فهرست مطالب

مکانیک هوافضا - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1395)

فصلنامه مکانیک هوافضا
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1395)

  • انتقال حرارت و پیش رانش
  • تاریخ انتشار: 1395/08/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سجاد محمد بازرگانی، رضا ابراهیمی*، مهرزاد شمس، علی چراغی صفحات 1-8
    تشکیل حباب های کاویتاسیونی و رشد و فروریزش آنها از مسائل مهم مهندسی با جنبه های مثبت و منفی می باشد. از مواردی که حبابهای کاویتاسیونی در جریان سیال ایجاد می شود می توان به حضور این حباب ها در سیستم های خنک کاری ماهواره ها و همچنین جریان روی هیدروفویل ها اشاره نمود. عموما هنگامی که در یک دمای خاص در جریان سیال فشار سیال تا نزدیکی فشار بخار آن کاهش می یابد، حباب های گاز به همراه بخار سیال در جریان ایجاد می شوند. هنگامی که این حباب ها به ناحیه پرفشار وارد می شوند حباب فروریزش می کند و شعاع آن به حداقل ممکن می رسد. در این حالت دما و فشار درون حباب به قدری افزایش می یابد که واکنش های شیمیایی درون حباب فعال شده و در اثر دمای بسیار بالا از حباب نور ساطع می شود. در تحقیق حاضر نرخ واکنش های شیمیایی درون حباب کاویتاسیونی تحت شرایط نوردهی تک حباب محاسبه شده است. در محاسبات اثرات تبخیر و چگالش و همچنین انتقال حرارت از دیواره ها مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: کاویتاسیون، حباب های کاویتاسیونی، نوردهی تک حباب
  • اسماعیل لکزیان*، محمد رضایی مقدم، سعید زارع نژاد صفحات 9-21
    به واسطه انبساط سریع بخار در یک شیپوره همگرا- واگرا، با وجود آنکه بخار وارد ناحیه اشباع شده، اما همچنان به صورت تک فاز به مسیر خود ادامه می دهد، تا جایی که در اثر جوانه زایی و فرآیند چگالش، سیستم به تعادل ترمودینامیکی برگشت می نماید که این پدیده درجریان فراصوتی، شوک چگالش نامیده می شود. در این مطالعه، از نرم افزار انسیس فلوئنت 5/ 14 به روش تقریبی اویلرین- اویلرین، برای حل عددی میدان جریان چگالشی پایای تراکم پذیر غیرلزج همراه با انتقال حرارت به صورت دو بعدی در یک شیپوره همگرا- واگرا استفاده شده است. از حل گر پایه چگالی و روش عددی مبتنی بر حجم کنترل به روش بالا دست برای گسسته سازی معادلات استفاده شده است. برای بررسی اثر انتقال حرارت روی جریان چگالشی، در قسمت همگرای شیپوره از یک چشمه حرارتی به صورت انتقال حرارت حجمی و از معادله حالت گاز کامل برای محاسبه فشار و خواص بخار چگالشی استفاده شده است. جهت ارزیابی نتایج حاصل از تحقیق حاضر؛ در حالت بدون انتقال حرارت توزیع فشار در طول نازل و شعاع میانگین قطرات با نتایج تجربی و در حالت با انتقال حرارت (چشمه حرارتی)، توزیع فشار در طول نازل با نتایج حل تحلیلی یک بعدی مقایسه شده است، که تطابق خوبی را نشان می دهد. پس از تایید روش عددی حاضر، جریان چگالشی همراه با انتقال حرارت مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد، که افزودن انتقال حرارت در قسمت مادون صوت، به دلیل کاهش قدرت شوک چگالش موجب کاهش تلفات ترمودینامیکی و نیز کاهش قطرات تولیدشده در جریان چگالشی می شود.
    کلیدواژگان: شیپوره همگرا، واگرا، جوانه زایی، شوک چگالش، انتقال حرارت، چشمه حرارتی
  • مهدی محمودی، محمود ابراهیمی* صفحات 23-34
    برج خنک کن مرطوب از کارآمدترین ابزارها در فرآیندهای مرتبط با دفع حرارت در نیروگاه های حرارتی و هسته ای و تجهیزات صنعتی به حساب می آید. مدل های ریاضی معتبر برای هر سه ناحیه از برج با جریان مخالف به منظور شبیه سازی عددی دقیق تر نسبت به دیگران و بررسی عملکرد حرارتی آن ارایه شده است. با درنظرگرفتن مدل کامل برای یک برج خنک کن تبخیری جریان مخالف شامل ناحیه های اسپری، هسته خنک کننده و باران، میزان تلفات آب کاهش می یابد. برای نسبت دبی های جرمی آب به هوای بزرگتر از یک، تبخیر مکانیزم کنترل کننده انتقال حرارت است. با کاهش درصد تلفات آب به دلیل تبخیر، میزان آب جبرانی لازم در برج خنک کن تبخیری نیز کاهش می-یابد. منحنی دمای خشک هوا بدون تلفات آب، کاهش بیشتری را نشان می دهد که ناشی از انتقال حرارت جابه جایی بیشتر برای رسیدن به دمای آب است. نرخ تلفات آب با افزایش نرخ جریان جرمی آب ورودی کاهش می یابد و از آنجاکه با افزایش نرخ جرمی جریان آب ورودی، دمای آب خروجی از برج خنک کن افزایش می یابد، این کاهش در نرخ تبخیر آب قابل پیش بینی است.
    کلیدواژگان: برج خنک کن تبخیری، شبیه سازی عددی، اثر تلفات آب، نسبت دبی جرمی، آب جبرانی
  • نبی جهانتیغ*، علی کشاورز، مسعود میرزایی صفحات 35-44
    هدف از این مطالعه، کاهش مصرف انرژی در یک ساختمان مسکونی همزمان با تامین آسایش حرارتی با استفاده از سیستم هیبریدی به جای سیستم رایج گرمایش محیط های داخلی (سیستم گرمایش جابه جایی) می باشد. در این سیستم، رساندن دما تا 10 درجه سانتی گراد به روش جابه جایی و افزایش آن تا دمای آسایش به روش تابشی انجام شده است. دمای خشک، رطوبت نسبی، سرعت جریان هوا از عوامل تاثیر گذار بر آسایش حرارتی می باشند که در هر سیستمی با تغییر سطح و قدرت گرمکن، موقعیت دریچه ورود و خروج، سرعت هوای ورودی و جنس مصالح قابل کنترل می باشند. برای شبیه سازی، یک مانکن مجازی با ابعاد و شکل فیزیولوژیکی واقعی به صورت ایستاده درون یک اتاق قرار گرفته و جریان اطراف آن حل شده است. برای بررسی میدان جریان و انتقال حرارت، معادلات پیوستگی، مومنتوم، انرژی و انتقال جرم و برای آسایش حرارتی معادلات فیزیولوژیکی همزمان با این معادلات حل شده اند. نتایج این تحقیق در مقایسه با نتایج ارایه شده در سایر مراجع از مطابقت خوبی برخوردار است. در سیستم گرمایش هیبریدی، توزیع سرعت، دما و رطوبت اطراف شخص همگن و یکنواخت می شود. سرعت موردنیاز برای تامین شرایط آسایش در محدوده استاندارد 2/ 0 متر بر ثانیه حاصل می گردد. این کاهش سرعت باعث کاهش میزان افت انتقال حرارت و مصرف انرژی در این سیستم ها، به ترتیب حدود 25 و 19 درصد می شود. با تغییر در مقاومت حرارتی دیواره نیز معادل 8 درصد انرژی مصرفی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: گرمایش هیبریدی، آسایش حرارتی، انتقال حرارت، شبیه سازی، کاهش مصرف انرژی
  • نادر دیزجی*، محمد نجفی، مهدی قائمی صفحات 45-54
    انتقال گرمای جابه جایی اجباری بر روی لوله بادامکی و لوله مدور در جریان خارجی آرام به صورت تجربی در محدوده اعداد رینولدز از104×7 تا 105×2/ 1بررسی شده است. توزیع عدد نوسلت و تغییرات آن برحسب عدد رینولدز بر روی مدل ها (لوله بادامکی و استوانه) مورد اندازه-گیری قرار گرفته است. نتیجه بیانگر آن است که درصورت استفاده از لوله بادامکی به جای لوله مدور، می توان انتقال گرما را 5 تا 22% افزایش داد. عدم قطعیت در نتایج آزمایش حداقل 12 و حداکثر 22% است. همچنین رابطه هیلپرت برای لوله بادامکی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج مطالعه بیانگر صحت آن در مورد لوله بادامکی است.
    کلیدواژگان: عدد ناسلت، انتقال گرمای جابه جایی اجباری، لوله بادامکی شکل
  • سید مهدی میرساجدی*، محمد مهدی قیصری صفحات 55-66
    در این تحقیق به منظور توصیف عددی دقیق تر پس روی گرین های دوبعدی با روش مجموعه سطوح، روش المان برشی ارائه و بررسی می شود. در این روش با تشکیل یک شبکه زمینه کارتزین و تعیین تابع حداقل فاصله نسبت به مرز گرین، سلول های دربردارنده مرز مشخص می شوند. به منظور بررسی وضعیت مرز نسبت به سلول های شبکه، دو الگوریتم المان برشی کامل و منتخب در نظر گرفته شده و مقادیر طول مرز و مساحت محصور در هر المان محاسبه می شوند؛ الگوریتم کامل مورد استفاده شامل کلیه حالات ممکن (30 حالت) برای برش یک مستطیل (المان) توسط پاره خط های مختلف (مرز) می باشد. اما در الگوریتم منتخب تنها حالات پرکاربرد مبنای عملکرد قرار می گیرند. برای اعتبارسنجی و مقایسه دو الگوریتم ارائه شده، ابتدا پس روی چند گرین ساده با روش مجموعه سطوح انجام و نتایج سه روش کلاسیک، المان برشی کامل و منتخب با حل تحلیلی آن مقایسه می شود. در ادامه با تحلیل پس روی چند گرین پیچیده تاثیر دو الگوریتم کامل و منتخب بر روی زمان اجرا سنجیده می شود. نتایج نشان می دهند اگرچه روش المان برشی نسبت به روش کلاسیک زمان اجرا را افزایش می دهد اما دقت حل نیز به میزان قابل توجهی بهبود می یابد. از سوی دیگر با استفاده از الگوریتم منتخب می توان با داشتن دقتی نزدیک به الگوریتم کامل، زمان اجرا را کاهش داد.
    کلیدواژگان: سوخت جامد، پس روی گرین، المان برشی، روش مجموعه سطوح
  • محمد مهدی دوستدار*، میرکاظم یکانی صفحات 67-78
    برای تحلیل جابه جایی ترکیبی جریان سیال و انتقال حرارت در نانوسیال درون یک محفظه مربعی شکل زاویه دار که دو مانع درون آن وجود دارند، یک روش عددی حجم محدود مورد استفاده قرار گرفته است. تاثیر عدد رایلی، کسر حجمی نانوذرات و ارتفاع موانع داغ مورد مطالعه قرار گرفته است و نتایج به صورت نمودارهای خط جریان، نمودارهای هم دما و عدد ناسلت ارائه شده اند. در این تحقیق، نانوسیال آب- آلومینا با قطر نانوذرات 40 نانومتر و دمای 300 کلوین به عنوان سیال عامل مورد استفاده قرار گرفته است. محدوده مورد استفاده برای عدد رایلی بین 104 و 105، برای کسر حجمی نانوذرات بین 0 تا 06/ 0 و برای ارتفاع مانع بین1/ 0 تا 2/ 0 طول محفظه می باشد. نتایج نشان دادند که افزایش عدد رایلی و همچنین افزایش کسر حجمی نانوذرات سبب افزایش انتقال حرارت درون محفظه می شود. همچنین مشخص شد که افزایش ارتفاع مانع داغ سبب کاهش مقادیر ناسلت متوسط می گردد. درضمن برای اعتبار دهی نتایج از مقایسه نتایج تجربی منتشرشده استفاده شده است.
    کلیدواژگان: نانوسیال، حل عددی، محفظه، جابه جایی ترکیبی
  • محسن قنبر نیا سوته، محمد مهدی دوستدار*، امیر گودرزی صفحات 79-87
    در این تحقیق، برای درک بهتر اثر افزایش غلظت اکسیژن در موتورهای احتراق داخلی، از شبیه سازی عددی موتور XU7 در نرم افزار GT-Power استفاده شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی افزایش حدود 8 درصدی گشتاور و توان، و کاهش حدود 7 درصدی میزان مصرف سوخت ترمزی را در 23 درصد حجمی اکسیژن افزوده شده نشان می دهد. تنها اثر نامطلوب این تغییر افزایش اکسیدهای ازت می باشد. به-منظور کاهش اکسیدهای نیتروژن خروجی، یک متغیر زمانی مناسب انتخاب شد که بتواند این اثر را تعدیل کرده و گشتاور و توان افزوده-شده را بیش از حد کاهش ندهد. پس از انتخاب متغیر زمانی مناسب، به منظور یافتن مقادیر بهینه اکسیژن و متغیر زمانی موردنظر که در اینجا زمان جرقه زنی است، از اتصال GT-Power با Simulink-MATLAB و همچنین ابزار شبکه های عصبی نرم افزار MATLAB استفاده شد. هدف گذاری بهینه سازی روی کاهش 50 درصدی میزان اکسیدهای نیتروژن نسبت به حالت غنی سازی شده با 23 درصد حجمی اکسیژن و افزایش 5 درصدی توان نسبت به حالت بدون غنی سازی، پایه ریزی شد. مکانیزم طراحی شده قادر است با توجه به هدف گذاری فوق، ورودی های موردنظر (اکسیژن افزوده شده و زمان جرقه زنی) را بهینه نماید
    کلیدواژگان: غنی سازی اکسیژن، اکسیدهای ازت، زمان جرقه زنی، بهینه یابی، شبکه های عصبی
  • محمد علی اخوان بهابادی*، مهدی اسماعیل پور صفحات 89-100
    در این تحقیق، مطالعه آزمایشگاهی بر روی ضرایب انتقال حرارت جوششی جریان مبرد R-134a داخل لوله موج دار پیچشی با شیب های مختلف لوله نسبت به افق، α، جهت بررسی یکی از روش های افزایش انتقال حرارت جوششی صورت گرفته است. دستگاه مورد استفاده، یک سیستم تبرید تراکمی بخار مجهز به کلیه وسایل اندازه گیری مورد نیاز است. این سیستم شامل یک اواپراتور تست است که، از یک لوله موج دار پیچشی استاندارد، از جنس مس، تشکیل شده است و مبرد R-134a جاری در آن به وسیله المنت حرارتی، گرم می شود. در این مطالعه داده های تجربی برای قرارگرفتن لوله در هفت شیب و برای چهار سرعت جرمی متفاوت مبرد جمع آوری گردید. تحلیل داده ها نشان داد که در سرعت جرمی پایین مبرد و کیفیت پایین بخار، بالاترین ضریب انتقال حرارت جوششی که مربوط به شیب ◦90+ α می باشد، حدودا 62/ 1 برابر پایین ترین ضریب انتقال حرارت در شیب ◦90- =α است. همچنین براساس نتایج آزمایشگاهی حاضر، رابطه ای برای ناسلت به عنوان عدد بی بعد جایگزین h، پیشنهاد گردید که این رابطه 92% نتایج را در محدوده 10% با بهره گیری از روش تحلیل خطای کول و شولتز پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: افزایش انتقال حرارت، جریان دوفازی، الگوی جریان، لوله موج دار پیچشی، شیب لوله
|
  • A. Cheraqi, M. Shams, S. Mohammadi, Bazargani, R. Ebrahimi* Pages 1-8
    Formation of cavitation bubbles and their collapse regarding its advantages and disadvantages are some important engineering issues. We can point out to some cases like the presence of these bubbles in the satellite cooling system and the flow over hydrofoils، where cavitation bubbles are formed in fluid flows. Generally، when the fluid pressure decreases so close to the vapor pressure at a specific temperature، the bubbles are created together with the fluid vapor. One time، these bubbles enter the high pressure region، they collapse and their radius take the minimum size، simultaneously. In this case pressure and temperature increases in the bubbles such that the chemical reaction which lead to molecular dissociation becomes active and as a result of very high temperature، bubble emits light. Along with this numerical study، bubble changes and its characteristics in different conditions were investigated and the effects of various factors on bubble growth and collapse were studied.
    Keywords: Cavitation, Cavitation Bubbles, Single5 Bubble Sonoluminescence
  • S. Zarenejad, E. Lakzian*, M. Rezaeimoghaddam Pages 9-21
    Wetness loss is a thermodynamic loss، which is due to irreversible heat transfer between the liquid and vapour phase during condensation. Formation and subsequent behavior of the liquid decreases the performance of turbine last stages. This phenomenon has a major effect on the efficiency of steam turbines. In this study، the steady compressible condensation flow field with heat transfer in a two dimensional of convergent divergent nozzle has been studied. The ANSYS FLUENT V14. 5 software is used to calculate flow properties. The CFD coded 2D- approximate Eulerian- Eulerian multi- phase method for non- equilibrium condensation in transonic steam flow is used to capture nucleation phenomenon in the wet steam flow. Density based finite- volume discritization is employed and flow is considered inviscid. To examine heat transfer effects on the condensation flow in the convergent section of nozzle، a thermal source is used. The perfect gas equation of state is used to calculate the pressure and the properties of steam condensation. The pressure distribution over the nozzle and the average radius of droplets in adiabatic case are compared with both experimental and analytical data and show a good agreement. After verifying the model، the condensation flow with volumetric heat transfer is studied. The results show that by adding volumetric heating in convergent section of the nozzle the condensation shock strength decreases and even is omitted which cause to reduce droplets produced during the condensation flow.
    Keywords: Convergent, Divergent Nozzle, Nucleation, Condensation Shock, Heat Transfer, Heating Source
  • M. Mahmoodi, M. Ebrahimi* Pages 23-34
    The most efficient equipment in which heat rejection processes may be realized is cooling towers. The mathematical models of cooling towers are developed and validated against the available experimental data. These devices basically consist of three zones; namely، spray zone، fill packing and rain zone. The spray and rain zones are often neglected even in large cooling towers، while a significant portion of the total heat that is rejected may occur in these zones. Therefore، in this paper the heat and mass transfer contribution of the spray and rain zones in cooling towers is discussed as well. Numerical results fall within the range of experimental measurements and shows a higher accuracy compared with the results of previous researchers. The rate of water evaporation under a wide range of operating conditions is also presented. For Mass flow rates bigger than one، evaporation controls heat transfer process. Increase of inlet water flow rate decreases evaporated water rate.
    Keywords: Wet Cooling Tower, Numerical Simulation, Evaporated Water Effect, Mass Flow Ratio, Make, up Water
  • N. Jahantigh*, A. Keshavarz, M. Mirzaie Pages 35-44
    The aim of this paper is to decrease the energy consumption in a residential building and provide thermal comfort by using hybrid system instead of the conventional method (convection heating method). In this system، the temperature of the room is kept around 10 by convection system and then is raised to the thermal comfort by radiant heater. Thermal comfort is affected by temperature، relative humidity and velocity of the air flow. These parameters can be controlled by changing surface and temperature of the heater، position and velocity of the inlet and outlet، and type of the materials. In this simulation a 3D model of a virtual standing thermal manikin with real dimensions is considered. The continuity، momentum، energy، species equations for turbulent flow and physiological equation for thermal comfort are numerically solved for heat، moisture and flow field. The obtained numerical results have a good agreement with the experimental results reported in the literature. The velocity، temperature and the relative humidity contribution around the manikin is more uniform in the hybrid system. The velocity that is needed to provide the thermal comfort is also equal to 0. 2 m/s in this system. This reduction of the velocity causes the heat transfer losses and energy consumption to around 25% and 19%، respectively. Also، the energy consumption decreases equal to %8 due to thermal resistance variation in the walls.
    Keywords: Hybrid Heating, Thermal Comfort, Heat Transfer Simulation, Energy Consumption Decrease
  • N. Dizadji*, M. Najafi, M. Ghaemi Pages 45-54
    Forced convection heat transfer of a cam-tube and a cylinder in external laminar flow and at Reynolds number in the interval 7×〖10〗^4to 1.2×〖10〗^5areexperimentally implemented.Nusselt number distribution and its varying in terms of Reynolds number for prototypes (Cam-tube and cylinder) are treated. The principle result indicates applying the Cam-tube instead of cylinder make it possible increase the heat transfer between 5 to 22 percent. The uncertainty of the gathered data was at minimum 12 percent and at maximum 22 percent. Furthermore,the results show that theHilpert’sequationisauthentic for the treated cam-tube.
    Keywords: Nusselt number, Forced Convection Heat Transfer, Cam, Shaped Tube
  • Seyed Mahdi Mirsajedi*, Mir Mehdi Gheisari Pages 55-66
    In this research, cut cells level set method despite of classic level set method is presented to evaluate more accurate grain burn-back analysis. This method is included of a Cartesian grid and by determination of the minimum distance to the grain boundary, boundary cells are specified. In order to investigate grain boundary condition with respect to Cartesian grids, two algorithms of perfect cut cells and selected cut cells are considered. In the perfect algorithm, all possible states (thirty states) for cutting cells by boundary lines, are considered. However, in the selected algorithm, more application states are considered. Comparison of results between classic, perfect and selected cut cells level set method prove, that CPU time increase, from classic to cut cells methods. However, accuracy of results increases also. The results of the selected method have a similar accuracy with a significant reduction in CPU time with respect to perfect method.
    Keywords: Solid Propellant, Grain Burnback, Cut Cell, Level Set Method
  • Dr Mohammad Mehdi Dostdar*, Mr Mirkazem Yekani Pages 67-78
    A finite volume method is used to numerically study the mixed convection of aluminum oxide-water Nano fluid inside a square cavity containing hot quadrilaterals obstacles on its bottom wall. The effects of Rayleigh number, volume fraction of Nano particles and the height of hot obstacles are investigated. The results are shown through streamlines and isotherm curves as well as Nusselt number. The average size of Nano particles and the temperature of Nano fluid are 40 nm and 300 K respectively. The applied rang of Rayleigh number is between 104 and 105, for volume fraction of Nano particles between 0 and 0.06, and for height of obstacles between 0.1 and 0.2 of the height of cavity. The results show that the increase of Rayleigh number as well as volume fraction of Nano particles will increase the heat transfer inside the cavity. Furthermore, the increase of the height of obstacles reduces the average Nusselt number. A comparison with experiments was made to validate the results.
    Keywords: Nano Fluids, Numerical Study, Cavity, Mixed Convection
  • Mohsen Ghanbarnia Sooteh, Mohammad Mehdi Doostdar*, Amir Goodarzi Pages 79-87
    To investigate the effect of oxygen enrichment in internal combustion engines, we used GT-POWER code to simulate the XU7 engine. The result show an increase of %8 in power and torque, and a decrease of %7 in brake fuel consumption for %23 volumetric excess oxygen. However, the increase of NOX is the only undesired side effect. To reduce exhaust NOX a convenient time variable is selected which can modify this effect, while prevents too much reduction in excess power and torque. Spark timing is chosen as tha mentioned time variable. To optimize oxygen amount and spark timing, we link GT-POWER and SIMULINK-MATLAB as well as neural network toolbox of MATLAB. The target of optimization is %50 reduction in NOX with respect to %23 volumetric oxygen enrichment case and %5 increment in power with respect to natural aspiration case. The designed algorithm is capable of optimizing excess oxygen and spark timing
    Keywords: Oxygen Enrichment, NOx, Spark Timing, Optimization, Neural Network
  • Dr. Mohammadali Akhavan, Behabadi*, Eng. Mehdi Esmailpour Pages 89-100
    In this research, an experimental investigation has been carried out to study the heat transfer characteristics during evaporation of R-134a inside a corrugated tube. The corrugated tube has been provided with different tube inclination angles of the direction of fluid flow from horizontal, α. The Devices used in this study works based on a vapor compression refrigeration cycle. This test system includes an evaporator, which is composed of a standard corrugated tube. Heat required for evaporation of refrigerant in the evaporator is supplied by the heating element that is wrapped around it. The experiments were performed for seven different tube inclination angles, α, in a range of -90˚ to +90˚ and four mass velocities of 46, 81,110 and 136 kgm-2s-1 for each tube inclination angle during evaporation of R-134a. The results demonstrate that the tube inclination angle, α, affects the boiling heat transfer coefficient in a significant manner. For all refrigerant mass velocities, the best performing tube is that having inclination angle of α=+90˚. The effect of tube inclination angle, α, on heat-transfer coefficient, h, is more prominent at low vapor quality and low mass velocity. In the low vapor quality region the heat transfer coefficient, h, for +90˚ inclined tube is about 62% more than that of the -90˚ inclined tube.
    Keywords: Enhancement of Heat Transfer, Two Phase Flow, Flow Pattern, Corrugated Tube, Inclination