فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری تجربی - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، تابستان 1394)

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کاظم پریور، نسیم حیاتی رودباری، علیرضا بدیعی، رقیه تقی زاده حاجی آقا صفحات 1-10
    افزایش مصرف نانو اکسیدروی در پزشکی و تولید محصولات آرایشی و تحقیقاتی، سوالات متعددی را در مورد سمیت آنها افزایش داده است. روی به طور مستقیم در رشد، بلوغ و آزادسازی تخمک با اثر بر تولید استروژن و پروژسترون نقش دارد. در این کار تحقیقاتی اثر نانواکسیدروی بر اووژنز موش بالغ نژاد NMRI مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا موش های ماده به طور تصادفی در 6 گروه شامل کنترل، شم و 4 گروه تیمار قرار داده شدند. به گروه های تجربی نانواکسیدروی در چهار غلظت50-100-150-300 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، به مدت 3 روز به صورت درون صفاقی تزریق شد. پس از 7 روز، موش ها تشریح و تغییرات بافت شناسی تخمدان ها بررسی شد. نتایج، افزایش تعداد فولیکول های گراآف و جسم زرد را در دزهای 100 و150 نشان داد. میزان استروژن و پروژسترون نیز با افزایش دز مشاهده شد. داده ها افزایش تعداد فولیکول های آترتیک را همراه با کاهش وزن بدن در دزهای بالاتر نشان داد. نتایج نشان داد اووژنز در دزهای 100 و 150 نانواکسیدروی با افزایش تعداد فولیکول های گراآف و جسم زرد پیشرفت می کند و کاهش وزن بدن و افزایش تعداد فولیکول های آترتیک در دزهای بالاتر احتمالا به اثرات سمی نانواکسید بر اندام های تولیدمثلی جانور ماده اشاره دارد.
  • بهناز حاجیون *، حامد الهی زاده صفحات 11-18
    گسترش اختلالات هورمونی با افزایش روز افزون استفاده از میادین مغناطیسی در وسایل مختلف، امکان مرتبط بودن امواج با ایجاد این نوع اختلالات را مطرح نموده است. غده تیروئید یکی از در معرض ترین اندام ها است. سیر به منظور کاهش عوامل خطرساز در ارتباط با بیماری های مختلف مورد استفاده است. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثرات امواج تلفن همراه و مصرف سیر بر بافت تیروئید در موش می باشد. 5 گروه موش صحرایی (8=n) استفاده شد: کنترل، شاهد (در معرض امواج با فرکانس 900 مگاهرتز)، تجربی 1 (عصاره سیر در دوز mg/kg 400)تجربی 2 (عصاره سیر در دوز mg/kg200 به همراه امواج)، و تجربی3 (عصاره سیر در دوز mg/kg 400 به همراه امواج). پس از 30 روز بافت تیروئید استخراج شد و تغییرات بافتی آن بررسی گردید. کاهش تعداد و به هم ریختگی نظم سلول های مکعبی، کاهش میزان مایع فولیکولی و کاهش قطر فولیکول ها در گروه های دریافت کننده سیر و امواج دیده شد. قرار گرفتن در معرض تابش می تواند باعث آسیب به غده تیروئید شود و مصرف سیر در کاهش اثرات مخرب تلفن های همراه همیشه مفید نیست.
  • سیده زهرا فلاح شمسی *، حسین خارا صفحات 19-26
    در روند تکثیر ماهی عوامل متفاوتی از جمله کیفیت و کمیت تخمک و اسپرم مولدین دخیل می باشند که در بحث کیفیت اسپرم فاکتورها و عواملی همچون pH، درصد تحرک، مدت زمان تحرک، تراکم و اسمولاریته موجود در پلاسمای اسپرم مورد بررسی قرار می گیرند. پژوهش حاضر در فروردین ماه 1390 در مرکز تکثیر وپرورش ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت صورت پذیرفت. براساس نتایج به دست آمده میانگین و انحراف معیار پارامترهای اسپرم شناختی در ماهیان 3 و 4 ساله مورد بررسی به ترتیب اسمولاریته (11/9±329/6، 11/9±343/4 عدد)، اسپرماتوکریت (7/4±47/2، 2/99±44/5عدد)، مدت زمان تحرک اسپرم (12/8±60/5، 6/1 ±66/3 ثانیه)، درصد تحرک اسپرم (3/7±80، 3/9±5/83 درصد)، تراکم اسپرم (8/3199657±17828750، 5/2090454±18000000 میلی مترمکعب) و pH اسپرم (0/51± 7/79، 0/26±7/61) محاسبه شد. همچنین ارتباط بین اسمولاریته، درصد تحرک اسپرم، مدت زمان تحرک اسپرم و تراکم اسپرم با پارامترهای کارایی تکثیر مصنوعی (درصد لقاح و درصد تفریخ) مثبت و مستقیم ارزیابی شد یعنی با افزایش عوامل اسپرم شناختی درصدلقاح و درصد تفریخ در ماهی سفید افزایش می یابد و با کاهش این عوامل درصد لقاح و درصد تفریخ در ماهی سفید کاهش می یابد.
  • سیدعلی اکبر هدایتی *، عبدالرضا جهانبخشی، محمد مرادزاده صفحات 27-34
    با توجه به شتاب روز افزون نانوتکنولوژی در کشور و اختلالات احتمالی فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در بدن موجودات زنده، در این تحقیق تاثیر سمیت تحت کشنده نانو اکسید روی (ZnO NPs) بر شاخص های خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا با تعیین دامنه ای از غلظت های نانو اکسید روی به منظور تعیین [1]LC50 تلفات ماهیان کپور معمولی در زمان های 24، 48، 72 و 96 ساعت محاسبه شد. سپس با توجه به میزان LC50 آزمایش جداگانه ای طراحی شد و با القای غلظت تحت کشنده این ماده شاخص های خون شناسی ماهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج غلظت سمیت کشنده (LC50) نانواکسید روی برای ماهی کپور معمولی ppm 0/23±3/120 بدست آمد. هنگامی که ماهیان در معرض غلظت تحت کشنده (50% غلظت (LC50 به مدت 7 روز قرار گرفتند، نانو ذرات روی موجب تغییرات در پارامترهای خونی ماهی قرمز شد که این تغییرات در شاخص های خونی با کاهش سطح گلبول قرمز[2]، هموگلوبین و هماتوکریت در تیماری که تحت تاثیر نانو ذرات روی قرار داشت، همراه بود (0/05>P) و افزایش گلبول های سفید[3] در تیماریکه ماهیان در معرض غلظت تحت کشنده نانو ذرات روی بودند نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (P<0.05)[4]MCHC در تیماری که در معرض نانواکسیدروی قرار داشت افزایش معناداری را نشان داد (5/0>P)، در حالی که شاخص های MCV[5] و MCH[6] در طی آزمایش فاقد تغییرات معنادار بودند (0/05
  • علی اکبر طافی *، سعید مشکینی صفحات 35-44
    تعداد 900 قطعه ماهی با میانگین وزنی 25 گرم از یکی از مزارع پرورش ماهی شهرستان ارومیه تهیه و پس از گذراندن دو هفته دوره سازش با شرایط محیط آزمایش به طور تصادفی در چهار تیمار تقسیم شده و با سطوح 0 (گروه شاهد)، 2/5، 5 و 10 گرم کیتوزان در هر کیلوگرم غذا و به مدت هشت هفته مورد تغذیه قرار گرفتند و سپس ماهیان تمام تیمارها به مدت سه هفته با جیره فاقد کیتوزان تغذیه شدند. در طول دوره تحقیق هر دو هفته یکبار و نیز در پایان هفته یازدهم (پایان آزمایش) زیست سنجی ماهیان انجام گرفته و شاخص های رشد و تغذیه نظیر میانگین وزن، طول کل، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی و رشد روزانه محاسبه گردید و داده ها با نرم افزار آماری (ver. 20) SPSS (p<0.05) آنالیز شدند. در پایان دوره تحقیق نتایج نشان دهنده عدم تاثیر مثبت کیتوزان بر شاخص های رشد و تغذیه قزل آلای رنگین کمان می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد مقدار 10 گرم کیتوزان در کیلوگرم غذا، با نامطلوبترین تاثیر روی شاخص های میانگین وزن کل، طول کل، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد و تیمار سوم (5 گرم کیتوزان در کیلوگرم غذا)، باعث مهار و ممانعت از بهبود شاخص های یاد شده در این ماهی می شود.
  • الهه شجاعی حصاری، شاهرخ پاشایی راد، مرتضی سیف الله زاده زوارم* صفحات 45-52
    خانواده سیرفیده معروف به مگس گل (Flower fly یا Hover fly) با حدود 6000 گونه توصیف شده، یکی از بزرگترین خانواده های راسته دو بالان محسوب می گردد. مگس های بالغ از شهد و گرده گل ها تغذیه کرده و جزء گرده افشان های مهم به شمار می روند. لارو تعداد زیادی از گونه های این خانواده شکارچی شته ها بوده و نقش مهمی در کنترل بیولوژیک آفات بازی می کنند. در مطالعه حاضر که طی سال های 1390- 1389 انجام گرفت؛ به بررسی فونستیکی خانواده سیرفیده در شهرستان های تربت حیدریه، رشتخوار و خواف (استان خراسان رضوی) پرداخته و فراوانی گونه غالب در ایستگاه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. گونه های بالغ به صورت تصادفی با تور های حشره گیری جمع آوری و به آزمایشگاه بیوسیستماتیک جانوری دانشگاه شهید بهشتی منتقل شدند. نمونه ها با استفاده از کلید های شناسایی معتبر مورد مطالعه قرار گرفتند. بعد از شناسایی987 نمونه، جهت تایید به موسسه سیستماتیک جانوری و اکولوژی سیبری در کشور روسیه فرستاده شد و هم اکنون در بخش موزه حشرات دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی نگهداری می شوند. پس از بررسی چک لیست سیرفیده های ایران، سه گونه Eumerus ornatus، Pipizella virens، Platycheirus fulviventris برای اولین بار از استان خراسان رضوی گزارش شدند. دو جنس Pipizella و Platycheirus نیز به جنس های گزارش شده از فون استان اضافه گردید. قبلا گونه Platycheirus fulviventris از استان گیلان، گونه Pipizella virens از شمال ایران و گونه Eumerus ornatus تنها از شهرستان دماوند گزارش شده بود و با گزارش مجدد این گونه ها در منطقه مورد مطالعه، دامنه انتشار آنها در ایران گسترده تر می شود.
  • جعفر احسانی کناری، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی*، مسعود فرخ روز لاشیدانی صفحات 53-65
    اثرات استرس ناشی از حمل و نقل در مولدین ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) از استخرهای پرورش به کارگاه تکثیر در سه مقطع زمانی (شامل بلافاصله بعد از صید، 2 ساعت لازم برای انتقال و 24 ساعت بعد از قرارگیری در حوضچه های آرامش) بر تغییرات مقادیر کورتیزول، گلوکز، استروئیدهای جنسی (تستوسترون و استرادیول) و فاکتورهای خونی با خون گیری از 30 قطعه مولد بررسی شد. نتایج نشان داد که کورتیزول در بعد از صید به سرعت افزایش (625 نانوگرم بر میلی لیتر) و به طور معناداری بعد از 24 ساعت کاهش (409 نانوگرم بر میلی لیتر) یافت (P<0.05). روند تغییرات گلوکز با گذشت زمان انتقال روند افزایشی (از 7/81 به 5/98 گرم در دسی لیتر) داشته ولی اختلاف معناداری در مقاطع مختلف زمانی مشاهده نشد (P>0.05). مقادیر تستوسترون و استرادیول در بین سه مرحله زمانی اختلاف معناداری نشان دادند؛ به طوری که بیشترین مقادیر آنها در زمان بلافاصله بعد از صید و با گذشت زمان روند کاهش معناداری داشتند (P<0.05). مقادیر گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، میانگین حجم سلولی، متوسط وزن هموگلوبین و میانگین غلظت هموگلوبین سلولی در زمان بلافاصله بعد از صید اختلاف معناداری با سایر مقاطع زمانی داشته (P<0.05). که احتمالا متاثر از استرس ناشی از صید بود. مقادیر گلبول های سفید، لنفوسیت، مونوسیت، ائوزینوفیل و نوتروفیل در بین تیمارها اختلاف معناداری نشان نداد (P>0.05). همچنین، نگهداری 24 ساعته مولدین در حوضچه های آرامش سبب بهبود برخی از پارامترهای خونی گردید. بر اساس نتایج، حمل و نقل در مولدین کپور معمولی بر میزان کورتیزول، هورمون های استروئیدی و برخی از پارامترهای خونی (مقادیر اریتروسیت ها و هموگلوبین) اثرات منفی داشته و لذا اقدامات لازم در خصوص آرامش مولدین (حتی در انتقال کوتاه مدت) ضروری است.
  • محمود نفیسی بهابادی *، وحید مرشدی صفحات 67-78
    در تحقیق حاضر اثرات شوری آب بر عملکرد رشد و تغذیه و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پیش پرواری با وزن اولیه 11/4±22/93 گرم به مدت 60 روز بررسی شد. پس از 10 روز سازگاری به شوری آب، 450 قطعه ماهی در قالب یک طرح کاملا تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار توزیع شدند. شاخص های رشد، تغذیه و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون، قبل از مرحله سازش پذیری به آب شور و 1، 10، 25 و 50 روز پس از معرفی به شوری های مختلف (صفر، 40،30،20،10 گرم در لیتر) مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج حاصل از این تحقیق با افزایش میزان شوری آب تا 20 گرم در لیتر شاخص های رشد و تغذیه شامل میزان رشد روزانه، ضریب رشد ویژه و بازده تبدیل غذا به صورت معنی داری کاهش یافت (0/05>P) و شوری های بالاتر (30 و 40 گرم در لیتر) به تلفات دسته جمعی منجر شد. در طول آزمایش، فاکتورهای بیوشیمیایی خون شامل اسمولاریته، کورتیزول، کلرینیتی، گلوکز، تری یدو تیرونین و تیروکسین خون با افزایش میزان شوری به صورت معنی داری افزایش یافت (0/05>P). به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان می دهد که ماهی قزل آلا رنگین کمان با وزن اولیه 90 گرم می تواند، در آب هایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیت آمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است.
  • محمد میرزایی *، حسین خوند صفحات 79-86
    بالانتیدیوم کلی تک یاخته مژک دار روده ای است که در رنج وسیعی از مهره داران مانند خوک، گاو، شامپانزه وجود داشته و به ندرت در سگ ها، گربه ها، گوسفند، اسب و شتر دیده می شود. این انگل سبب تظاهرات بالینی از فرم بدون علامت تا اشکال جدی مانند اسهال می شود. در مجموع 200 راس گاو به طور تصادفی در طی یک دوره 6 ماهه از دی ماه سال 91 تا تیر ماه سال 92 از گاوداری های سنتی در نقاط مختلف شهرستان داراب انتخاب شدند. نمونه های مدفوعی مستقیما از رکتوم گاوهای مذکور تهیه گردید. نمونه های مدفوعی پس از انتقال به آزمایشگاه و تغلیظ به روش فرمالین اتر با استفاده از روش رنگ آمیزی تری کروم و میکروسکوپ نوری جهت تشخیص بالانتیدیوم کلی مورد بررسی قرار گرفتند. میزان شیوع آلودگی به این تک یاخته در نمونه های مورد بررسی 41.5% بود. میزان شیوع آلودگی به بالانتیدیوم کلی در بین گاوهای ماده 57 مورد (43/2%) و در نرها 26 مورد (38/2%) بود. بیشترین آلودگی مربوط به گاوهای بالاتر از 3 سال (47/6%) و کمترین آلودگی مربوطه به گاوهایی با محدوده 1 تا 3 سال (6/25%) بود و اختلاف معنی داری بین شیوع آلودگی و گروه های سنی مشاهده گردید.
|
  • Pages 1-10
    Increase in the use of nano zinc oxide in medicine، manufacturing cosmetic products and research، have raised the questions about their toxicity. Zinc has direct role in growth، maturation and ovulation through influence on production of estradiol and progesterone. In this study the effects of nano zinc oxide on oogenesis of adult NMRI mouse strain have been investigated. The adult female mice were randomly divided into six groups، including control، sham and four experimental groups. Experimental groups were injected nano-ZnO (50-100-150-300 mg/kgbw) Intraperito-neally، respectively for 3 days. After 7 day، histological changes of ovaries were studied. Data indicated increase of numbers of Graafian follicles and corpora lutea in 100 and 150 mg/kg bw doses. Increase in estradiol and progestron levels with increase on dose was observed. Data indicated increase of numbers of atretic follicles with decreased body weight in higher doses. Results indicated oogenesis under 100 and 150 doses nano-Zno has improved with enhancing the number of Graafian follicles and corpora lutea، and decrease of body weight and increase of number of atretic follicles under higher doses. The results also indicated that nano-Zno has toxic effects on reproductive organs in female animal.
  • Pages 11-18
    Background and Aim
    Recent increase of hormonal disorders in human may be correlated to the increased exposure to electromagnetic fields produced by various instruments, including cell phones. Thyroid gland is one of the organs most likely to be exposed to cell phone radiation. Whereas garlic is known as reducing risk factors for various diseases. The aim of this study is to assess the adverse effects of cell phone radiation along with the protective effects of garlic on thyroid tissue. 5 groups of rats (n=8) were used: control, sham (exposed to 900 MHz wavelength), experimental1 (receiving 400 garlic extract), experimental2 (receiving 200 garlic extract and microwaves) and experimental3 (receiving 400 garlic extract and microwaves). After a month, Thyroid glands were removed and their probable histological changes were studied. Histological examination of thyroid revealed a reduction in the number of cubic cells and disorder among them, as well as a reduction in the amount of follicular fluid and follicular diameter in groups exposed to radiation and received garlic extract. As a result, exposure to radiation can cause damage to the thyroid gland, and garlic consumption are not always beneficial in reducing deleterious effects of cell phones.
  • Pages 19-26
    Different factors such as the quality of ova and sperm are involved in propagation process. Mobility percentage، pH، mobility duration، compaction and osmolarity of sperm which affect the quality of sperm were tested in this research. This study was carried out in April 2011 in Shahid Ansari Bony Fishes Propagation and Rearing Center. According to the results، mean and standard deviation of ions in 3 and 4 years old fish were (329. 6±11. 9) and (343. 4±11. 9) osmolarity، (47. 2±7. 4 and 44. 5±2. 99) spermatocrit، (60. 5±12) and (66. 3±6. 1) mobility duration، (80±6. 7) and (83. 5±3. 9) mobility percentage، (17828750±3199657. 8) and (18000000±2090454. 5) compaction of sperm and 7. 79±0. 51 and 7. 61±0. 26 pH ofsperm. The correlation between osmolality، mobility percentage، mobility duration، and compaction of sperm with parameters of artificial propagation efficiency (fertilization percentage and hatching rate) was investigated positive and direct (p<0. 05).
  • Pages 27-34
    In respect to nano-technological studies and physiological and biochemical lesions of these materials on aquatic animals، in this study we examine the toxicity effects of nano-zinc oxide (ZnO NPs) on hematological indices of common carp (Cyprinus carpio). LC50 of nano zinc oxide was determined according to the mortality at 24، 48، 72 and 96 hours، respectively. During separate experiment based on the LC50 levels، hematological parameters were studied with induction of the sub-lethal concentrations of nano zinc oxide. In this study، lethal toxicity concentration of nano-ZnO (LC50) for common carp was 3. 120 ± 0. 23 ppm. when the fish were exposed to sub lethal concentrations (50% of LC50) for 7days، the results showed that the nano-particles causes various changes in the blood parameters of the fish that these changes was affected by the nano-particles in blood indices by reducing the level of red blood cells (RBC)، Hemoglobin، Hematocrit and increase in white blood cells (WBC) (P<0. 05). In comparison of fish exposed to sub-lethal concentrations of the nano-particles compared to the control group MCHC showed a significant increase (P<0. 05) but during experiment MCV and MCH didn’t show significant changes (P>0. 05) in the exposed nano-ZnO. The results of this study showed that the sub-lethal toxicity of nano-particles could have a negative impact on hematological indices of Common carp، so we should prevent the entrance of such substances to the aquatic ecosystems.
  • Pages 35-44
    900 rainbow trout (mean weight 25 gr) were obtained from a local fish farm in Urmia city and After acclimatization for 10 days، the fish were randomly divided into four groups (with three replication) and fed for 8 weeks with 0 (control)، 2/5، 5 and 10 g chitosan/kg feed، respectively. Finally treatments were fed the control diet (without any chitosan) for another 3 weeks. Body weight، Total Length، Food Conversion Rate، Special Growth Rate، Condition Factor and Daily weight gain were determined every two week and at the end of the trial. Data were analyzed using SPSS ver. 20. Results depicted no positive effects of chitosan on growth and nutritional parameters of rainbow trout، however، treatment four considerably (10 g chitosan/kg feed) inhibited live weight gain، total length increment and deteriorated food conversion rate (FCR) and specific growth rate (SGR) in comparison to control group and third treatment (5 g chitosan/kg feed).
  • Pages 45-52
    The Syrphidae family (Known as hover flies or flower flies) is one of the largest families of Diptera with almost 6000 species. Adult flies feed on nectar and pollen of flowers and they are crucial agent in pollinating process. The larvae of many species of Syrphidae are predators of Aphids and play an important role in biological control of pests. In the following faunestic investigation، some ecological indices of Syrphidae family was carried out in Torbat-e Heydarie، Roshtkhar & Khaf cities (Razavi Khorasan Province) during 2010-2011and the most dominant species has been identified in each station of the study area. Adult species were collected randomly with entomological net and transferred to animal biosystematics lab in Shahid Beheshti University. The specimens have been identified by valid identification keys. After identification of species in 987 specimens، they have been sent to prof. Barkalov from institute of animal systematics and ecology، Siberian، Russia to confirm the obtain results and specimens were stored in the insect museum of bioscience faculty of Shahid Beheshti University. After survey of Iranian Syrphidae checklist، three species; Eumerus ornatus، Pipizella virens، Platycheirus fulviventris are new recorded from Razavi Khorasan Province. Two genus Pipizella and Platycheirus، are added to genus reported of Razavi Province’s fauna. So far، the report of Platycheirus fulviventris from Guilan Province، Pipizella virens from north of Iran and Eumerus ornatus from Damavand city show that wider the range extension of this species in Iran.
  • Pages 53-65
    Effects of stress due to transportation on the common carp (Cyprinus carpio) broodstock from ponds to the hatcheries in three intervals include immediately after the catching، 2 hours for transfer and 24 hours after transportation on changes in levels of cortisol، glucose، sex steroids (testosterone and estradiol) and blood factors were analyzed with sampling from 30 broodstock. Results showed that cortisol levels rose quickly after the catching (625 ng per ml) and significantly decreased after 24 hours (409 ng per ml) (P<0. 05). Over time، the trend of the glucose variations was increased، however، no significant differences were observed at different times (from 81. 7 to 98. 5 g per dL) (P >0. 05). Testosterone and estradiol levels were significantly different among the three intervals، in which the highest values ​​were observed after the catching and significantly decreased with time (P<0. 05). The amounts of red blood cells، hemoglobin، hematocrit، mean corpuscular volume، mean hemoglobin and mean cell hemoglobin concentration were significantly different between after the catching and other treatments (P<0. 05)، which may be affected by the stress caused by fishing. Levels of white blood cells، lymphocytes، monocytes، eosinophils and neutrophils showed no significant differences among treatments (P>0. 05). Also، 24-hour maintenance of breeder’s improved the blood parameters. Based on the results، the transportation of common carp broodstock had negative effects on cortisol، steroid hormones and some blood parameters (erythrocyte and hemoglobin values)، thereby it is necessary to the maintenance of broodstock (even in the short-term transfer) in hatcheries ponds.
  • Pages 67-78
    At the present study effects of salinity were studied on growth and feeding performance، survival rate and blood biochemical parameters of pre on-growing rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with initial weight 93. 22±4. 11 g for 60 days. After adaptation for 10 days to water salinity، 450 fish were distributed in 5 treatments and 3 replicates according to completely randomized design. Before adaptation to water salinity and 1، 10، 25 and 50 days after introduction to different salinity (10، 20، 30 and 40 ppt)، growth and feeding parameters and some blood biochemical parameters were investigated. According to the obtained results from this study، salinities up to and including 20 ppt significantly decreased growth and feeding parameters including daily growth rate، specific growth rate، feed conversion efficiency between salinity groups and control group (P<0/05) and higher salinities (30 and 40 ppt)، caused gregarious mortality. During the experiment، blood biochemistry parameters including osmolality، chlorine، sugar، cortisol، tri-iodo thyronin (T3)، and Tetra–iodo–thyronin (T4) significantly increased with increasing in water salinity (P<0/05). Overall، the obtained results indicated that rainbow trout with initial weighing 90 g could be cultured successfully in water with salinity up to 20 ppt، although fish growth rate is lower than that in the fresh water.
  • Pages 79-86
    Balantidium coli is a ciliate intestinal protozoan with a wide host range in vertebrates، e. g. pigs، cattle، chimpanzees، and more rarely، dogs، cats، sheep، horses، and camels. This parasite causes clinical manifestation from asymptomatic to serious dysenteric forms. A total of 200 cattle were randomly selected from traditional farms of Darab city for a period of six month from January 2012 to July 2013. Feacal samples were prepared directly from rectum of these cattle. These samples were transferred to laboratory and were examined for the detection of Balantidium coli after concentration with formal-ether method and trichorme staining. The prevalence of Balantidium coli in the studied samples was 41. 5%. The infection rate of Balantidim coli among female and male cattle was 57 (43. 2%) and 26 (38. 2%) respectively. The highest and lowest prevalence of Balantidium coli was in more than 3 years old cattle (47. 6%) and 1 to 3 years old cattle (25. 6%) respectively. There was statistical significant difference between prevalence and age groups (P)