فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 23 (بهار 1393)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 23 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فیض الله نوروزی، سعید فرهادیان* صفحه 7
    موضوع این پژوهش، بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر دینداری جوانان می باشد که دانشجویان به عنوان جامعه آماری مورد بررسی قرار گرفته اند. داده های نهایی با استفاده از روش پیمایش و تکنیک پرسشنامه، از میان 331 نفر از دانشجویان “دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران واحد شمال” گرد آوری شد. پس از سنجش میزان دینداری دانشجویان بر پایه مدل گلاک و استارک، عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر دینداری دانشجویان بررسی گردید.
    بعد از آن، آماره های توصیفی متغیرها مورد مطالعه قرار گرفت و برای آزمون فرضیات از ضرایب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. در نهایت، برای به دست آوردن مدل نهایی، تحلیل مسیر به روش اکتشافی انجام گرفت. نتایجی که از آزمون فرضیات به دست آمد، نشان داد که متغیرهای مستقل مصرف گرایی، پایگاه اجتماعی خانواده، استفاده از وسایل ارتباط جمعی و گرایش به مدرنیته با دینداری رابطه معنادار و معکوس دارند و متغیرهای مستقل مذهبی بودن والدین و دوستان دارای رابطه معنادار و مستقیم با دینداری هستند- میزان r2 در این تحقیق 0.58 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: جوانان، دینداری، مصرف گرایی، مدرنیته، وسایل ارتباط جمعی و خانواده
  • محسن جدیدی، محمد مهدی شمسایی، فاطمه عبدالله زاده بنده قرایی*، آزاده عزیزی عقیل آبادی صفحه 31
    شادی، مفهومی ضروری و حیاتی برای سالم ماندن است که کیفیت و میزان آن، به ویژگی های فردی و عوامل محیطی بستگی دارد. این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر شادی و یاس اجتماعی در جوانان اجرا گردید. پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی با تمرکز بر رویکرد تحلیل محتوا(تم) است. فرایند جمع آوری داده ها مشتمل بر 60 مصاحبه نیمه ساختار یافته و عمیق با 13 نفر از متخصصان حوزه جوانان و 47 جوان بود. تحلیل کیفی محتوای داده های مصاحبه با جوانان، منجر به استخراج عوامل اجتماعی و بیرونی موثر بر نشاط اجتماعی مانند مسائل اقتصادی، وضعیت اشتغال و بیکاری گردید. همین عوامل در مورد ایجاد یاس اجتماعی نیز مصداق داشت. در مقابل، از تحلیل کیفی محتوای دا ه های مصاحبه با متخصصان، عوامل درونی و فردی مانند هدف های زندگی و هویت به عنوان عوامل موثر بر نشاط اجتماعی به دست آمد. در جمع بندی نظرات صاحبنظران و جوانان، عواملی مانند اشتغال، ازدواج و موضوعات مربوط به خانواده و در نهایت، ثبات اقتصادیا در ایجاد نشاط و جلوگیری از یاس اجتماعی در جوانان اهمیت بیشتری داشتند. بدین ترتیب، برنامه ریزان و سیاستگذاران می توانند با توجه به نظرات جوانان، در جهت کاهش این موانع گام های موثرتری بردارند.
    کلیدواژگان: شادی اجتماعی، یاس اجتماعی و جوانان
  • مهر انگیز پیوسته گر، سیده افروز موسوی* صفحه 47
    هدف از پژوهش حاضر، یافتن تاثیر آموزش مهارت های خود تنظیمی بر شادکامی دانش آموزان دختر مقطع اول دبیرستان بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. نمونه آماری پژوهش شامل30 نفر دانش آموز بود که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش،، پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه راهبردهای یادگیری خود تنظیمی پینتریچ(MSLQ) بود. گروه آزمایش در شش جلسه آموزش مهارت های خود تنظیمی شرکت نمود، ولی گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که بین دو گروه (در نمره شادکامی) تفاوت معناداری وجود دارد؛(P<0.0001) بدین صورت که آموزش مهارت های خود تنظیمی، میزان شادکامی دانش آموزان را افزایش داده و این حالت بعد از گذشت یک ماه نیز حفظ شده بود. همچنین، گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، عملکرد بهتری در باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خود تنظیمی نشان دادند.
    کلیدواژگان: خود تنظیمی، شادکامی، راهبردهای یادگیری، باورهای انگیزشی و دانش آموزان
  • حسین محمودیان، احمد دراهکی * صفحه 63

    همزمان با ورود جامعه ایرانی به نظم مدرن، نهاد خانواده و ازدواج تحولات مهمی را از سر گذرانده یا در حال گذراندن است. از جمله این تحولات، افزایش روابط دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج است. جامعه ایرانی همواره برای دوام و استحکام نهاد خانواده و ازدواج کوشیده است و افراد را از عواملی که می توانند بر این نهاد آثار زیانباری داشته باشد برحذر می دارد. دانشجویان و افراد دارای تحصیلات عالی از جمله اقشار جامعه هستند که در معرض این تحولات قرار دارند. در این راستا با استفاده از داده های پیمایشی که در سال 1391 بر روی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران انجام گرفته سعی شده است تا به این سوالات اساسی پاسخ داده شود که دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران نسبت به روابط دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج چه نگرشی دارند و عوامل موثر بر نگرش آنها نسبت به روابط دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج چیست؟ روش نمونه گیری در این پژوهش، خوشه ایچند مرحله ای و حجم نمونه 393 نفر می باشد. با توجه به تئوری های موجود و پیشینه پژوهشی متغیرهای جنسیت، سن افراد، وضعیت تاهل، فرامادی گرایی، هزینه فرصت ازدواج و خانواده- محوری انتخاب و تاثیر آنها بر متغیر تابع نگرش به روابط دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان دهنده آن هستند که حدود 74 درصد از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران نگرش مثبت به رابطه دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج دارند. همچنین، متغیر فرامادی گرایی بیشترین تاثیر را بر نگرش به روابط دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج دارد و متغیرهای خانواده- محوری، هزینه فرصت ازدواج، وضعیت تاهل و جنسیت به ترتیب در مرتبه های بعدی قرار دارند. در مجموع، متغیرهای مستقل تحقیق توانسته اند حدود 39 درصد از تغییرات نگرش به روابط دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: ازدواج، دوستی دختر و پسر، جوانان و خانواده
  • محسن جدیدی، یارعلی دوستی، سیده حدیث حسینی* صفحه 83
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های دلبستگی، احساس تنهایی اجتماعی و هیجانی و نشخوار ذهنی در دانشجویان دختر و پسر طراحی شده و تحقیقی پس رویدادی از نوع علی- مقایسهای است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان دانشگاه های آزاد مازندران بودند که از بین آنها، نمونهای 200 نفری (106 دختر و 94 پسر) به روش نمونه گیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدند و همگی به مقیاس سبک های دلبستگی بزرگسالان(RAAS)، مقیاس احساس تنهایی اجتماعی (UCLA)، مقیاس احساس تنهایی هیجانی (WSL) و در نهایت، پرسشنامه 10 گویه ای نشخوار ذهنی ترینور پاسخ دادند. اطلاعات جمعآوری شده با آزمونهای آنالیز واریانس چندمتغیره و یک راهه و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تفاوت جنسیت در دو خرده مقیاس نزدیکی- دلبستگی و وابستگی- دلبستگی به لحاظ آماری معنادار نیست، اما در خرده مقیاس اضطراب - دلبستگی تفاوت معنادار وجود دارد. (05/ 0< p) سبک های دلبستگی و احساس تنهایی دانشجویان میتواند 1 / 23درصد نشخوار ذهنی آنان را پیش بینی کند. (001/ 0< p) همچنین، سبک های دلبستگی و نشخوار ذهنی دانشجویان میتواند 5/33 درصد احساس تنهایی هیجانی و 3/ 16درصد احساس تنهایی اجتماعی آنان را پیش بینی نماید. (0001/ 0>p) نتایج پژوهش حاضر نشان داد که سبک های دلبستگی و نشخوار ذهنی میتواند احساس تنهایی اجتماعی و هیجانی را نیز پیشبینی کند.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، احساس تنهایی اجتماعی، احساس تنهایی هیجانی، نشخوار ذهنی و دانشجویان
  • ابوالفضل فراهانی، لقمان کشاورز، حمید قاسمی، نسرین عزیزیان کهن صفحه 101
    هدف از پژوهش حاضر تحلیل و مقایسه سرمایه اجتماعی اعضای هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی دولتی و آزاد ایران بود. جامعه آماری پژوهش همه اعضای هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی و آزاد کشور در سال 1392 بود (520=N) که بر مبنای جدول مورگان 220 نفر به طور تصادفی – طبقه ای برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته 33 سوالی استفاده شد. روایی پرسشنامه به تایید 15 نفر از متخصصین مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی از طریق آلفای کرونباخ 93/ 0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، t تک گروهی، معادلات ساختاری، آزمون هموجنتی و تی دو هتلینگ با کمک دو نرم افزار SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که به ترتیب شش عامل انسجام و همبستگی با بار عاملی 85/ 0، اعتماد، تعاون و همکاری با بار عاملی 77/ 0، همدلی و احترام متقابل با بار عاملی 74/ 0، مشارکت با بار عاملی 68/ 0 و شبکه های اجتماعی با بار عاملی 48/ 0 بر سرمایه اجتماعی اعضای هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی ایران نقش دارند. میزان سرمایه اجتماعی در بین اعضای هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی در حد مطلوب قرار دارد. همچنین، بین میانگین سرمایه اجتماعی دو گروه اعضای هیئت علمی دانشگاه دولتی و آزاد از نظر آماری تفاوت معناداری وجود ندارد. (F=0/91 و P=0/489)
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعضای هیئت علمی، تربیت بدنی، دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد
  • سیده فریده هادوی، محمد سلطانی*، محمد تقی حسن زاده صفحه 117
    هدف این پژوهش، ارزیابی عملکرد تیم های فوتبال لیگ حرفه ای ایران از طریق مقایسه نتایج ورزشی که کسب کرده اند با نتایج ورزشی که بایستی با توجه به پتانسیل شان کسب می کردند، بود. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی و جامعه آماری آن 18 تیم فوتبال حاضر در فصل 89-1388 لیگ حرفه ای ایران بودند. به منظور محاسبه پتانسیل(امتیاز و رتبه قابل کسب) تیم ها از یک نسخه برونداد-محور تحلیل پوششی داده ها استفاده شده است. از تعداد 18 تیم مورد مطالعه، فقط رتبه واقعی و رتبه پتانسیل دو تیم (سپاهان و استیل آذین) یکسان می باشد. بر مبنای پتانسیل محاسبه شده، انتظار می رفت که تیم های سپاهان اصفهان (تیم اول لیگ)، پرسپولیس (تیم چهارم لیگ) و فولاد خوزستان (تیم دهم لیگ) رتبه های اول تا سوم را به دست می آوردند؛ ضمن اینکه دو تیم ابومسلم خراسان و استقلال اهواز (سقوط کرده به لیگ پایین تر) به ترتیب با کسب رتبه پانزدهم و دهم در لیگ ماندگار می شدند و به جای آنها دو تیم پاس همدان و ملوان انزلی به لیگ پایین تر سقوط می کردند. وضعیت مشابهی در مورد سایر تیم ها نیز وجود دارد. قهرمان لیگ (سپاهان اصفهان)، تیمی است که بالاترین پتانسیل و کارآیی را دارد. برای قهرمانی در لیگ دو عامل داشتن پتانسیل کافی و استفاده کارآمد از منابع موجود لازم است. ضمن اینکه به نظر می رسد برای کسب موفقیت ورزشی، استفاده بهینه از منابع موجود اهمیت بیشتری نسبت به داشتن پتانسیل داراست.
    کلیدواژگان: لیگ حرفه ای فوتبال ایران، عملکرد، پتانسیل، کارآیی و تحلیل پوششی داده ها
  • اسماعیل شریفیان، کوروش قهرمان تبریزی، پرستو زرکی* صفحه 127
    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل محتوای روزنامه های سراسری پرشمارگان کشور با تاکید بر موضوعات ورزشی بود. روش تحقیق از نوع توصیفی بوده که به صورت تحلیل محتوا انجام شد و داده ها به روش اسنادی و کتابخانه ای جمع آوری شدند. جامعه آماری این پژوهش، آرشیو سال 1391 ده روزنامه سراسری پرشمارگان کشور بودند. برای نمونه گیری از روش چند مرحلهای تصادفی استفاده شد. برای جمع آوری اطلاعات از برگه کدگذاری محقق ساخته استفاده گردید. برای تعیین ضریب پایایی از آزمون اسکات استفاده و ضریب پایایی برای مقوله های پژوهش 23/ 89 از فرمول اسکات استخراج شد. برای تعیین روایی مقوله ها نیز برگه کدگذاری در میان تعدادی از خبرگان مدیریت ورزشی و کارشناسان تحلیل محتوا توزیع و روایی مقوله ها تایید شد.داده ها با استفاده نرم افزار SPSS20 و شاخص های آمار توصیفی و آزمون غیرپارامتریک کای اسکوئر تجزیه و تحلیل گردید. نتایج آزمون خی دو برای مقوله های چهار سطح ورزش کشور، جنسیت مطرح، مناطق جغرافیایی ورزش، لیگ های ورزشی، رشته های ورزشی و ورزش معلولین تفاوت معنی داری (P≤0/001) به دست آمد؛ بدین معنی که بین محورهای توسعه ورزش کشور در موضوعات مختلف اختلاف معنی داری وجود دارد که نشان می دهد بیشترین توجه روزنامه ها مربوط به ورزش های حرفه ای، قهرمانی، ورزش های آقایان، ورزش های رده های سنی بزرگسالان، رشته ورزشی فوتبال، تصاویر ورزشی فوتبال، لیگ برتر فوتبال و ورزش های ملی و بین المللی می باشد. بنابراین، روزنامه های سراسری، باید به نقش مهم ورزش در جامعه واقف باشند و به آن در تمام محورها توجه کنند و ورزش را در عموم جامعه فرهنگ سازی نمایند.
    کلیدواژگان: روزنامه، تحلیل محتوا و محورهای توسعه ورزش
  • محمد رسول خدادادی، سعید یوسفی*، سعید رضایی، علی جمالی صفحه 147
    استادیوم های فوتبال میتوانند محیطهایی برای تماشاگران باشند که با توجه به عوامل متعددی که در آنها وجود دارد از خود رفتارهای پرخاشگرانه نشان دهند. برهمین اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل جامعهشناختی پرخاشگری تماشاگران فوتبال شهر تبریز بود. جامعه آماری پژوهش، تماشاگران فوتبال شهر تبریز بودند و در انتخاب نمونه آماری، از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس استفاده شد که در مجموع بین 1045 نفر از تماشاگران 6 بازی خانگی تیمهای تراکتورسازی و گسترش فولاد پرسشنامه پخش گردید. به منظور جمعآوری داده ها نیز، از پرسشنامه محقق ساختهای که روایی و پایایی آن تایید شد، استفاده گردید. از روش های آماری کلموگراف اسمیرنوف، تیتک نمونه و آنالیز واریانس مکرر در محیط نرم افزار آماری SPSSv20 استفاده شد. نتایج آزمون آنالیز واریانس نشان داد که از دیدگاه تماشاگران به ترتیب تعصب فرهنگی، وضعیت تیم، مسائل مربوط به داوری، واکنش به تماشاگران دیگر تیمها، مسائل فردی و روانشناختی، عوامل سخت افزاری ورزشگاه، عوامل نرمافزاری ورزشگاه، وضعیت مربی و بازیکنان و عوامل رسانهای در سطح معنی داری (05/ 0≥P)، در بروز پرخاشگری تاثیر دارد. بدین ترتیب، پیشنهاد می گردد مسئولان امر برای برطرف کردن عوامل موثر در پرخاشگری تماشاگران، اصلاحات را از وضعیت استادیومها شروع کنند و بعد به مسائل فردی بپردازند.
    کلیدواژگان: عوامل جامعهشناختی، پرخاشگری، تماشاگران فوتبال و شهر تبریز
  • مهدی سادات الحسینی* صفحه 159
    این تحقیق با هدف مقایسه دیدگاه های تماشاچیان و مسئولان برگزاری مسابقات فوتبال از مدیریت امنیت در ورزشگاه آزادی انجام شد. از این رو، با استفاده از تحقیق توصیفی-پیمایشی دیدگاه 390 تماشاچی فوتبال ورزشگاه آزادی و 32 مسئول برگزاری مسابقات به وسیله پرسشنامه های محقق ساخته که روایی آنها توسط 9 نفر از اساتید و کارشناسان و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ (تماشاچیان826 /0=p، مدیران 811/ 0=p) تعیین شده بود، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل و توصیف داده ها آمار توصیفی و آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف، آزمون دوجمله ای و آزمون u من- ویتنی استفاده شد. از میان عوامل مورد مطالعه، مسیر مراجعه تماشاچیان به ورزشگاه، کنترل موجود در پارکینگ و اطراف ورزشگاه و کنترل و بازرسی های موجود در ورودی ورزشگاه در سطح مطلوبی قرار داشت. اطلاع رسانی و آگاهی از اشیای ممنوعه و نکات ایمنی و همچنین میزان مراقبت ها و تجهیزات اورژانس موجود در ورزشگاه در سطح کم یا نامطلوب بود. کنترل جمعیت در رویداد نیز در سطح خیلی خوب قرار داشت. تفاوت معنی داری بین دیدگاه دو گروه تماشاچیان و مسئولان برگزاری مسابقات در مورد اطلاع رسانی و آگاهی از اشیای ممنوعه و نکات ایمنی وجود داشت. تماشاچیان معتقد بودند که اطلاع رسانی و آگاهی از اشیای ممنوعه و نکات ایمنی برای حضور در ورزشگاه نامطلوب است، در حالی که مدیران و مسئولان برگزاری معتقد بودند که اطلاع رسانی و آگاهی از اشیای ممنوعه و نکات ایمنی در سطح مطلوبی قرار دارد.
    کلیدواژگان: ایمنی، امنیت، بحران، تماشاچی و مدیریت بحران
|
  • Faizollah Nouroozi, Saeed Farhadiyan* Page 7
    This research was to study the impact of social and cultural factors on youth faith. There fore, 331 students in faculty of management and social sciences, (Islamic azad university-north Tehran branch) were studied. Using Survey method and technique of Questionnaire, final data were collected. It was supposed to do research only on» Rate of students faith «based on Clak and Stark model at first, but at last, it was decided to study the impact of social and cultural factors on youth faith. After assessing the rate of students faith, the variable descriptive statistics were explored. To examine the assumptions, Pearson correlation factor and regression and multiple linear regression were utilized. Finally, research model route analysis was presented. The results show that the youth faith has meaningful and opposite relation in independent variables of consumerism, family social base, mass media especially satellite reciever modernity. In addition, independent variables of friends and parents have the meaningful and directly relation too.
    Keywords: Youth, Faith, Consumerism, Modernity, Media, Family
  • Mohsen Jadidi, Mohammad Mahdi Shamsaee, Fatemeh Abdollaah Zadeh*, Azadeh Azizi Page 31
    Happiness as something positive is vital to being healthy. It may be influenced by individual or environmental factors. The aim of this study is to examine the determinants of social happiness and despair among young men and women from the young’s and experts’ point of view. This research carried out by theme analysis. Statistical population consists of 60 people (47 young and 13 experts) selected by a purposeful sampling method. Findings revealed that external and social factors like economical problems, unemployment and underemployment had highest priority in social happiness. Conversely, personal factors such as motivation, religious beliefs, self satisfaction, health and personality were found to have limited role in social happiness. The same finding was found about social despair. The experts, unlike the youth argued that personal factors like life goal and identity seeking are more important in creating happiness or despair. So, we come to this conclusion that marriage, job, inter-family relationship and, much importantly and economic consistency are noticeable to make the youth become happy and satisfied. Therefore, planners and decision makers must refer to young peoples’ points of view to find what prevent them to stay happy.
    Keywords: Social happiness, Social despair, Youth
  • Seyedeh Afrooz Mousavi*, Mehrangiz Paivastegar Page 47
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of self-regulation skills on learning strategies, motivation believes and happiness of high-school girls. The research method was semi-experimental designs, with pre-test, post test and follow-up of the control group. The member of sample group 30 students was randomly assigned to experimental and control group. They were tested by Oxford Happiness Inventory and Motivated Strategies for Learning Questionnaire (MSLQ). Self –regulation skills were instructed in six session to the experimental groups, but control group did not receive any intervention and no information about these skills were instructed to them. For data analysis of variance with repeated measures and independent t-test was used. The results showed that there was significant difference (P <0.0001) between two group. The instructing self regulation skills have a significant effect on happiness of students in experimental group than the control group, and also they preserved high scores in happiness after one month. Also, experimental group showed better performance in motivation and self-regulation learning.
    Keywords: Self, regulation Skills, Learning Strategies, Motivation, Happiness, students
  • Hossein Mahmoudian, Ahmad Dorahaki Page 63

    Simultaneously modern Iranian society the family and marriage have changed and will change. One of these changes is to increase in boy and girl friendship before marriage. Iranian Society has worked constantly for durability and strength of family and marriage and Banned Individual from factors that can have damaging effects on this Institution. Students and highly educated class one of class society are disposing to these changes. In this regard using survey data take on post graduate students of Tehran University in 2012 attempt to answer the basic questions that what is an attitude of post Graduate students of Tehran University about boy and girl friendship relations before marriage? And what Factors Impact on their attitudes about boy and girl friendship relations before marriage? Method of sampling in this study multiple cluster sampling and sample size is 393. According to available theory and research background, gender, age, marital status, meta-materialism, the opportunity cost of marriage and family-centered selected and their impact on the dependent variable attitude to friendship boy and girl before marriage was studied. The results of this research indicated that about 74 percent of the post graduate students of Tehran University have positive attitude about boy and girl friendship relations before marriage. As well as the results indicate that the meta-materialism variable the Most impact on attitude about boy and girl friendship relations before marriage. Family-centered, the opportunity cost of marriage, marital status and gender were next in order of rank. In total the independent variables have explained about 39 percent of variation of boy and girl friendship relations before marriage.

    Keywords: marriage, postgraduate students, Iran, boy, girl friendship, Family
  • Mohsen Jadidi, Yar Ali Dosti, Seyyedeh Hadith Hosseini* Page 83
    This study is to compare the attachment styles, social and emotional loneliness and rumination among female and male students. This research was post events of a causal–comparative investigation and its statistical population was students of Mazandaran Azad university that a sample of 200 people (106 girls, 94 boys) were selected by multistage cluster sampling and all answered to scale of adult attachment styles RAAS, scale of Social loneliness UCLA, scale of Emotional loneliness WSL and at last Trynor’s the 10-item questionnaire rumination.The data collected by multivariate analysis of variance (MANOVA) and one way (ANOVA) and Multivariable regression analysis were analyzed. The results revealed that Gender differences in two subscales of closeness-attachment and dependency- attachment isn’t statically significant, but there is a significant difference in the anxiety– attachment subscale (p<0.005).There is no significant difference between means of male and female students who participated in the variables of social loneliness, emotional loneliness and rumination (p<0.005). Students’ attachment styles and loneliness can predict 23.1% of their rumination (p<0.005), Students’ attachment styles and rumination can also predict 33.5% of their emotional loneliness and 16.3% of their social loneliness (p< 0.0001). The results of this study indicate that attachment styles and rumination can predict social and emotional loneliness.
    Keywords: Attachment Styles, Social Loneliness, Emotional Loneliness, Rumination, University Students
  • Abolfazl Farahani, Loghman Keshavarz, Hamid Ghasemi, Nasrin Azizian Kohan Page 101
    The purpose of this research was to analyze of the social capital of faculty members of Iran's physical education college. Statistical population of this study included all of the faculty members of Iran's physical education college in 2013 (N=520).On the basis of Morgan table, 220 persons were stratified randomly selected of research samples.To achieve the research goals, researcher made questionnaire with 33 questions was used. Validity of questionnaire was confirmed by 15 experts and its reliability was studied in a preliminary study with 30 subjects and calculated as 0.93 respectively. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov- Smirnov, Single sample T-student test, and the method of structural equations modeland T2 hotelling test by application of AMOS Graphics V.18 software and SPSS.V.16 were used. Research findings showed that solidarity factor with coefficientof 0.85, trust and cooperation factors with coefficientof 0.77, mutual respect factor with coefficientof 0.74, participation factor with coefficientof 0.68, and social network factor with coefficientof 0.48 have the most effect at the social capital of faculty members of Iran's physical education college.Social capital is desirable among faculty members of Iran's physical education college.Results showed no significant difference in the social capital between faculty members of Iranʼs state and azad physical education colleges.(F=o.91, P=0.489)
    Keywords: Social Capital, Faculty Members, Physical Education
  • Seyyedeh Farideh Hadavi, Mohammad Soltani*, Mohammad Taghi Hassanzadeh Page 117
    The purpose of this research is to evaluate the performance of Iranian pro-league soccer teams, comparing the sports results that they actually obtain with those, that should have obtained on the basis of their potential, and to propose a future course of action. In order to assess the potential of each team in the Iranian professional soccer league in 2009-2010-season an out put- oriented version of Data envelopment Analysis is used. In this way, it is possible to calculate the number of points a team could have achieved with an efficient use of its actual resources and consequently, its potential position in the league classification.Results revealed that between 18 team, only the table actual and potential of two teams(Sepahan, Estil azin) is coincide. However the league champi (Sepahan) is the team with the highest efficiency and potential. Moreover, there are the teams that potentially could have achieved a better final position instead actual position such as Perspolis (1 instead 4), Fulad khozestan (3 instead 10), Esteghlal ahvaz (10 instead 18) and Abomoslem (15 instead 17), but due to inefficient use of their resources could not achieved proper result that lead two last teams to the relegation to lower division.
    Conclusions
    first, in order to judge a teams performance throughout a season, we would recommend taking into account not just the actual final position achieved (top or bottom teams), but also the position that the team potentially should have achieved. Second, it seems that a teams final league position depends more its efficient use of resources than on it potential, since team that should have been relegated according to their resource instead remained in the first division, and vice versa.The results of this research have demonstrated importance of an efficient use of resources to obtain great sports results. So, one possible future line of research would involve providing mechanism allowing teams to improve their efficiency.
    Keywords: Performance, Potential, Iranian Pro, League Soccer, Data Envelopment Analysis
  • Ismael Sharifian, Kurosh Ghahraman Tabrizi, Parastu Zaraki* Page 127
    The purpose of this study was the evaluating the content analysis of the best seller newspapers in the Iran with emphasing on sports contexts. There is a perspective method that performed with content analysis and the data was collected in an attributive and a bookwork methods. The population of this research, were the 2012 archives of 10 best sellers newspapers in the country. A Multi-stage random was used for sampling. A coding form was used for collecting data, made by author in regard to coding technique. There used a Scott test to determine its reliability, that 91/6 reliability coefficient was gained. To determine nominal and content certainty, some coding forms were distributed among some content critics and experts and their reliability was supported by them. The data was analyzed by SPSS20 software, perspective indexes and Square non-parametric test. According to Chi-square results, there was a significant difference (P≤0/001) between development guidelines for four levels of sports in the country: gender, sport geographic areas, sport leagues, sport fields and incapables sports, it means there is a significant difference between development guidelines in the country show that these newspapers pay the most attention to professional, athletic, male sports, adults sports, soccer, soccer images, soccer premier leagues, national and international sports General newspapers should be aware of the important role of sports in the society, pay attention to all of its guidelines and distribute it in whole society. So it seems that in sports parts, the newspapers should have a general view for sports themes and the manner of presenting it and kindly release from stereotypes and use of all sports potentials and all manners for presenting themes.
    Keywords: Newspaper, Sports Development Guidelines, Content Analysis
  • Mohammad Rasuol Khodadadi, Saeed Yousefi*, Saeed Rezaye, Ali Jamali Page 147
    Football stadiums, because of manifold factors, could be an environment of demonstrating violence for spectators. Accordingly, this research aims to study the sociological factors of violence among Tabriz football spectators. Statistical population was whole football spectators of Tabriz and sample population was 1045 people chosen by random sampling method in the 6 home competitions of TractorSazi and Gostaresh Foolad. The instrument was an author made questionnaire and the reliability and validity was confirmed. Kolmogrov Smirnov, one sample T test and repeated variance analysis tests were used for statistical methods by SPSS20 software.The results of variance analysis showed that, cultural intolerance, team position, referee related affairs, reaction to spectators of other teams, personal and psychological problems, hardware factors, software factors, coach and players position and media factors (P≥ 0.05) were effective on violence demonstration from Football spectators point of view. To remove the factors of violence, it would be better to pay attention to position and stand of stadiums at first and then try to solve personal problems.
    Keywords: Sociological factors, Violence, Aggression, Football Spectators, Tabriz
  • Mehdi Sadatolhosseini* Page 159
    The purpose of this study was to determine the football spectators’ perception about security factors in events holding in Azadi Complex. Therefore the descriptive-survival method was used. The researcher-made questionnaire was confirmed by Cronbach alpha test (p=0.811). Descriptive statistics, k-s test, binomial test, and Mann Whithney U test were used for data analyze. Among studied factors spectators’ attendance path, parking and around stadium control, and stadium entrances control and searching were in a partly appropriate level. Informing and spectators’ awareness of forbidden items and security points, and stadium emergency equipment were in an inappropriate level. Crowd control was in an appropriate level. There are differences between opinion of spectators and event-holding authorities in informing and awareness of forbidden items and security points. Spectators believed that informing and spectators’ awareness of forbidden items and security points was in an inappropriate level, but event-holding authorities believed that informing and awareness of forbidden items and security points was in an appropriate level.
    Keywords: Safety, Security, Risk, Spectator, Risk Management