مقایسه اثر سمیت برخی فسفرآمیدها بر روی رده سلول سرطان خون K562

پیام:
چکیده:
مقدمه

فسفرآمیدهایی با چارچوب عمومی -C(O)NHP(O)- به علت کاربردهای مختلف در زمینه بیوشیمی و کشاورزی مورد توجه بسیاری قرارگرفته اند. این ترکیبات با ساختار شبه پپتیدی دارای خواص بیولوژیکی هستند و مهارکننده آنزیم های استیل کولین استراز و اوره آز می باشند. از طرف دیگر ویژگی های دارویی و استریوشیمی حلقه های شش تایی شامل فسفر و همچنین نقش فعال آنها به عنوان آنالوگ های سیکلوفسفامید مورد توجه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر موقعیت استخلاف نیترو روی حلقه فنیل همچنین قرار گرفتن گروه NH بین فنیل و کربونیل در ترکیبات اوره ای بر سمیت این ترکیبات در مقابل سلول سرطان خون K562 می باشد.

مواد و روش ها

در این تحقیق فسفرآمیدهایی از دو دسته کرباسیل آمیدوفسفات (3-1) و N- فسفنیل اوره (6-4) با استخلاف نیترو با فرمول عمومیRC(O)NHP(O)NHCH2C(CH3)2CH2NH (R=2-NO2C6H4(1)، 3-NO2C6H4(2)، 4-NO2C6H4(3) (4-NO2C6H4(6)، 3-NO2C6H4NH(5)،2-NO2C6H4NH(4)، بررسی و مقایسه گردید تا سمیت این ترکیبات در مقابل رده سلول سرطان خون K562 با استفاده از روش MTT ارزیابی شود. سپس ترکیبات با استفاده از نرم افزارGraph Pad PRISM version 5.0 مقایسه گردیدند.

بحث و نتیجه گیری

از آنجا که پیوندهای هیدروژنی نقش مهمی در ویژگی های بیولوژیکی دارد، لذا پیشنهاد می شود که افزایش در پیوندهای هیدروژنی مشتقات با عامل اوره ای (6-4) ممکن است بیشتر بودن سمیت این مولکول ها موثر باشد. علاوه بر این، اثرات فضایی و الکترونی استخلاف نیترو در موقعیت متا ممکن است در بیشتر بودن سمیت این مشتقات از دو موقعیت دیگر موثر باشد.

یافته ها

نتایج بیولوژیکی به دست آمده در محیط آزمایشگاهی نشان دهنده سمیت بیشتر مشتقات با عامل اوره ای (6-4) نسبت به ترکیبات دیگر (3 - 1) در برابر سلول های سرطانی مطالعه شده است. همچنین نتایج بیانگر این است که مشتقات مورد مطالعه با موقعیت 3-NO2 (متا) (ترکیبات 2 و 5) سمیت احتمالی بیشتری از موقعیت های پارا (ترکیبات 3 و 6) و اورتو(ترکیبات 1و 4) دارند.

زبان:
فارسی
در صفحه:
39
لینک کوتاه:
magiran.com/p972441 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!