فهرست مطالب

راهبردهای بازرگانی - سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1393)

دوفصلنامه راهبردهای بازرگانی
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فاطمه سادات مدنی، سید حمید خدادادحسینی *، اسدالله کردناییج، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 1-18
    علیرغم اینکه مشتری قلب بازاریابی و سازمان محسوب می شود و با وجود بسیاری تحقیقات گسترده در حوزه مشتری اما کمتر به مشتری به منزله عنصری در راستای تعالی سازمان، جامعه و خود وی نگاه شده است و نیز با وجود الگوهای تعالی سازمانی و تعالی بازاریابی، جای الگویی که بتواند عوامل موثر بر و متاثر از تعالی مشتری را به صورت یکپارچه و منسجم نشان دهد در ادبیات موجود در این حوزه خالی است. در این تحقیق سعی خواهد شد واژه تعالی مشتری مفهوم پردازی شود و در قالب یک الگوی عوامل تشکیل دهنده استخراج و تبیین گردد. در این تحقیق با بکارگیری استراتژی سه مرحله ای تئوری برخواسته از داده هابا روشی استقرائی به مطالعه پدیده تعالی مشتریان پرداخته شد و با حرکات رفت و برگشتی بین خبرگان دانشگاهی، صنعت بانکداری و بیمه و نیز متون موجود، به کشف و صورت بندی و تعیین صحت آن از طریق جمع آوری نظام یافته و تحلیل داده های مربوط به تعالی مشتریان پرداخته شده است. محقق با الگوبرداری از الگوی پارادایمی، فرایند تعالی مشتریان را در 8 مقوله اصلی و 25 مقوله فرعی. و 119 مشخصه طبقه بندی نموده است.
    کلیدواژگان: تعالی، الگوی فرایند تعالی مشتریان، معیارهای تعالی مشتریان، استراتژی داده بنیاد
  • سید محمد طباطبایی نسب *، معصومه آبیکاری صفحات 19-32
    مشتریان به طور مداوم در معرض محرک های متنوع مربوط به برند قرار می گیرند. محرک های مختلف، طیف متفاوتی از احساسات مثبت و منفی را نسبت به محصول برای مشتریان ایجاد می کنند. مجموعه ای از احساسات منفی چون ترس، خشم، نارضایتی، نگرانی، نفرت، شرم و خجالت موجب رویکردهای رفتاری متفاوتی از سوی مشتریان می شوند. شکایت کردن، بدگویی و تغییر برند از جمله واکنش های رفتاری از سوی مشتریان هستند که می توانند موجب نگرانی صاحبان برند شوند. از سویی دیگر، تحریف های شناختی و یا به عبارتی دیگر اشتباهات ادراکی مشتریان نیز می تواند موثر بر احساسات منفی آنان باشد. این تحقیق در نظر دارد تاثیر این متغیرهای روانشناختی بر احساسات منفی مشتریان بررسی کرده و رویکردهای رفتاری مشتریان با درنظر گرفتن هر دو عامل مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. به این منظور نمونه ایی 245 نفری از مصرف کنندگان و علاقمندان به برند اتومبیل درنظر گرفته شده است. داده های جمع آوری شده از نظر سه متغیر تحریف های شناختی، احساسات منفی و رویکردهای رفتاری مشتریان خوشه بندی شده و با استفاده از تحلیل واریانس(ANOVA) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می-دهد که افراد دارای تحرف شناختی بیشتر(تفکر نامناسب تر) میانگین احساس، غم، خشم، نفرت و شرم بیشتری داشته و همینطور به طور متوسط رفتار تغییر مارک بیشتری را از خود نشان می دهند. از سویی دیگر افراد نسبت به انواع برندهای اتومبیل اعم از داخلی و خارجی، صرف نظر از داشتن اشتباهات ادراکی احساس نگرانی و نارضایتی می کنند. به همین شکل رفتار بدگویی و شکایت از مارک نیز صرف نظر از اشتباهات ادراکی افراد به شکل یکسانی در بین مصرف کنندگان اتومبیل وجود دارد.
    کلیدواژگان: احساسات منفی مشتریان، برند (نام تجاری)، تحریف های شناختی، رویکردهای رفتاری مشتریان
  • ناصر یزدانی * صفحات 33-46
    تبلیغات الکترونیکی فرآیندی است که علاوه بر معرفی کالا و خدمات پس از فروش، سعی در ترغیب مشتریان از طریق ابزار اینترنت برای خرید دارد. این روش تبلیغاتی به دلیل سرعت بالا و هزینه کمتر، در بازاریابی انواع کالاها مورد توجه است. در این مقاله سعی شده با نظرسنجی اینترنتی دیدگاه مرتبط با تبلیغات اینترنتی فرش برای تاثیرگذاری بیشتر را بررسی کنیم و اعتبار آن را بر اساس الگوی رفتار مصرف کننده بسنجیم. ضرورت و دقت توجه به موضوع از این روست که جایگاه فرش به عنوان یک کف پوش و تنوع تولیدات ونظر به ابزارهای موجود و به روز تبلیغ، با رویکرد تاثیر بر رفتار مصرف کننده، بیشتر مورد توجه قرار گیرد. این مطالعه به صورت اسنادی و میدانی با ابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و پرسشنامه انجام شده است. جامعه آماری تحقیق 103 نفر از کاربران اینترنت درشهر تهران هستند که بیشتر در معرض تبلیغات اینترنتی فرش و یا سایت های مرتبط با فرش بوده اند و این موضوع را در پرسشنامه ها لحاظ نموده اند. هدف از این پژوهش ضمن اعتبار سنجی الگوی تبلیغات الکترونیکی فرش، ارائه الگویی است که بر اساس رفتار مصرف کنندگان بتوان کیفیت مناسبی از تبلیغات این کالا عرضه کرد. نتایج تحقیق نشان می دهد محرک های ارتباطی با 55/0 تاثیر بر واکنش شناختی مصرف کنندگان و 41/0 تاثیر بر واکنش احساسی مصرف کنندگان بیشترین تاثیر را داشته و محرک های محتوایی 33/0 تاثیر بر واکنش شناختی مصرف کنندگان و 29/0 تاثیر بر واکنش احساسی مصرف کنندگان داشته و اولویت دقت به محرک های محتوایی بیشتر از محرک های ارتباطی است. از طرفی محرک های محتوایی و ارتباطی هیچ کدام بر نگرش مصرف کنندگان تاثیرگذار نبوده اند. لذا، لازم است مطابق الگوی تحقیق و برای اثربخشی مطلوب، به محتوای تبلیغات اینترنتی فرش دقت وتوجه ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: تبلیغات الکترونیکی، اعتبارسنجی تبلیغات، بازار فرش تهران
  • رضا شافعی *، پرویز کفچه، فاتح داروند صفحات 47-62
    هدف این تحقیق، مطالعه ی راهبرد های قیمت گذاری و رابطه ی آن با قابلیت های بازاریابی است. مرور ادبیات و تحقیقات درباره این پژوهش بر فقدان کار تحقیقی همه جانبه که در آن ارتباط میان راهبرد های قیمت گذاری و قابلیت های بازاریابی بررسی شده باشد، صحه می گذارد. بنابراین مقاله حاضر با روش توصیفی این موضوع را مورد بررسی قرار داده است. برای دستیابی به اهداف پژوهش، داده هایی از 108 شرکت در بخش تولیدی و خدمات در شهرکهای صنعتی در تبریز و سنندج از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. بر پایه اطلاعات بدست آمده بیشترین روش قیمت گذاری استفاده شده در میان شرکتها، روش تعیین قیمت بر مبنای نیازهای مشتریان می باشد. همچنین نتایج بدست آمده نشان داد که رابطه معنی داری بین راهبرد-های قیمت گذاری و قابلیت های بازاریابی وجود دارد. در مدل ارزیابی شده در تحقیق مشاهده می گردد که راهبرد های رقابت- محور با ضریب 89/0 دارای بیشترین تاثیر در قابلتهای بازاریابی است.
    کلیدواژگان: قیمت گذاری، راهبرد قیمت گذاری، قابلیت های بازاریابی، شرکتهای تولیدی
  • فرزانه احمدوند *، احمد سرداری صفحات 63-78
    مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در حوزه مدیریت برند، نقش و تاثیرات این شاخه از علم بازاریابی بر عملکرد، سطح سودآوری و ارزش کسب وکار برای ذی نفعان را مورد تاکید قرار می دهد. شرکتها برای حفظ و ادامه بقای خود باید بر کسب مزیت های رقابتی و جلب رضایت هرچه بیشتر مصرف کنندگان جهت فروش و سهم بازار بیشتر تمرکز کنند. یکی از ابزارهای راهبردی که موجب آسیب پذیری کمتر شرکت در مقابل فعالیت های رقابتی بازار و تعهد و تکرار مصرف می شود، ارزش ویژه برند است. هدف این مقاله بررسی تاثیر ارزش ویژه برند بر پاسخ های مصرف کنندگان با استفاده از مدل بویل و مارتینز(2013) میباشد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و براساس روش گردآوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی محسوب میشود. فرضیه ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (در نرم افزار لیزرل) و داده های فراهم آمده از 385 مصرف کننده محصولات لوازم خانگی شرکت اسنوا در شهر تهران آزمون شدند. آگاهی از برند نقش مهمی در فرایند ایجاد ارزش ویژه برای برند اسنوا ایفا میکند. همچنین یافته های تحقیق تاثیر ارزش ویژه برند بر پاسخ های مصرف کنندگان را تایید کردند. نتایج این تحقیق، ضمن آگاهی از وضعیت موجود و انتخاب رویکردهای مناسب بازاریابی برای آینده اسنوا، نشان داد یک برند با ارزش ویژه بالا میتواند سبب بروز رفتارهایی از قبیل تمایل به پرداخت قیمت بیشتر برای برند، توسعه و گسترش برند، انتخاب و ترجیح برند، و در نهایت قصد و نیت خرید برند از سوی مصرف کنندگان شود.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند و ابعاد آن، پاسخ های مصرف کنندگان
  • عظیم زارعی، داود فیض *، نگین معصومی صفحات 79-90
    توسعه و پیشرفت فوق العاده شبکه های رایانه ای فضای کسب و کار را در تمام جهان دگرگون کرده است. متعاقب این تغییرات، صنایع و بخشهای مختلف بازار جهت حفظ خود در بازار رقابت و استفاده از مزایای ارائه شده توسط این سیستم سعی در بهره گیری از آن نموده اند. صنعت توریست و هتلداری نیز از این اصل مستثنی نمی باشد. شناسایی عوامل موثر بر درک الگوی رفتاری مصرف کنندگان و فرایند تصمیم گیری آنها به ویژه در فضای کسب و کار اینترنتی استراتژی های بازاریابی در صنعت هتلداری را تحت تاثیر جدی قرار داده است. در این راستا هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر گرایش مشتریان به استفاده از سیستم رزرو اینترنتی با استفاده از الگوی تلفیقی تئوری پذیرش فناوری می باشد. بدین منظور با استفاده از پرسشنامه نظرات 394 نفر از مشتریان هتلهای شهر شیراز جمع آوری گردید. پس از اطمینان از پایایی و روایی همگرا و واگرا ابزار تحقیق، فرضیه های تحقیق با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری در لیزرل مورد بررسی قرار گرفت. شاخص های برازش مدل حاکی از برازش مطلوب الگوی مفهومی تحقیق می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که هزینه اقتصادی، عوامل اجتماعی و سهولت استفاده تاثیر مستقیم و معنی دار بر گرایش به استفاده مشتریان دارد.
    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، بازاریابی الکترونیکی خدمات، صنعت هتلداری، مدل سازی معادلات ساختاری
|
  • Fatemeh Alsadat Madani, Seyyed Hamid Khodadad Hosseini *, Asadollah Kordnaeij, Asghar Moshabbaki Isfahani Pages 1-18
    Although the customer is heart of marketing and organization and despite the extensive researches in many areas of the customer، there is rare research that put the customer as an element of excellence of society، organization and cus-tomer itself. On the other hand، in spite of many organization and marketing ex-cellence models، there is lack of a model which could explain the factors influ-encing and influenced by customer excellence in an integrated way. One of the purposes of this article is to conceptualize customer excellence and the other goal is extraction of its model. The grounded theory and coding the extracted data from depth interviews was the methodology of the article. The Interviewes are academic and industry (banking and insurance) experts. Finally the para-digm model of Customer Excellence in 8 main categories and 25 sub-categories، and، 119 concepts has been classified and extracted.
    Keywords: Excellence, Customer excellence process model, Customer excellence criteria, Grounded theory
  • Sayyed Mohammad Tabatabaie Nasab *, Masume Abikari Pages 19-32
    Customers are always exposed to various stimuli related to brand. Various stim-uli create a spectrum of positive and negative emotions to products in costum-ers. A set of negative emotions like fear، anger، dissatisfaction، anxiety، hatred، shame and embarrassment develop various behavioral attitudes in customers. Complain، defamation and brand change are among behavioral reactions by customers that can lead to the anxiety of brand owners. On the other hand، cog-nitive distortions or conceptual mistakes of customers can also be effective in their negative emotions. This study investigated the effect of these psychological variables on negative emotions of customers and analyzed behavioral attitudes of customers by considering both factors. To this end a sample consisted of 245 consumers and participants interested in automobile brands was used. The col-lected data was clustered regarding cognitive distortions، negative emotions and behavioral attitudes of customers and was investigated through ANOVA. The re-sults showed that individuals with more cognitive distortion (more inappropriate thoughts) have higher means of emotions، sadness، anger، hatred and embar-rassment and also change their favorite brands more. On the other hand، people are worried of and dissatisfied with kinds of local or foreign automobile brands regardless of having conceptual errors. Similarly، defaming and complaining from brands exist among automobile consumers equally regardless of concep-tual errors.
    Keywords: Negative emotions of customers, Brand, Cognitive distortions, Customer's Be, havioral attitudes
  • Nasser Yazdani * Pages 33-46
    E-advertising is defined as a process of introduction of goods and services. It is also recognized as a process of after sales services that create motivation of cus-tomers through internet tool for increasing purchase. The advantages of this ap-proach refer to its low cost and its access among customers. The aim of this study is determination of effectiveness rate of carpet E-advertising through in-ternet poll and measurement of its validation based on consumer’s behavior model. Importance of this issue is due to position of carpet as a floor covering and variety of products، considering available tools of advertisement. Data col-lection of this study has been done from end-user of internet in Tehran via doc-ument and field study approach using questionnaire. Statistical population is 103 persons who use carpet internet advertising websites. This population is se-lected according to the nature of activities for instance executive managers، pub-lic relation managers، human resources managers and expert’s workers. For data analysis، SPSS and AMOS software were applied in this study. The results of the study show communicating incentives have 0. 55 effects on cognitive response and 0. 41 effects on affective response. That is highest effect. And content incen-tives have 0. 33 effects on cognitive responses and 0. 29 effects on affective re-sponses of consumers. On the other hands communicating and content incen-tives do not have significant and positive effects on attitude of consumers. There for it is necessary to pay special attention to internet advertising content according to research model and for desirable affectivity.
    Keywords: E, advertising, Advertising validation, Tehran carpet market
  • Reza Shafei *, Praviz Kafcheh, Fateh Darvand Pages 47-62
    The goal of this study is to evaluate pricing strategies and their relationship with marketing capabilities. The review of the literature has shown that there is not appropriate، comprehensive research about the relationship between pricing strategies and marketing capabilities. This research method is descriptive and to achieve the objectives of the study، data from 108 companies in Tabriz and Sanandaj is collected via the questionnaires. The results show that pricing meth-od based on needs of customers was most used method by the studied compa-nies. The findings also showed that there was a significant relationship between pricing strategies and marketing capabilities. The evaluated model of research explained that the pattern of competition-based strategies (0. 89) had the great-est impact on marketing capabilities.
    Keywords: Pricing, Pricing Strategies, Marketing Capabilities, Manufacturing Companies
  • Farzane Ahmadvand *, Ahmad Sardari Pages 63-78
    Studies in the field of brand management emphasize the impact of this branch of marketing on performance، profitability and business value for its stakehold-ers. For being survived، companies should focus on competitive advantages and getting more consumers’ satisfaction for sale and more market shares. One of the useful tools that make the company less vulnerable in market competitive activities and consumption liability and repetition is brand equity. The purpose of this study is to investigate the impact of brand equity on the consumers using Buil & Martinez model (2013). This research is considered as applied based on purpose and descriptive-survey based on data collection method. Hypotheses were tested using structural equation modeling or SEM (in Lisrel software) and the data of 385 Snowa home products consumers in Tehran. Brand awareness plays a salient role in the process of creating Snowa brand equity. The findings also confirmed the impact of brand equity on consumers'' responses. The results of this study، in addition to knowledge about the current situation and choosing appropriate marketing strategies for the future of SNOWA، indicated a brand with high equity can cause behaviors such as willingness to pay price premiums، attitude towards brand extensions، brand preference and ultimately purchase in-tention.
    Keywords: Brand Equity, its Dimensions, Consumer's responses. Competitive Ad, vantage
  • Azim Zarei, Davood Feiz *, Negin Masomi Pages 79-90
    Internet networks development have been changed business all over the world. As a consequence of this change، all sectors and industries in market place try to use these networks advantages to gain high market shares. Tourism and hotel industries are like other sectors. Identifying factors that affects consumers'' be-havior and their decisions are important because this factor determines our mar-ket strategies. The purpose of this research is to survey these factors influencing consumers'' intention to use internet reservation system in hotel industries based on compilation model of TAM. 394 consumers opinion was gathered by ques-tionnaire in Shiraz. All hypotheses were tested by structural equation modeling (SEM) in LISREL. Results showed that economic cost، Social factors and easy use have direct and significant effect on consumer''s intention.
    Keywords: E_commerce_Services E marketing_Hotel industry