فهرست مطالب

اطلاعات جغرافیایی (سپهر) - پیاپی 94 (تابستان 1394)

نشریه اطلاعات جغرافیایی (سپهر)
پیاپی 94 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منیره شمشیری، مهدی آخوند زاده هنزایی صفحات 5-18
    بحث پیش بینی زمین لرزه به منظور کاهش تلفات و آسیب های آن از اهمیت بالایی برخورد ار است؛ به ویژه در منطقه لرزه خیزی مانند ایران که سالانه شاهد وقوع این پد ید ه طبیعی می باشد. تشخیص ناهنجاری های قبل از زلزله نقش بسزایی در این امر د اراست. تغییرات یونسفری که با اندازه گیری های از راه دور(مانند استفاده از سیستم تعیین موقعیت جهانی) قابل شناسایی هستند به پیش نشانگرهای یونسفری زلزله معروف می باشند. در این مطالعه دو مجموعه داده از محتوای الکترون های یونسفر که حاصل از پرد ازش داده های GPS با نرم افزار Bernese است برای دو مورد مطالعاتی زلزله اهر آذربایجان شرقی (21 مرد اد 1391) و زلزله کاکی بوشهر (20فرورد ین1392) مورد استفاده قرار گرفته و نتایج آن با داده های ایستگاه جهانی مقایسه گردیده است. از آنجا که تغییرات TEC[1] رفتاری غیرخطی د ارد بد ین منظور برای پیش بینی و تشخیص تغییرات آن از تلفیق شبکه عصبی (با به کارگیری پرسپترون چند لایه ([2]MLP)) و الگوریتم PSO[3] استفاده گردیده است. الگوریتم PSO با عملکرد ی مبتنی بر جمعیت می تواند در بهبود وزن برآورد شده توسط شبکه عصبی موثر واقع شود. با تجزیه و تحلیل علل ناهنجاری های یونسفر از جمله میدان های ژئومغناطیسی و فعالیت های خورشید ی و حذف آن ها از پرد ازش های مورد نظر، نتایج حاصل نشان می دهد که برخی از این ناهنجاری ها ناشی از وقوع زلزله است و به کارگیری الگوریتم های هوشمند توانسته است کارآیی مناسبی در جهت پیش بینی سری های زمانی غیر خطی د اشته باشد. خروجی حاصل از تلفیق شبک عصبی و PSO نشان می دهد که هر دو ناهنجاری های مثبت و منفی رخ می د هند. ناهنجاری های قبل از زلزله غالبا نزد یک به کانون زلزله رخ می د هند و در 3 روز قبل از زلزله اهر آذربایجان شرقی و 2 تا 6 روز قبل از زلزله کاکی بوشهر قابل رویت می باشند. [1]- Total Electron Content [2]-Multi Layer Perceptron [3]- Particle Swarm Optimization Particle Swarm Optimization
    کلیدواژگان: زلزله، الگوریتم بهینه سازی توده ذرات، آنومالی، TEC، شبکه عصبی مصنوعی
  • جواد صابریان، محمدرضا ملک صفحات 19-29
    استفاده از سیستم های اطلاعات همراه برای ارائه انواع خد مات اطلاعاتی به ویژه در حوزه اطلاعات مکانی روز به روز در حال گسترش است. یکی از خد مات بسیار پرکاربرد در این زمینه، خد مات مرتبط با ناوبری و راه یابی است. توسعه قابلیت ها و امکانات در این حوزه همواره با محد ود یت فضای حافظه، پرد ازش و صفحه نمایش روبرو بود هاست. در این راستا، مقاله حاضر، به توسعه یک روش کاربردی برای نمایش بر مبنای بافت نقشه راه ها در محیط های اطلاعات همراه پرد اخته است. برای این منظور از رویکرد ی نوین مبتنی بر دوگان گراف استفاده شده است. دوگان گراف تغییر یافته گراف اولیه می باشد که برای تسهیل و ساد ه سازی حل مسائل در گراف اولیه تعریف و استفاده می شود. برای این منظور پس از معرفی و انتخاب عوامل موثر بافت در نمایش نقشه، از پارامتر درجه هر گره در دوگان گراف شبکه خیابان های شهری برای تولید اتوماتیک نقشه های با جزئیات کمتر در هر بافت استفاده می شود. به این ترتیب می توان روابط توپولوژی و ارتباطات بین خیابان های شهری را نیز در استخراج مقیاس های مختلف از یک نقشه د خیل کرد. روش پیشنهاد ی این مقاله در یک مطالعه مورد ی بر روی نقشه راه های یک بخش از شهر تهران اجرا شد. برای این منظور از یک معماری خاد م مخد وم تحت وب بر روی شبکه تلفن همراه استفاده شد که نتایج آن کارآیی روش ارائه شده را به خوبی نشان د اد.
    کلیدواژگان: دوگان گراف، محیط اطلاعات همراه، نقشه بافت آگاه، مقیاس
  • عبد العظیم قانقرمه صفحات 31-44
    پهنه آبی د ریای خزر همانند همه د ریاها و د ریاچه های بزرگ تحت تاثیر پد ید ه های مختلف هید رود ینامیکی نظیر مد توفان، خیزآب های ناشی از موج و باد، بالاروی موج در منطقه ساحلی و پد ید ه تشد ید، پیوسته در حال تلاطم می باشد. اما د لیل تمامی این پد ید ه ها نیروهای ناشی از میدان فشار هوا و باد بر پهنه آبی د ریا است. در این پژوهش اثرات داده های (مولفه های) فشار هوا و باد در ترازهای مشاهد اتی ایستگاه های ترازسنجی بند ر انزلی، بند ر نوشهر، بند ر صد را (نکا) و آشوراد ه مورد بررسی قرار گرفته است. بد ین منظور از داده های ساعتی تراز آب ایستگاه های بالا در طی دوره زمانی چهارساله (2003-2000) میلاد ی و همچنین از داده های فشار هوا و باد بر پهنه آبی د ریای خزر با تفکیک های زمانی و مکانی 6 ساعته و 25/ 0 درجه (25 کیلومتر) در طی دوره زمانی چهار ساله به بالا استفاده گردید. برای بررسی محد ود هاثرگذاری این عوامل (فشار هوا و باد) بر داده های ایستگاه های ترازسنجی شبکه های 50 ×50 تا 250×250 کیلومتر (با توالی 50 کیلومتر) به طرف بد نه اصلی د ریا توسعه داده شد. برای تعیین ضرایب و میزان اثر مولفه های باد و فشار هوا از مدل رگرسیون چند متغیره خطی استفاده شده است و نتایج برای هر ایستگاه بصورت ماهانه اخذ گردید. نتایج بد ست آمده نشان می دهد با مدل سازی میدان وسیع تری از اثرگذاری فشار هوا و باد بر پهنه آبی مشرف به هر ایستگاه نتایج داده های تراز آب برآورد شده و مشاهد اتی همبستگی بیشتری دارند بطوریکه حد اکثر ضریب همبستگی برای میدان 250×250 کیلومتر، برای ایستگاه های انزلی در ماه نوامبر 864/ 0 و نوشهر در ماه نوامبر 909/ 0 و صد را (نکا) در ماه مارس 893 /0 و آشوراد ه در ماه آوریل 873 /0 می باشد.
    کلیدواژگان: تراز آب دریای خزر، میدان باد، میدان فشار هوا، ایستگاه ترازسنجی
  • امیرحسین کاظم، فرهاد حسینعلی، علی اصغر آل شیخ صفحات 45-58
    مدل سازی رشد شهری و تغییرات صورت گرفته در کاربری اراضی جزء جد ایی ناپذیری از برنامه ریزی برای توسعه پاید ارند. تحقیق حاضر نیز در نظر د ارد رشد و توسعه شهری را برای کلان شهر تهران از بعد زمانی و توزیع مکانی، مدل سازی نماید. بد ین منظور ابتدا با استفاده از تصاویر سری زمانی ماهواره لند ست، نقشه های کاربری اراضی برای سال های 1988، 2002 و 2013 با رویکرد شئ پایه مورد طبقه بندی قرار گرفت. در گام بعد ی با بهره گیری از مدل رگرسیون لجستیک میزان تاثیر متغیرهای مستقل در رابطه با گسترش شهری شامل چهارد ه متغیر در قالب دو گروه متغیرهای محیطی-طبیعی و اجتماعی – اقتصادی در دوره 1988 تا 2002، به صورت ضریب در معاد له رگرسیون محاسبه شده و نقشه پتانسیل گسترش شهری تولید گردید. ارزیابی عملکرد رگرسیون لجستیک با استفاده از دو شاخصPseudo R2 و ROC با مقاد یر به ترتیب 32/ 0 و 89/ 0 نشانگر برازش خوب رگرسیون و قابلیت تشریحی مناسب آن بود. در ادامه مساحت تغییرات برای سال مورد انتظار با استفاده از تحلیل زنجیره مارکوف به صورت کمی پیش بینی شد. در نهایت با استفاده از خروجی های دو مدل رگرسیون لجستیک و تحلیل زنجیره مارکوف، با بهره گیری از مدل خود کاره های سلولی، رشد شهری برای سال 2013 مدل سازی گشت که مقایسه آن با تصویر طبقه بندی شده سال 2013 نشان می دهد مدل مورد استفاده با د قت نسبی برآورد مساحت93/ 0 و ضریب کاپای 87/ 0 یک مدل موفق بود هاست. بر این اساس از همین مدل برای برآورد رشد شهری در سال 2025 استفاده گردید و برای این کار از تصاویر سال های 2002 و 2013 استفاده شد.
    کلیدواژگان: مدل سازی رشد شهری، خودکاره های سلولی، طبقه بندی شئ پایه، تهران
  • ناهید سجادیان، مرتضی نعمتی، علی شجاعیان، پریوش اورکی صفحات 59-76
    یکی از ویژگی های نظام ایلی و اجتماعات با ساختار طایفه ای و عشیره ای معمولا خویشاوند گرایی است. معمولا ناهمگنی در طایفه گرایی و تنوعات جغرافیایی از انسجام ملی دولت می کاهد. به همین د لیل پژوهش حاضر با هدف ارزیابی نقش طایفه گرایی در احساس امنیت اجتماعی شهروند ان شهر ایذه انجام شده است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی از نوع کاربرد ی-نظری می باشد. اطلاعات لازم به صورت کتابخانه ای و میدانی(پرسشنامه و مصاحبه) جمع آوری شده و جامعه آماری شهر ایذه می باشد که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای به حجم 348 نفر به دست آمده است. در مرحله ی بعد ی، اطلاعات جمع آوری شد ه، از طریق نرم افزار spss با آزمون های پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردیده و نتایج به صورت جد اول ارائه شده است. برای ویرایش نقشه ها از نرم افزارGIS کمک گرفته شده است.
    نتایج این پژوهش نشان می دهد از بین پاسخ گویان،6/ 52 درصد خانم ها و 1/ 45 درصد آقایان بوده اند، 5 /36 درصد پاسخگویان، مجرد و 50/9 درصد متاهل بوده اند. 2/ 55 درصد محیط طایفه ای شهرو43 درصد د رگیری های طایفه ای را باعث احساس ناامنی خود می د انستند. 5/ 21 درصد به علت د رگیری های طایفه ای محل سکونت خود را ترک کرد هاند. 0/ 19 درصد در زمان د رگیری بین طایفه ها در فضای شهر اصلا رفت و آمد نمی کنند. از دیگر نتایج پژهش حاضر این است که بین تحصیلات، محیط طایفه گرایی شهر با احساس ناامنی شهروند ان رابطه مستقیم و معناد ار اما بین تعصب نسبت به طایفه خود با حس ناامنی اجتماعی رابطه معکوس و معناد اری وجود د ارد.
    کلیدواژگان: طایفه، طایفه گرایی، قوم گرایی، نزاع های دسته جمعی، احساس ناامنی اجتماعی، شهر ایذه
  • احمدصحرایی جویباری، عیسی ابراهیم زاده صفحات 77-93
    اصولا برنامه ریزی کاربری اراضی مهمترین مبحث توسعه پاید ار شهری و از اولویت های اصلی در برنامه ریزی شهری است. محله شماره 47 شهر زاهد ان در زمینه تناسب و توزیع بهینه کاربری ها دارای نارسایی بود ه لذا مطالعه حاضر برای شناسایی این کاستی ها در راستای پیاد ه سازی عد الت اجتماعی که می بایست در تمام سطوح شهری و میان همه شهروند ان تحقق پیدا کند انجام گرفت. به منظور تحقق این مهم روش های کارآمد ی ابد اع شده که در تصمیم گیری بهینه می توانند به برنامه ریزان کمک نمایند. در این پژوهش علاوه بر بررسی د ید گاه های نظری به بهره گیری از این تکنیک های کارآمد در خصوص برنامه ریزی برای کاربری اراضی شهری اقد ام و از سیستم های پشتیبانی برنامه ریزی از جمله “what-if” که یکی از این روش هاست، بصورت یک سیستم برنامه ریزی پویا بر پایه GIS استفاده شد. در این روش سه مرحله تحلیلی قابلیت سنجی اراضی، پیش بینی تقاضای کاربری های شهری و تخصیص زمین به تقاضاهای کاربری زمین انجام و شکل های مختلف آیند ه هر منطقه از طریق سناریوهای مختلف تخصیص مورد تحلیل قرار گرفت. سرانجام با تشکیل لایه UAZ و وزن د هی به روش AHP بهترین مکان ها برای استقرار کاربری های مورد نیاز به جهت ارائه خد مات شهری در محله 47 زاهد ان بصورت نقشه نهایی پیشنهاد گردید. نتایج یافته های حاصل از نقشه های تولید شده شعاع عملکرد و ناسازگاری ها، بیانگر این مهم می باشد که سطح ارائه خد مات و امکانات شهری برای ساکنین این محله در مقایسه با استاند ارد های رایج در داخل کشور نامناسب می باشد. به منظور بهینه نمود ن کاربری های جدید با توجه به استاند ارد ها و کارکرد های مورد نیاز، این نقاط کارکرد ی پیشنهاد و بصورت نقشه تولید شد که برای استقرار کاربری های جدید در این محله بایستی در اولویت بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: کاربری اراضی شهری، سیستم پشتیبانی برنامه ریزی what، if، محله 47 شهر زاهدان
  • احمد رضا قاسمی، فروه سادات سیدی صفحات 95-105
    باد یکی ازعناصراصلی د راقلیم هرمنطقه است که تغییرات آن می تواند برروی پد ید ه هایی مانند طوفان های گرد وغباری وشدت تبخیروتعرق تاثیرگذارباشد. این پژوهش باهد ف پیش بینی سرعت باد تاسال 2020 د رایران بامدل هالت- وینترزوبااستفاد هازداده های یک دوره آماری 50 ساله (1961-2010) انجام گرفت. نتایج نشان د اد که این مدل به خوبی توانایی پیش بینی سرعت باد راد ربیشترمناطق کشورد ارد. مقاد یرضریب تبیین این مدل در 34 ایستگاه مورد بررسی بین 0/ 39 د رآباد ان تا 0 /80 د ربابلسرمتغیربود ومقاد یرخطاد ربیشترایستگاه های مورد مطالعه د رحد قابل قبولی قرارد اشت. همچنین نتایج نشان د اد که این مدل مقاد یرحد ی سرعت بادرانیزد ربیشترایستگاه ها به خوبی شبیه سازی کرد هاست. نتایج حاصل ازمدل هالت- وینترزبرای پیش بینی سرعت باد تاسال 2020 حاکی ازآن است که سرعت باد در نیمه شرقی کشوروهمچنین د امنه های جنوبی البرزکه ازنظراقلیمی خشک ونیمه خشک هستند، تاسال 2020 افزایش خواهند یافت د رحالی که مناطق نیمه غربی،جنوبغربی ومرکزی کشورروند کاهشی سرعت باد راتجربه خواهند کرد. بیشترین مقدارافزایش سرعت باد تاسال 2020 د رایستگاه گرگان وبه مقدار 1/ 8 متربرثانیه وبیشترین مقدارکاهش سرعت باد د رایستگاه های جنوبغربی کشوررخ خواهد د اد به نحوی که د رایستگاه آباد ان سرعت باد تاسال 2020 از 6 /31 متربرثانیه کنونی به 4/ 48 متربرثانیه کاهش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، پیش بینی، سرعت باد، مدل هالت، وینترز، ایران
  • بختیار فیضی زاده، مجتبی پیرنظر، آرش زند کریمی، حسن عابدی قشلاقی صفحات 107-117
    د رراستای هدف استخراج سریع نقشه های کاربری اراضی،تکنولوژی سنجش ازد وربه عنوان یک فناوری کارآمد شناخته شده که باارائه تصاویرماهواره ای امکا ناستخراج نقشه های کاربری اراضی رافراهم می آورد. سنجش ازد ورباارائه تصاویرماهواره ای با قدرت زمانی متفاوت مدلسازی وپایش تغییرات محیطی راممکن ساخته که این امر،گامی مهم د رمد یریت منابع طبیعی محسوب می شود. روشیءامبتنی برالگوریتم های د انش پایه،یکی ازروش های کارآمد د رطبقه بندی تصاویرماهواره ای است که علاوه براستفاده ازاطلاعات طیفی تصاویرماهواره ای،امکانات لازم برای استفاده ازاطلاعات محیطی وویژگی های فیزیکی وهند سی پد ید ه های سطح زمین را فراهم می آورد. تحقیق حاضرباهد ف ارزیابی میزان افزایش د قت حاصله ازکاربردالگوریتم های د انش پایه فازی د رطبقه بندی نقشه های کاربری/پوشش اراضی انجام شده است. د راین تحقیق به منظورمقایسه روش های شیءگرای طبقه بندی تصاویرماهواره ای بد ون استفاده ازالگوریتم های فازی وروش های شیءگرابراساس الگوریتم های فازی،ازتصاویرسنجند ه یAVNIR2ماهواره ای ALOS استفادهگ رد ید هاست ونقشهک اربری اراضی شهرستان مراغه باهرد وروش مذکوراستخراج شده است. نتایج حاصل ازارزیابی د قت نشان می دهد که نقشه کاربری اراضی تولید شده توسط روش های د انش پایه فازی باد قت کلی 93.28 د رمقایسه بانقشه کاربری اراضی تولید شده توسط روش شیء گرا بد ون استفاده ازالگوریتم های فازی باد قت 88/06 درصد ازاعتباربیشتری برخورد اراست. باتوجه به ماهیت مقایسه ای این تحقیق نتایج آن برای شناسایی روش های بهینه د رتولید وتهیه نقشه کاربری ا راضی ازاهمیت بالایی برخورد اربود ه ونقشه های تولید شده نیزبرای سازمان های اجرایی (نظیرجهاد کشاورزی،منابع طبیعی و...) ازارزش کاربردی بالایی برخورد ارهستند.
    کلیدواژگان: سنجش از دور، روش های طبقه بندی شیءگرا، الگوریتم های فازی، تصاویر ALOS، نقشه کاربری اراضی، شهرستان مراغه
|
  • Monireh Shamshiri, Mahdi Akhondzadeh Hanzaei Pages 5-18
    Discussion about earthquake to reduce its casualties and damages is very important, especially in the Seismicity area like Iran that the occurrence of this natural phenomenon is seen annually. Anomalies detection before earthquake is an important role for earthquake prediction. Ionosphere changes that recognition by remote measurements (such as using global positioning system) are known as earthquake ionospheric precursors. In this study two data sets from the ionospheric total electron content (TEC) derived from the GPS data processing by Bernese software used for two studies, Ahar earthquake, East Azerbaijan (2012/08/11) and Kaki earthquake Bushehr (2013/4/9) and the results were compared with data from global stations. Because of the nonlinear behavior TEC changes in order to predict and detect changes of that, integration of neural network (using multilayer Perceptron (MLP)) with particle swarm optimization algorithm (PSO) is used. Particle swarm optimization algorithm performance based on the population and can be effective on improving weight estimated by artificial neural network. By analyzing the causes of ionospheric anomalies such as the geomagnetic field and solar activity and remove them from the process, the results indicate that some of this anomalies caused by the earthquake and using intelligent algorithms could be useful for the prediction of nonlinear time series. The output of the integration of artificial neural network and PSO shows that both positive and negative anomalies occur,the anomalies before earthquakes often occur close to the epicenter and in 3 days before the Ahar earthquake and 2 to 6 days before the Kaki earthquake are visible.
    Keywords: Earthquake, Particle swarm optimization algorithm, Ionosphere, Anomaly, TEC, Artificial Neural Network, Ahar earthquake, Azerbaijan, Kaki earthquake, Bushehr
  • Javad Saberian, Mohammad Reza Malek Pages 19-29
    Mobile devices are widely used and they are providing people with needed information anytime and anywhere. One of the most important mobile applications is related to the navigation and other GIS capabilities. The development of mobile applications needs to be adapted with the special features and limitations of this computing environment. Looking in this direction, we present a context aware mobile map representation which used the dual graph of street networks for automatic simplification and generalization of streets in various contexts. For this purpose, after the introduction and selection of context factors, the degree of dual graph nodes are used for automatic generation of maps with fewer details. We will show that we could increase the capability and efficiency of mobile GISs by using dual graphs, because by using that, the structure and the topology of street network could be maintained in generalization process. The proposed approach is validated by a case study applied to a region of Tehran city. The case study clearly showed the benefits of usingdual graphs in mobile map applications.
    Keywords: Dual graph, Mobile information environment, Context aware, Scale
  • Abdolazim Ghangormeh Pages 31-44
    The Caspian sea like all, seas and great lakes that affected by hydrodynamic phenomenal such as storm surge, wave and wind setup, wave run-up and resonance is always turbulent. In this research, air pressure and zonal and meridional wind are examined in Bandar Anzali, Bandar Noshahr, Bandar Sadra (Neka) and Ashuradeh island water level stations. Thus, the hourly sea water level data of those stations for the period of (2000 – 2003) and also hourly wind (Zonal and meridional wind) and pressure data on sea body in the same period with temporal resolution of 6 hours and 0. 25 degree (25 km) are used. To study the influence of these components (Air pressure, Zonal and meridional wind) on sea water level data, the networks of 50 x 50 till 250 x 250 km. (the sequence of 50 km) were developed in the main body of the sea. To determine the coefficients of air pressure and Zonal and meridional wind the multiple linear Regression model is used and the results for each station were calculated monthly. In the wider field, calculated and observed sea water level data will be more correlated. For example the maximum correlation coefficient at network of 250 x 250 km, for Bandar Anzali and Bandar Noshahr stations respectively are 0.86, 0.91 in Nov.; for Bandar Sadra (Neka) is 0.89 in Mar. and for Island Ashouradeh is 0.87 in Apr.
    Keywords: Caspian sea level, Zonal, Meridional wind field, Air Pressure field, Level measuring station
  • Amir Hossein Kazem, Farhad Hosseinali, Ali Asghar Ale, Sheikh Pages 45-58
    Modeling of urban growth and changes in land use are an integral part of planning for sustainable development. The present research intends to model growth of the Tehran metropolis city in temporal and spatial distribution. Therefore, using temporal Landsat satellite images, land use maps for the years 1988, 2002 and 201 object-based approach have been classified. The next step for this two periods, 1988-2002 and 2002-2013 land cover changes, In terms of quantity, trends and changes in spatial distribution was analyzed. For this purpose, first, using logistic regression model the effective variables in relation to urban growth, included fourteen variables in both the natural - environmental and economic - social variables in the period 1988 to 2002 studied and quantitative effects of those was calculated and the map of urban growth potential was produced. Evaluation of logistic regression Performance using two indexes Pseudo R2 and ROC with respectively values 0.32 and 0.89, indicating a good fit of the regression and the appropriate descriptive capabilities. In the following, area of changes for the expected year using Markov chain analysis was quantitatively calculated. Finally, the output of the logistic regression model and Markov chain analysis, using the cellular Automata model, urban growth for 2013 was also modeled. Comparison 2013’s simulated image with 2013’s classified image shows used model with 93 percent accuracy for area and Kappa coefficient 0.87 has been a successful model. Accordingly the same model was used for estimating urban growth in 2025 by using classified images of 2002 and 2013.
    Keywords: Modeling urban growth, Cellular Automata, Object, based classification, Tehran
  • Nahid Sajadian, Mortaza Nemati, Ali Shojaian, Parivash Oraky Pages 59-76
    A feature of the tribalandtribal communities and tribalstructure is usually "Khishavand gerayi". Heterogeneityin terms ofethnic groups, minorities and geographicaldiversity usually reduces thenational integration of thegovernment. The present research, aims to study the role ofclan-oriented traditions in the level of socialsecurity of the citizens. The methodology used inthis research is descriptive-analytica land practical-theoretical. The information was gathering by library research and field research; questionnaires were distributed and interviews were done with residents of Izeh. The population of thisresearch includes all citizens above15 in Izeh. A sample of 348 individualsis obtained through Cochran formula. And finally,the information was analyzed with thespss softwareusingPearson and Spearmantest. The results arepresentedin the tables. GIS software for map editing Helpingtake. Theresults show that52.6 percent ofparticipants were women and 45.1 percent ofparticipants were men. 36.5 percent were single and 50.9 percent were married. 55.2 percent of the citizens of Izeh contend that their sense of social insecurity has its roots in the tribal culture of Izeh. 40 percent of the citizens are prejudiced about their clan.43 percent of the citizens state that tribal conflicts are the source of their social insecurity.55.2 Environment tribe town, 43.0 Percentis viewedsense of insecuritycausedtribeclashes. 21.5 Percentthetribeconflictshave leftwhere you live.19.0 Percentat the timeclashes between tribesintown atmosphere do did not come and go. There is a significant direct relation between education, prejudiced opinions about ethnicity, and sense of social insecurity. And, there is negative significant relation between having tribal prejudices and feeling socially insecure.
    Keywords: Tribe, Tribe, oriented, Ethnicity, Collective dispute, Social insecurity, City, Izeh
  • Ahmad Sahraei Juibari, Issa Ebrahimzadeh Pages 77-93
    Today, landuse planning is the most important field of urban sustainable development and is the main priorities in the urban planning and urban planners and administrators that have special considerations to observe this principle in planning and implementing urban plans. Therfor efficient methods have been devised which can be helpful for planners in optimal decisions. In this study, additional to exploring theoretical perspectives, the use of this efficient technique in the context of planning for urban landuse applied. The study also utilized planning support systems such as “what-if” that is one of these methods, used as a dynamic scheduling system based on the GIS. In this method three stages of analysis capability assessment of land, demand forecasting for urban land uses, and the land allocation to the land use demands are employed, and the various shapes of future in each region were analyzed through different scenarios appropriation. Finally with the formation of UAZ layer and weighting with AHP method, the best places for deploying required uses was proposed in the forty seven district in Zahedan as the final map in order to provide municipal services. the obtained findings from the produced maps of performance radius and incompatible is indicated this point that the level of services delivery and facilities of municipal for the residents of this district compared to the the current standards inside the country, is inappropriate. In order to optimize the new uses based on the standards and items that must be contained, these parts and functions were suggested and were produced in the form of map which should be used as priority for deployment of new landuses in these districts.
    Keywords: Land use of urban planning, Systems support plans “what, if”, AHP method, GIS, District of forty seven
  • Ahmadreza Ghasemi, Foruh Sadat Sayedi Pages 95-105
    Wind is one of the main climatic parameters that can formed the climate of a region. So the temporal changes of this parameter can affect the global and rigional climate. The declining trends of surface windreported by previous studies generally are small but, it is still important to assess the distribution of the trend of wind speed at the continental to global scale in order to betterunderstand the causes of the trend. In thisstudy, a 50-year wind speed data (1961-2010) wasused to predict the wind speed over 34 stations in Iran. The results showed that the Holt–Winters model can very well predict the wind speed in the country. The determination of coefficient varies between 0.39 in Abadan to 0.80 in Babolsar stations. The results of Kolmogorov-Smirnov test was used to evaluate the normalized residuals of model showed that the model residuals are normal in most of the stations that show the suitability of the model to estimate and predict the wind speed in Iran.The results also showed that the wind speed at the stations located in the western and central regions and some northern stations will decline in 2020. The station is located in the eastern half and southern Alborz will be an increasing trend. In other words we can say that, the wind speed in most arid and semiarid regions of the country in the future will increase, while moderate and mountainous areas in western parts of the country will experienced a decreasing wind speed.
    Keywords: Iran, Wind Speed, Simulating, Holt, Winters, prediction
  • Bakhtiar Feizizadeh, Mojtaba Pirnazar, Arash Zand Karimi, Hassan Abedi Gheshlaghi Pages 107-117
    In order the rapid extraction, land use maps, remote sensing technology has been recognized as an efficient technology to provide satellite images enabling the extraction provides maps land use. Satellite remote sensing images in different temporal power modeling and monitoring changing environmental conditions that made it possible is an important step in the management of natural resources. The basic knowledge object-oriented classification the method based algorithm, an efficient the method for classification of satellite images, in addition of spectral data, satellite images, facilities for the use of environmental information and the physical and geometric characteristics of the land surface phenomena provides The present study aimed to evaluate the increase accuracy of classification utilize algorithms and fuzzy The basic knowledge maps use / land cover done. In this Study To evaluate and compare methods for objectoriented classification of satellite images using fuzzy algorithms and object-oriented methods based on the fuzzy algorithm, Alos Landsat satellite images were used to AVNIR2 sensor and Maragheh city maps and land with both of these methods have been used. The accuracy of the results of the evaluate the show that land use map produced by the the method of fuzzy The basic knowledge With an overall accuracy of 93.28 in comparison with land use map produced by the object-oriented the method using fuzzy algorithm with accuracy 88.06% of the credit is more according to the nature of this study was to compare the results to identify optimal methods are important in the production of land-use mapping And maps produced for performance agencies (such as agriculture, natural resources, etc.) are of high practical value.
    Keywords: Remote sensing, Object, oriented classification methods, Fuzzy algorithms, ALOS images, Land use map, Maragheh city