بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذرات CrO و CoFe2O4 روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
استفاده از نانوذرات اکسید فلزی جهت مقابله با عفونت های باکتریایی به عنوان روش جایگزین آنتی بیوتیک ها می تواند موثر باشد. در این تحقیق خواص ضد باکتریایی نانومواد CrO و CoFe2O4 علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، به عنوان یکی از باکتری های بیماری زای مهم و شایع، برای رسیدن به ظروف استریل نانویی مورد بررسی قرار می گیرد.
مواد و روش ها
در مرحله اول غلظت های 2/0، 4/0، 6/0، 8/0 و 1 درصد از هر کدام از نانوذرات با بررسی OD محیط کشت به طور جداگانه بررسی شد. جهت دست یابی به بهترین ترکیب باکتری کشی درصدهای مختلفی از هر دو نانوذره نیز با هم بررسی شدند. سینتیک کشندگی نانوذرات در دوره های زمانی 2 ساعته محاسبه شده و با قدرت سایر آنتی بیوتیک های رایج مقایسه گردید. نسبت حداقل غلظت مهارکنندگی رشد به حداقل غلظت کشندگی (MIC/MBC) برای نشان دادن قدرت باکتری کشی نانوذرات به روش رقیق سازی میکرویی (Microdilution) محاسبه شد.
نتایج
بهترین غلظت از نانوذره که بالاترین خاصیت باکتری کشی را دارد در حضور غلظت 1% از CrO بدست آمد که چگالی نوری محیط کشت استافیلوکوکوس اورئوس را نسبت به گروه کنترل 6/4 برابر کاهش داده بود (001/0< p). نسبت 70% کروم به 30% اکسید آهن بهترین خاصیت باکتری استاتیکی را داشت که کاهش 3/3 در OD در مقایسه با گروه کنترل داشت (05/0< p). بهترین سینتیک کشندگی با نرخ زنده مانی در حضور 1% CrO و CoFe2O4، به ترتیب 24 و 36 ساعت بدست آمد. قدرت باکتری کشی نانوذرات CrO و CoFe2O4 در غلظت بحرانی 1% به ترتیب حدود 67 و 56 درصد بدست آمد. نسبت MIC/MBC برای دو نانوذره CrO و CoFe2O4 به ترتیب حدود 2/0 و 4/0 بدست آمد.
نتیجه گیری
نتایج نشان داد که نانوذره CrO در مقایسه با نانوذره CoFe2O4 از قدرت باکتری کشی بالاتری برای مقابله با استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار است؛ لذا در صورت تکمیل این آزمایشات از تلفیق نانوذرات اکسید فلزی در محیط هایی حساسی چون ظروف نگهداری مواد خوراکی و... می توان استفاده نمود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
119
لینک کوتاه:
magiran.com/p944025 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!