رفتار منطقی، میزان نگرش و هنجارهای اجتماعی به استفاده از اینترنت با تمایل به استفاده از اینترنت ارتباط مستقیم و قدرت پیش گویی داشتند (01/0p<). همبستگی معنادار بین جنس با نگرش به استفاده از اینترنت (012/0=p) و بین میزان تحصیلات نیز با تمایل به استفاده از اینترنت همبستگی معنادار مشاهده شد (014/0=p). همچنین بین سابقه کار بالینی و نگرش به استفاده از اینترنت نیز همبستگی (003/0=p و 56/0=r) مشاهده شد.
نتیجه گیری
افزایش نگرش مثبت و هنجارهای اجتماعی به استفاده از اینترنت منجر به افزایش تمایل به استفاده از اینترنت (عوامل مدل رفتار منطقی) می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
25
لینک کوتاه:
magiran.com/p859263 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!