فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 128 (شهریور 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 128 (شهریور 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/05
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فاطمه ذکوی، طاهره شکوهی، رامین مفرح، مجتبی تقی زاده صفحات 1-9
    سابقه و هدف
    دیابت با تحت تاثیر قرار دادن عملکرد بسیاری از ارگان های بدن زمینه را برای کلونیزاسیون انواع اجرام میکروبی به ویژه گونه های کاندیدا به عنوان یکی از اعضای فلور نرمال بدن مهیا می کند که می تواند زمینه ساز عفونت های کاندیدایی باشند. از این رو در بررسی حاضر شناسایی گونه های کاندیدا در افراد دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر قائم شهر مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی طی یک سال از 300 فرد مبتلا به دیابت، از پوست دهان و واژن نمونه برداری انجام گرفت. HbA1c برای همه این افراد مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس آن افراد به دو دسته دیابت کنترل شده و کنترل نشده تقسیم شدند. شناسایی ایزوله های جدا شده از طریق آزمایشات میکروسکوپی مستقیم و کشت بر روی محیط کروم آگار انجام گرفت و گونه های کاندیدای جدا شده از طریق روش مولکولی PCR-RLFP تایید شدند.
    یافته ها
    از مجموع 300 نمونه بررسی شده، 111 (37 درصد) مورد کاندیدا جدا گردید. کاندیدا آلبیکنس 104 (7/93 درصد) مورد شایع ترین گونه جدا شده بود. میزان HbA1C 52 نفر (3/17 درصد) پایین تر از 7 و 248 نفر (7/82 درصد) بالاتر از 7 بود. 3/88 درصد گونه های کاندیدا از افراد با HbA1C بالاتر از 7 جدا گردید.
    استنتاج
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیماران دیابتی شرایط مساعد برای رشد و تکثیر گونه های کاندیدا آلبیکنس و غیرآلبیکنس را دارند. هم چنین افراد مبتلا به دیابت با قند کنترل نشده بیش تر در معرض کلونیزاسیون کاندیدایی قرار دارند.
    کلیدواژگان: کاندیدا، دیابت، PCR، RLFP
  • پارمیس نطقی، سمانه خرمی، حسین وزینی صفحات 10-17
    سابقه و هدف
    سرطان کولورکتال یکی از متداول ترین انواع سرطان است. در طی 25 سال گذشته، بروز این سرطان در ایران افزایش یافته استاخیرا میکروRNAها نگرش جدیدی را در تحقیقات سرطان ایجاد کرده اند. نقش های مختلف microRNA-146a در تومورهای مختلفمشخص شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان miR-146a در بافت تومور آدنوکارسینوم کولورکتال و مراحل مختلف سرطان کولورکتال با استفاده از روشReal Time PCR بوده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضرتعداد 70 بلوک پارافینی (50 بیمار و20 فرد سالم) طی سال های 91 تا 93 در بیمارستان فیروزگر تهران مورد بررسی قرار گرفت. مقدار کل RNAهای موجود در بافت ها دپارافینه شده و با استفاده از کیت استخراج RNA، استخراج و غلظت RNA توسط دستگاه نانودراپ اندازه گیری شد. miR-146a توسط qRT_PCR از کل RNAاستخراج شد. میزان بیان ژن miR-146a با استفاده از دستگاه لایت سایکلر بررسی و توسط روش 2-∆∆CT اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 19 و آزمون ANOVA و T-test زوجی مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در میزان بیان miR-146a پولیپ های آدنوماتوز و بافت توموری سرطان کولورکتال (stage I-IV) نسبت به بافت نرمال کولورکتال تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<) که این تفاوت با افزایش میزان بیان miR-146a همراه بوده است.
    استنتاج
    افزایش میزان بیان miR-146aبا میزان پیشرفت سرطان در مراحل پیش سرطانی (آدنوکارسینوم) و سرطان در مراحل ابتدایی و پیشرفته ارتباط مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، ژن، miR، 146a، آدنوکارسینوم
  • علیرضا مردادی، فهیمه حاجی احمدی، سارا سلیمانی اصل، محمدرضا عربستانی، پیوتر ژودا صفحات 18-28
    سابقه و هدف
    استافیلوکوک اورئوس یک پاتوژن مهم بیمارستانی بوده و باعث ایجاد بیماری هایی همچون اندوکاردیت، استئومیلیت، پنومونی، سندرم شوک سمی و مسمومیت غذایی می گردد. امروزه استفاده بیش از حد و نامناسب از آنتی بیوتیک ها در درمان این بیماری ها باعث مقاومت این ارگانیسم به بسیاری از آنتی بیوتیک ها شده است. لیزواستافین به عنوان یک عامل موثر و اختصاصی در درمان عفونت های استافیلوکوکی محسوب می شود. هدف از این مطالعه تولید لیزواستافین نوترکیب با استفاده از سیستم کلونینگ pBAD می باشد.
    مواد و روش ها
    در مرحله اول، ساخت پلاسمید نوترکیب pBAD با استفاده از سیستم pBAD/Thio-TOPO تحت عنوان pBADLys انجام گرفت. سپس به منظور بیان ژن لیزواستافین از آزمون Reverse Transcriptase PCR استفاده گردید. در مرحله بعد، بیان لیزواستافین نوترکیب در سیستم pBAD انجام شد که بیان پروتئین با ال-آرابینوز در غلظت نهایی 2/0 درصد القا گردید. سپس خالص سازی آنزیم با استفاده از ستون Ni-NTA agarose (Qiagene، Hilden، Germany) انجام گرفت و در نهایت بررسی فعالیت آنزیمی با استفاده از محیط مولر هینتون آگار و ایجاد هاله عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج حاصل شده از PCR و تعیین توالی، پلاسمید نوترکیبpBAD با موفقیت ساخته شد. بیان پروتئین با استفاده از ال-آرابینوز در غلظت نهایی 2/0 درصد به خوبی القا و غلظت بسیار بالایی از آنزیم نوترکیب با استفاده از سیستم کروماتوگرافی ستونی نیکل حاصل گردید. لیزواستافین نوترکیب دارای فعالیت بسیار اختصاصی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس می باشد.
    استنتاج
    آنزیم لیزواستافین نوترکیب حاصل شده با استفاده از سیستم بیانی pBAD با توجه به میزان حاصل شده بسیار مقرون به صرفه از نظر هزینه می باشد و همچنین با عملکرد اختصاصی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: لیزواستافین، پروتئین نوترکیب، استافیلوکوک
  • فرناز حاجی فتاحی، مهسا آذرشب، حمیدرضا صنعتی صفحات 29-36
    سابقه و هدف
    با توجه به عوارض شناخته شده اندوکاردیت عفونی و احتمال وقوع آن به دنبال اقدامات دندانپزشکی، این تحقیق به منظور بررسی عوامل خطراین بیماری طراحی شد. پیشگیری از اندوکاردیت عفونی از طریق شناسایی عوامل خطر و زمینه ساز آن و برطرف کردن آن ها امکان پذیر است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت Cross sectional روی 60 بیمار با تشخیص اندوکاردیت عفونی در بیمارستان امام خمینی و بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انجام شد. کلیه متغیرهای مربوط به نوع اندوکاردیت، بیماری زمینه ای قلبی، سابقه جراحی قلبی و غیرقلبی، سابقه اندوکاردیت عفونی قبلی، اعتیاد تزریقی، هر نوع بیماری سیستمیک و میکروارگانیسم کشت شده از خون ثبت شد. سپس DMFT (دندان های پوسیده، پر شده و از دست رفته فرد) و نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان، سابقه اقدامات دندانپزشکی، نوع و زمان آن ثبت گردید. یافته ها با روش های آمار توصیفی ارائه شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی مبتلایان 8/169/42 سال بود. 70 درصد نمونه ها بیماری زمینه ای قلب داشته و فاکتورهای بعدی جراحی قلبی، جراحی غیر قلبی، اعتیاد تزریقی و سابقه ابتلا به اندوکاردیت بود. 50 درصد بیماران به نوعی بیماری سیستمیک مبتلا بودند. در 7/36 درصد موارد هیچ فاکتور خطری جهت ابتلا به اندوکاردیت یافت نشد. سابقه درمان دندانپزشکی فقط در 3/73 درصد موارد گزارش شد. میزان DMFT بیماران برابر با 4/64/12 بود. در حالی که 7/16 درصد بیماران در 6 ماه گذشته تحت اقدامات دندانپزشکی نیازمند پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی قرار گرفته بودند.
    استنتاج
    میانگین سنی پایین مبتلایان، فراوانی موارد بدون عوامل خطر زمینه ای و هم چنین بهداشت دهانی ضعیف بیماران اندوکاردیت از نکات مهم و قابل بررسی در این تحقیق است.
    کلیدواژگان: اندوکاردیت عفونی، عوامل خطر، استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک ویریدنس، پروفیلاکسی آنتی بیوتیک، درمان دندانپزشکی، DMFT
  • عفت سبزیکار، فاطمه یاری، مهران قاسم زاده صفحات 37-46
    سابقه و هدف
    کنسانتره پلاکتی در درمان کمبود کیفی و کمی پلاکت استفاده می شود و در مواردی می تواند عوارضی در دریافت کنندگان فراورده ایجاد نماید. علاوه بر گلبول های سفید موجود در فرآورده پلاکتی، برخی مدیاتورها، سایتوکاین ها و نیز میکروپارتیکل های موجود در آن نیز می توانند واکنش ناخواسته در دریافت کنندگان ایجاد کنند. در این مطالعه نقش میکروپارتیکل های مشتق از پلاکت در فرآورده پلاکتی در تحریک و فعال سازی نوتروفیل ها مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، کیسه های پلاکتی از پایگاه انتقال خون تهران تهیه و در روزهای ذخیره، از کیسه ها نمونه گیری به عمل آمد. از کنسانتره پلاکتی، میکروپارتیکل های پلاکتی جدا گردیده و با سلول های نوتروفیل مواجه شدند. بعد از طی زمان انکوباسیون، انفجار تنفسی نوتروفیل ها با به کارگیری دی هیدرورودامین-123 و استفاده از روش فلوسیتومتری ارزیابی شد و میزان فعالیت نوتروفیل با فعالیت پایه آن مقایسه شد. در نهایت نتایج به دست آمده با آزمون غیر پارامتریک Wilcoxon مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که میکروپارتیکل های پلاکتی قادر به تحریک و فعال سازی نوتروفیل ها می باشند (05/0< p). این اثر وابسته به غلظت میکروپارتیکل های پلاکتی می باشد. از طرفی، بررسی بیان ملکول CD40L بر سطح میکروپارتیکل های پلاکتی تفاوت معنی داری را در میزان بیان این ملکول در روزهای مطالعه نشان نداد.
    استنتاج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که میکروپارتیکل های پلاکتی در کنسانتره پلاکتی در فعال سازی نوتروفیل ها نقش دارند.
    کلیدواژگان: کنسانتره پلاکتی، نوتروفیل، میکروپارتیکل ها، انفجار تنفسی
  • محمد بهشتیان صفحات 47-57
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه سه روش ریلکسیشن، ترکیب ریلکسیشن با تحریکات ریتمیک نوری و ترکیب ریلکسیشن با تحریکات ریتمیک صوتی بر ضربان قلب و فشار خون دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آزمایشی بود که بر روی 36 نفر از دانشجویان دانشکده روان شناسی دانشگاه علامه طباطبایی انجام شد. این 36 نفر به صورت تصادفی از بین داوطلبان انتخاب شدند و پس از انتخاب به سه گروه 12 نفری اول، دوم و سوم تقسیم شدند. برای گروه اول 5 جلسه 15 دقیقه ای ترکیب ریلکسیشن و تحریکات پریودیک نوری، برای گروه دوم 5 جلسه 15 دقیقه ای ترکیب ریلکسیشن و تحریکات پریودیک صوتی، و برای گروه سوم 5 جلسه 15 دقیقه ای ریلکسیشن اجرا شد. فشارخون و ضربان قلب آزمودنی های هر دو گروه قبل از جلسه اول و در پایان جلسه پنجم اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی LSD و با استفاده از نسخه 15 نرم افزار SPSSتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان آرامش ایجاد شده (میزان کاهش ضربان قلب و فشارخون) در روش های ترکیب ریلکسیشن با تحریک پریودیک نوری و صوتی بیش از روش ریلکسیشن به تنهایی است.
    استنتاج
    با توجه به یافته های این تحقیق می توان گفت. تحریکات ریتمیک نوری و صوتی میزان اثربخشی روش ریلکسیشن را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: ریلکسیشن پیشرونده جاکوبسن، تحریکات پریودیک نوری، تحریکات پریودیک صوتی، آرامش، دانشجویان
  • علیرضا افشاری صفوی، اقبال زند کریمی، منصور رضایی، حسنعلی محبی، شعبان مهرورز، محمد رسول خرمی صفحات 58-65
    سابقه و هدف
    به علت تنوع علائم آپاندیسیت حاد و اشتراک آن با بسیاری از بیماری های شکم، تشخیص آپاندیسیت حاد مشکل است. تاخیر در تایید تشخیص آپاندیسیت می تواند، نتیجه ای مهلک برای بیماران داشته باشد. این مطالعه با هدف مقایسه مدل شبکه عصبی مصنوعی با آزمایش های متداول در تشخیص آپاندیسیت حاد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    100 بیمار مشکوک به آپاندیسیت حاد وارد مطالعه شدند. تعداد گلبول های سفیدخون (WBC)، پروکلسیتونین (PCT)، پروتین واکنشی C (CRP) و درصد نوتروفیلی (PMN) عنوان آزمایش های متداول و مدل شبکه عصبی مصنوعی به عنوان یک روش ترکیبی و نتیجه گزارش پاتولوژی بافت آپاندیس، مبنای تشخیص بیماری در نظر گرفته شد. به منظور مقایسه دقت تشخیصی هر یک از آزمایش ها از منحنی راک ROC)) و جدول حساسیت و ویژگی استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد در این مطالعه 68/12±01/28 سال بود که از این تعداد 71 نفر (71 درصد) مرد بودند. در تحلیل منحنی راک بیشترین سطح زیر منحنی مربوط به مدل شبکه عصبی بود. حساسیت مدل شبکه عصبی 59/97 درصد و میزان حساسیت آزمایش های CRP و WBC نیز به ترتیب برابر 77/92 درصد و 54/85 درصد به دست آمد. بالاترین دقت تشخیصی در میان روش های متداول تشخیص آپاندیسیت حاد، مربوط به مدل شبکه عصبی بود (88 درصد).
    استنتاج
    این مطالعه نشان داد استفاده از روش های ترکیبی ومدل شبکه عصبی می تواند نتایج بهتری برای تشخیص آپاندیسیت حاد به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی مصنوعی، آپاندیسیت حاد، پروتئین واکنشی c، تعداد لکوسیت ها، پروکلسیتونین مقدمه
  • عذرا اخی، عادله بهار، بحیره فولادی، زهرا کاشی صفحات 66-76
    سابقه و هدف
    با توجه به افزایش شیوع جهانی بیماری دیابت، طی سال های اخیر تحقیقات بسیاری جهت بررسی احتمال اثر ویتامین D برپاتوفیزیولوژی دیابت شیرین انجام شده است اما هم چنان در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد. مطالعه حاضربا هدف بررسی تاثیر اصلاح کمبود ویتامینD بر کنترل قندخون در بیماران دیابتی تیپ دو انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مداخله ای قبل و بعد حاضر 102 نفر ازبیماران دیابتی تیپ دو که سطح ویتامین D زیر 15 ng/m داشتند، به دو گروه کمبود متوسط (بین10 تا ng/mL15) و کمبود شدید (زیر ng/ml 10) تقسیم شدند. برای بیماران دو عدد آمپول 300 هزار واحدی ویتامین D به صورت تزریق عضلانی به فاصله یک هفته تجویز گردید. قبل از تزریق و 12 هفته بعد ازتزریق، سطح ویتامین D، قند خون ناشتا (FBS)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و نمایه هموستاز انسولین (HOMAIR) اندازه گیری شدند. جهت آنالیز آماری برای مقایسه قبل و بعد از آزمون T-Test paired و جهت مقایسه بین دو گروه از T-Test independent studentاستفاده گردید.
    یافته ها
    از 102 بیمار، 48 نفر کمبود متوسط و 54 نفر کمبود شدید ویتامین D داشتند که علی رغم تفاوت در سطوح ویتامین D قبل و بعد ازدرمان (0001/0= p)، تفاوت آماری معنی داری در سطوح HbA1c، FBS و HOMAIR با درمان مشاهده نشد. بعد از تقسیم افراد بر اساس میزان HOMAIR، تنها در گروه حساس به انسولین کاهش معنی دار در HbA1c مشاهده گردید (01/0= p). همچنین در آنالیز افرادی که بعد از درمان حداقل 5/0 درصد کاهش HbA1c سطح داشتند، مشخص شد که این گروه از ابتدا HbA1c بالاتری نسبت به گروه عدم پاسخ (014/0= p) داشتند.
    استنتاج
    درمان کمبود ویتامین ویتامینD با استفاده از ویتامین D عضلانی اثر معنی داری در کاهش سطح گلوکز در بیماران دیابتی نوع دو ندارد. گرچه افراد با سطح بالاتر HbA1c و همچنین افراد حساس به انسولین پاسخ بهتری به درمان نشان می دهند.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، کمبود ویتامین D، HbA1c، HOMAIR
  • محمدرضا سمرقندی، قربان عسگری، سونا چاوشی، ژیلا قوامی، جمال مهرعلی پور صفحات 77-90
    سابقه و هدف
    از آن جایی که روش های تصفیه متداول، توانایی پایینی در تخریب و حذف آنتی بیوتیک ها از محیط های آبی دارند، استفاده از روش های اکسیداسیون پیشرفته امری ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه بررسی کارایی فرایند ازن زنی کاتالیزوری در تخریب آنتی بیوتیک سفازولین از محیط های آبی و تعیین تاثیر پارامترهای مختلف بر کارایی فرایند بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تاثیر پارامتر(2-10)pH؛ غلظت اولیه سفازولین (mg/L 45-5)؛ دوز کاتالیزور (mg/L 25/0-1)، غلظت گاز ازن (mg/L.min 5-1) و ترت بوتانول (mg/L 2/0)، تاثیر هم افزایی پارامترها و کاهش COD و TOC پس از انجام فرایند مورد سنجش قرار گرفت. غلظت سفازولین و مقادیر COD توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر و مقدار TOC توسط TOC آنالیزر تعیین شد. تصاویر SEM، آنالیز BET و پراش اشعه X از نانوذره تهیه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بالاترین کارایی فرایند، در شرایط بهینه به دست آمده pH برابر 8، دوز کاتالیزور برابر 5/0 گرم در لیتر، دبی ورودی ازن برابر 5 میلی گرم در لیتر در دقیقه و غلظت اولیه سفازولین برابر 5 میلی گرم بر لیتر، برابر 01/92 درصد مشاهده شد. حضور ترت بوتانول باعث کاهش کارایی فرایند شد. هم چنین میزان حذف COD برابر 55 درصد و میزان حذف TOC برابر 42 درصد گزارش شد.
    استنتاج
    نتایج مطالعه نشان داد که فرایند، کارایی مناسبی در تخریب و معدنی سازی سفازولین دارد و می توان از این روش برای تصفیه پساب های حاوی این آلاینده استفاده نمود. عدم تولید لجن و محصولات جانبی از ویژگی های بارز این فرایند است. فرایند برای حذف شاخص COD و TOC به مدت زمان بالاتری نیاز خواهد بود.
    کلیدواژگان: ازن زنی کاتالیزوری، نانوذرات Fe، MgO، آنتی بیوتیک سفازولین، محیط های آبی
  • شهربانو خاکسار، جمشید چراتی یزدانی صفحات 91-96
    سابقه و هدف
    امید زندگی یکی از مهم ترین شاخص های ارزیابی تندرستی در یک جامعه به شمار می آید که مقادیر و روند تغییرات آن در طول زمان، نتیجه عملکرد نظام سلامت را نشان می دهد. این مطالعه با هدف برآورد تغییرات امید زندگی در طول سال های 1384 تا 1390 در استان مازندران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی اپیدمیولوژیک می باشد که به بررسی امید زندگی با استفاده از اطلاعات جمعیتی (آمار موجود در مرکز بهداشت استان) و مرگ و میر (بر اساس اطلاعات کشوری داده های ثبت مرگ) بر حسب سن و جنس در سال های 84 تا 90 در استان مازندران می پردازد. اطلاعات با استفاده از فرمول های آماری و جمعیت شناسی و ساخت جدول عمر با استفاده از نرم افزار Spss 19 و Excel تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که بیش ترین امید زندگی برای مردان در سال 86 با 22/77 سال و بیش ترین امید زندگی برای زنان در سال 86 با 93/79 سال به دست آمد. امید زندگی زنان به طور معنی داری از امید زندگی مردان بیش تر به دست آمد.
    استنتاج
    با توجه به نتایج تحقیق، در طی 6 سال مورد بررسی، امید زندگی روندی با ثبات داشته است.
    کلیدواژگان: امید زندگی، جدول عمر، استان مازندران، اپیدمیولوژیک
  • سیدمحسن مهدیون، محمد آهنجان، مهدی گودرزی، راضیه رضایی صفحات 97-107
    سابقه و هدف
    استافیلوکوک اورئوس یکی از مهم ترین عوامل عفونت جامعه و بیمارستان است. آمینوگلیکوزیدها عوامل باکتری کش قدرتمندی هستند که اغلب به صورت ترکیبی همراه با بتالاکتام ها یا گلیکوپپتیدها در درمان عفونت های استافیلوکوکی مصرف می شوند. هدف اصلی تحقیق حاضر تعیین فراوانی ژن aac(6 ́)-Ie/aph(2 ̋) کدکننده یکی از مهم ترین آنزیم های تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها به همراه ژن mecA است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 174، MRSA جدا شده از نمونه های مختلف بالینی، برای تعیین مقاومت دارویی به آنتی بیوتیک ها با روش کربی بوئر انجام شد. وجود MRSA با گذاشتن دیسک های آنتی بیوتیکی اگزاسیلین و سفوکسیتین مورد بررسی قرار گرفت. سپس DNA جدا شده از MRSA برای یافتن ژن های mecA و ژن مقاومت به آمینوگلیکوزیدها aac(6 ́)-Ie/aph(2 ̋) به روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تمامی جدایه ها به اگزاسیلین و سفوکسیتین مقاوم بودند و پس از آن بیش ترین وکم ترین مقاومت به ترتیب به اریترومایسین با 1/85 درصد و کوتریموکسازول با 7/24 درصد مشاهده شد. در PCR 100 درصد سویه ها از نظر ژن mecA و 77 درصد جدایه ها نیز از نظر حضور ژن aac(6 ́)-Ie/aph(2 ̋) مثبت بودند.
    استنتاج
    بررسی ها نشان داد که در ایزوله MRSA درصد شیوع ژن های مقاومت به آمینوگلیکوزیدها روبه افزایش است.
    کلیدواژگان: ژن mecA، آنزیم مقاومت به آمینوگلیکوزیدها، استافیلوکوک
  • توحید بابازاده، فاطمه مرادی، عبدالله درگاهی، نیره زیبایی، حامد رضاخانی مقدم، طیبه امیریان صفحات 105-109
    سابقه و هدف
    عادات غذایی مناسب در دوران کودکی شکل می گیرد و تا بزرگ سالی ادامه می یابد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و رفتار مادران در مورد تغذیه صحیح در کودکان 2 تا 6 سال بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، یک مطالعه مداخله ای از نوع نیمه تجربی بود. نمونه های مورد مطالعه به صورت تصادفی چندمرحله ای از خانه های سلامت منطقه 2 شهرداری تهران انتخاب شدند. 4 جلسه آموزشی طی 3 ماه با استفاده از وسایل آموزشی مثل تخته وایت برد و روش های آموزشی مثل پرسش و پاسخ برای گروه آزمون برگزار شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و t زوجی و مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات آگاهی، نگرش و رفتار در گروه آزمون، قبل از آموزش به ترتیب 59/18، 22/18 و 89/13 بود و بعد از مداخله به ترتیب به 46/20، 30/19 و 59/15 افزایش یافته بود (001/0p<).
    استنتاج
    آموزش می تواند به عنوان ابزاری اثربخش برای ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد مادران نسبت به تغذیه کودکان باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی و نگرش، رفتار مادران، مداخله آموزشی، کودکان، تغذیه صحیح
  • عادله بهار، مجید سعیدی، زهرا کاشی، عذرا اخی، خدیجه ربیعی، مهدی داوودی صفحات 110-114
    سابقه و هدف
    یکی از مهم ترین علت های ناتوانی و مرگ و میر در بیماران دیابتی زخم های پای دیابتی است. قرنهاست که از آلوئه ورا (صبر زرد) به دلیل اثرات درمانی شامل بهبود زخم، ضد التهاب استفاده می شود. در این مطالعه از مخلوط گیاه صبر زرد و عسل جهت ارزیابی بهبود زخم پای دیابتی استفاده شده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکورحاضر افراد مورد مطالعه از بیماران دیابتی مبتلا به زخم پای غیرایسکمیک و غیرعفونی مراجعه کننده به مرکز دیابت بیمارستان امام خمینی (ره)ساری در سال 1388 انتخاب شدند و در دو گروه درمان (24 نفر) و دارونما (15 نفر) قرار داده شدند. برای مقایسه تاثیر از تی تست و تست کای دو استفاده گردید.
    یافته ها
    در 39 بیمار (19 زنو 20 مرد) مورد مطالعه میانگین سن، نمایه توده بدنی و مدت زمان ابتلا به دیابت به ترتیب 2/10 ±3/56، 2/4 ± 2/31، 6/6 ±2/16 بود که در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. اندازه زخم با استفاده از خط کش تعیین گردید که تفاوت معنی داری در دو گروه وجود نداشت (36/0 p=). دبریدمان، شستشو و کاهش فشار برای همه بیماران انجام شد. زخم در 21 (5/95 درصد) مورد از بیماران گروه دارو و 11 (6/ 78 درصد) بیمار در گروه دارونما بهبودی داشت (11/0 p=).
    استنتاج
    در زخم های کوچک، غیر عفونی و غیر ایسکمیک اثر ترکیب ژل مخلوط آلوئه ورا و عسل مشابه دارونما است. دبریدمان، شستشو با نرمال سالین و کاهش فشار در بهبود زخم مشابه دارو موثر است.
    کلیدواژگان: زخم پای دیابتی، عسل، آلوئه ورا
  • سید عبدالله موسوی، طاهره شکوهی، محمد تقی هدایتی، الهام مسیبی، اکرم عبداللهی، مجتبی دیده دار صفحات 118-122
    سابقه و هدف
    قارچ های مخمری جنس مالاسزیا و کاندیدا فلورنرمال پوست ناحیه پره پوس انسان بوده می تواند در ایجاد بالانیت و عفونت های ادراری نقش داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع کلونیزاسیون مخمری پره پوس در کودکان ختنه نشده انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر DNAکلونی های مخمری جدا شده از نمونه ترشحات ناحیه داخلی پره پوس 200 کودک زیر یک سال استخراج و PCR به منظور تقویت ناحیه D1/D2 زیر واحد بزرگ rRNA انجام گردید. گونه های مخمری با آنالیز توالی های DNA به دست آمده و با بانک ژنی تطبیق داده شد و مشخص شدند.
    یافته ها
    از 200 کودک مراجعه کننده با میانگین سنی 49±58 روزه گی با طیف سنی 4 روزه تا 9 ماهه، در 7 کودک (5/3درصد) سلول مخمری مشاهده شد. تمامی 7 ایزوله مخمری بر اساس تطبیق توالی DNA با بانک ژنی (تشابه 99تا 100درصد) به عنوان کاندیدا آلبیکنس شناسایی شدند.
    استنتاج
    میزان کم کلونیزاسیون مخمر ی در ناحیه پره پوس کودکان ممکن است به دلیل انجام عمل ختنه در سنین پایین باشد که براهمیت انجام ختنه در دوران کودکی که استقرار میکروب ها هنوز کم تر است، صحه می گذارد.
    کلیدواژگان: کلونیزاسیون، مخمر، کاندیدا، مالاسزیا، ختنه، پره پوس، کودکان
  • فاطمه پاک، مهدیه شکراللهی، مهدی براتی، پرویز کوخایی صفحات 120-143
    درمان سرطان یکی از مهم ترین حیطه های پژوهشی علوم پایه و بالینی در علوم پزشکی می باشد. ایمونوتراپی یا استفاده از سیستم ایمنی برای درمان، پس ازجراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی به عنوان مهم ترین روش مکمل و تاثیرگذار در درمان سرطان مطرح شده و امروزه کارآزمایی های بالینی وسیعی در انواع مختلف آن در حال انجام است. بررسی پیچیدگی برخورد سیستم ایمنی با تومور لازمه ارائه ی راهکار درمانی مناسب جهت ایمونوتراپی سرطان می باشد. ایمونوتراپی سرطان در صورت به کارگیری مستقیم و پاسخ ایمنی فعال اجزای سیستم ایمنی مانند تحریک سلول های سیستم ایمنی بیمار و تزریق مجدد این سلول ها به خود فرد، ایمونوتراپی فعال (Active)؛ و در صورت تحریک غیر مستقیم و استفاده از محصولات ایمنی در جهت حذف آنتی ژن های توموری مانند آنتی بادی مونوکلونال، ایمونوتراپی غیر فعال (Passive) خوانده می شود. رویکرد دیگر در طبقه بندی روش های ایمونوتراپی سرطان بر پایه اجزای به کار گرفته شده در ایمونوتراپی می باشد که از این حیث می توان به روش های ایمونوتراپی سلولی(DC، T cell و NK cell)، آنتی بادی مونوکلونال، سایتوکاین تراپی، واکسن های DNA و ایمونوتراپی با واسطه ویروس ها و باکتری ها اشاره کرد. نتایج به دست آمده از کارآزمایی های بالینی موید طراحی پروتوکل های ترکیبی ((Combined therapy و استفاده از روش های ترکیبی درمان سرطان است که عبارت از ترکیب انواع روش های ایمونوتراپی در کنار شیمی درمانی و یا ترکیب چند روش ایمونوتراپی در کنار یکدیگر است. در این مقاله ضمن مرور تاریخچه دستاوردهای علم ایمونولوژی، چشم انداز آینده درمان سرطان با ابزارهای حاصل از سیستم دفاعی بدن مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: ایمونوتراپی سرطان، واکسن های سرطان، ویروایمونوتراپی
|
  • Fatemeh Zakavi, Tahereh Shokohi, Ramin Mofarrah, Mojtaba Taghizadeh, Mohammad Taghi Hedayati Pages 1-9
    Background and
    Purpose
    Diabetes affects the function of many organs in the body. It predisposes an environment for colonization of different microorganisms including Candida species which are normal floral of the skin, vagina and digestive system and increases their susceptibility to fungal infections. This study aimed at isolating different species of candida in diabetic patients attending Valiasr Hospital in Qaemshahr, Iran.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, during one year, sampling was performed in the skin, mouth and vagina in 300 diabetic patients. Based on the measurement of HbA1c (Glycated heamoglobin) the participants were divided into two groups; controlled (HbA1c <7) and uncontrolled (HbA1c >7) diabetes mellitus. The identification of Candida isolates was done by direct microscopy and culture on chrome agar and confirmed by PCR-RLF method.
    Results
    A total of 111 (37%) cases were positive for candida species and C. albicans was the most common isolated species (104 cases, 93.7 %). HbA1c level was lower than 7 in 52 (17.3%) patients and in 248 (82.7%) patients it was higher than 7. The majority of Candida species (88.3%) were isolated from patients whose HbA1c level was higher than 7.
    Conclusion
    The results showed that diabetes is a favorable condition for growth of Candida albicans and none albicans species. Patients with uncontrolled diabetes are more susceptible to Candida colonization.
    Keywords: Candida, diabetes, PCR, RLFP
  • Parmis Notghi, Samaneh Khorrami, Hossein Vazini Pages 10-17
    Background and
    Purpose
    Colorectal cancer (CRC) is one of the most common types of cancer. Its incidence has increased in Iran during the last 25 years. Micro-RNAs are used as new approach in cancer researches. The roles of miR-146a have been detected in different tumors. This study aimed at investigating the expression of microRNA146 in tumor tissue of colorectal adenocarcinoma in various stages of colorectal cancer using Real Time PCR.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 70 paraffin blocks from 50 patients and 20 healthy individuals (during 2012-2014) were studied. The total amount of RNA in tissues was deparaffinized using RNA extraction kit and the RNA concentration was measured by NanoDrop®. miR-146a from total RNA was extracted by qRT_PCR. The expression of miR-146a gene was studied by light cycler and 2-ΔΔCT was applied to measure the gene expression. Data was analyzed using ANOVA and paired t-test.
    Results
    Significant differences were seen in expression of mir-146a in adenomatous polyps and colorectal cancer tumors (stage I-IV) compared with those of the healthy tissues (P<0.05) which were associated with increase in mir-146a expression.
    Conclusion
    Increase in the expression of mir-146a is directly associated with development of cancer in pre-cancer (adenocarcinoma) and advanced cancer.
    Keywords: Colorectal cancer, gene, miR, 146a, adenocarcinoma
  • Alireza Mordadi, Fahimeh Haji Ahmadi, Sara Soleimani Asl, Mohammd Reza Arabestani, Piotr Szweda Pages 18-28
    Background and
    Purpose
    Staphylococcus aureus is an important nosocomial pathogen which causes some diseases such as endocarditis, osteomyelitis, pneumonia, toxic shock syndrome, and food poisoning. The excessive and inappropriate use of antibiotics in the treatment of these diseases causes resistance to many antibiotics. Lysostaphin is an effective agent in the treatment of staphylococcal infections. The purpose of this study was to produce recombinant lysostaphin using pBAD cloning system.
    Materials And Methods
    In first phase, the recombinant plasmid pBAD was built using pBAD/ Thio-TOPO system (pBAD). Then, the gene expression of lysostaphin was determined by Reverse Transcriptase-test. Afterwards, the gene expression was induced by l (+) - arabinose to a final concentration of 0.2% and the expressed protein was purified by affinity- chromotagraphy using Ni-NTA agarose (Qiagen, Hilden, Germany). Finally, the enzyme activity was evaluated by Mueller Hinton agar medium and inhibition zone was measured.
    Results
    The results of PCR and sequencing confirmed that the recombinant plasmid pBAD was created successfully. Protein expression using the l (+) - arabinose to a final concentration of 0.2% induced a very high concentration of the recombinant enzyme. Lysostaphin recombinant was found with highly specific activity against Staphylococcus aureus.
    Conclusion
    Lysostaphin recombinant enzyme using pBAD expression system is very cost effective and highly active against Staphylococcus aureus.
    Keywords: Lysostaphin, recombinant proteins, Staphylococcus
  • Farrnaz Haji Fattahi, Mahsa Azarshab, Hamidreza Sanati Pages 29-36
    Background and
    Purpose
    Some complications such as infective endocarditis may develop following dental procedures. Preventing infective endocarditis is possible by identifying and eliminating the underlying risk factors. This study was designed to investigate the risk factors for infective endocarditis.
    Materials And Methods
    In a cross sectional study we investigated 60 patients with infective endocarditis attending Rajaie Heart Center and Imam Khomeini Hospital, Tehran. All parameters were recorded including the type of endocarditis, history of cardiac diseases, cardiac surgery, infective endocarditis, intravenous drug abuse, any kind of systemic disease, and microorganisms in blood cultures. Other information including oral health behavior, history of dental procedures and DMFT index were also recorded. Data was analyzed using descriptive statistics.
    Results
    The mean age of patients was 16.8±42.9 years and 70% had heart diseases. Other factors including cardiac surgery, intravenous drug abuse, history of endocarditis, and other surgical procedures were also observed. Systemic diseases were found in 50%. In 36.7% no risk factor was found for increased risk of endocarditis. Dental treatments were reported in 73.3% of the patients. The mean DMFT score was 36.6 ± 4.12. In the past 6 months 16.7% had dental procedures that required antibiotic prophylaxis.
    Conclusion
    The low age of patients, high number of patients without underlying risk factors and poor oral hygiene are amongst the important issues that require further investigation.
    Keywords: Infective endocarditis, risk factor, staphylococcus aureus, streptococcus viridans, antibiotic prophylaxis, dental procedures, DMFT
  • Effat Sabzikar, Fatemeh Yari, Mehran Ghasemzadeh Pages 37-46
    Background and
    Purpose
    Platelet concentrates (PCs) are used in treatment of quantitative and qualitative platelet defects. In some cases it can cause complications in recipients. In PC, white blood cells, some mediators, cytokines and microparticles can contribute to adverse reactions in recipients. In this study, the effects of platelet-derived microparticles (PMP) were surveyed in the stimulation and activation of neutrophils.
    Materials And Methods
    In this experimental study, PC units were prepared from Iranian Blood Transfusion Organization and sampling of the bags was carried out. PMPs were separated from PCs and treated with neutrophils. After the incubation time, the respiratory burst of neutrophils was evaluated by flow cytometry using Dihydrorhodamine 123. Finally, data was analyzed using the Wilcoxon non- parametric test.
    Results
    This study revealed that PMPs were able to stimulate and activate neutrophils (P ≤0.05). This effect depended on the final concentration of PMPs. On the other hand, the expression of CD40L molecules on PMPs showed no significant differences in the studied days during storage.
    Conclusion
    According to this study PMPs in PC could play a role in activation of neutrophils.
    Keywords: Platelet concentrate, neutrophil, microparticles, respiratory burst
  • Mohammad Beheshtian Pages 47-57
    Background and
    Purpose
    The aim of this research was to compare the efficacy of relaxation, and relaxation combined by periodic visual stimulation and periodic audio stimulation on blood pressure and heart rate of university students.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted in 36 psychology students in Allameh Tabatabaee University. The students were randomly selected and divided into three groups (n=12 per group). For all groups five sessions were held for 15 minutes. In group I progressive relaxation was performed combined by periodic visual stimulation. Group II had progressive relaxation combined by periodic audio stimulation. But group III had only progressive relaxation. The subjects’ blood pressure and heart rate were measured in three groups. Data was analyzed by covariance analysis and LSD in SPSS V.15.
    Results
    The results showed that relaxation combined by periodic audio and visual stimulation was more effective than relaxation alone by lowering the participants’ blood pressure level and heart rate.
    Conclusion
    According to this research, Audio And video stimulation improve effectiveness of relaxation method.
    Keywords: Relaxation, progressive relaxation, periodic visual stimulation, periodic audio stimulation, university students
  • Alireza Afshari Safavi, Eghbal Zand Karimi, Mansour Rezaei, Hassanali Mohebi, Shaban Mehrvarz, Mohammad Rasoul Khorrami Pages 58-65
    Background and
    Purpose
    Diagnosis of acute appendicitis can be difficult due to similarity of symptoms to many abdominal diseases. Delayed diagnosis could expose the patient to serious conditions. In this study we compared the Artificial Neural Network (ANN) models and conventional laboratory tests in diagnosis of appendicitis.
    Materials And Methods
    The study population included 100 patients with suspected appendicitis. White Blood Cells (WBC), Procalcitonin (PCT), C-reactive protein (CRP) and PMN were measured as conventional diagnostic tests and ANN was applied as a combinational test. Definite diagnosis of appendicitis was made based on pathology results. For each test, Receiver Operating Characteristic (ROC) curve and sensitivity and specificity tables were used.
    Results
    The mean age of patients was 28.01±12.68 years and 71 (71%) were male. The sensitivity of ANN model was 97.59 and the sensitivities of CRP and WBC were 92.77% and 85.54%, respectively. The highest accuracy in diagnosis of acute appendicitis was achieved by ANN (88%).
    Conclusion
    This study showed that combinational test using ANN could be more beneficial in diagnosis of acute appendicitis.
    Keywords: Neural Network Model, appendicitis, C, reactive protein, Leukocytes Count, Procalcitonin
  • Ozra Akha, Adeleh Bahar, Boheireh Fooldi, Zahra Kashi Pages 66-76
    Background and
    Purpose
    In recent years the prevalence of diabetes mellitus has been increasing worldwide. Many researchers investigated the probable effect of vitamin D on pathophysiology of diabetes mellitus but there are contradictory results. This study was designed to survey the effect of vitamin D improvement on blood glycemic control in patients with type II diabetes.
    Materials And Methods
    In a controlled clinical trial, 102 patients with type II diabetes were participated whose vitamin D levels were under 15 ng/ml. They were classified into two groups; moderate deficiency (10-15 ng/ml, n=48) and severe deficiency (under 10 ng/ml, n=54). Two intramuscular (IM) injections of vitamin D (300,000 IU) were administered at a one-week interval. We measured vitamin D levels, FBS, HbA1c, and used Homeostasis model assessment of Insulin Resistance (Homa-IR) before the treatment and after 12 weeks. Paired t-test was used to analyze the pre and post intervention results and independent t-test was applied to compare the data between the two groups.
    Results
    In both groups there were differences in vitamin D levels before and after the treatment (P=0.0001). But no significant difference was found before and after the intervention in HbA1c, FBS and Homa-IR. According to before intervention Homa-IR, significant dicreasion in HbA1c was observed only in insulin sensitive group (P=0.01). Also Patients with atleast 0.5% decreasion in HbA1c after the treatment had higher first HbA1c than no response group (P= 0.014).
    Conclusion
    Treatment of vitamin D deficiency with intermuscular vitamin D dose not significant effect on blood glocuse though patients with higher HbA1c and also insulin sensitive show better respons to treatment.
    Keywords: Diabetes mellitus_vitamin D deficiency_HbA1c_Homa_IR
  • Mohammadreza Samarghandi, Ghorban Asgari, Sona Chavoshi, Zhila Ghavami, Jamal Mehralipour Pages 77-90
    Background and
    Purpose
    Conventional treatment processes do not have good efficiency in degradation and removal of antibiotics from aqueous environments, therefore, using advanced oxidation processes seems to be necessary. The aim of this study was to evaluate the performance of catalytic ozonation for degradation of cefazolin from aqueous environments and the effect of various parameters on the performance of this process.
    Materials And Methods
    In this experimental study after applying the process, the effect of different parameters were measured including pH (2-10), initial concentration of cefazolin (5-45 mg/L), catalyst dose (0.25-1 gr/L), ozone concentrations (1-5 mg/L.min), TBA concentration (0. 2mg/L) as a radical scavenger, the synergistic effect of the parameters, and reducing COD and TOC. Cefazolin concentrations and COD levels were measured by a spectrophotometer after the process and TOC was measured by TOC analyzer. Then the SEM images, BET analysis of nanoparticles, and XRD were prepared.
    Results
    The optimum condition for the highest efficacy of the process was found to be pH 8, catalyst dose 0.5 gr/L, O3 concentration 5 mg/L.min and cefazolin concentration 5 mg/L. At this optimal condition the efficiency of process was 92.01%. In presence of TBA, the efficiency of process reduced. The efficiency of process in COD and TOC removal was 55% and 42%, respectively.
    Conclusion
    The results showed that the process conducted in this study was useful in degradation and mineralization of cefazolin, and can be used in treatment of wastewater containing pollutants. One of the main features of this process is that it does not produce sludge and by-products. Removal of COD and TOC needs more reaction time.
    Keywords: Catalytic ozonation, Fe, MgO nanoparticle, cefazolin, aqueous environments
  • Shahrbanoo Khaksar, Jamshid Yazdani Charati Pages 91-96
    Background and
    Purpose
    Life expectancy is an important health indicator in a society and positive changes in its process is a good indication of the performance of health system in a country. This study aimed to estimate the changes in life expectancy in Mazandaran province, Iran 2005-2011.
    Materials And Methods
    A descriptive epidemiologic study was performed using demographic information (obtained from Provincial Health Centre Records) and mortality rate (obtained from National Death Registration System) considering the age and sex. Data was analyzed by Population Analysis in Excel and life table.
    Results
    The maximum life expectancy was 77.22 yeras in men and 79.93 years in women in 2007. Women had a significantly higher rate of life expectancy.
    Conclusion
    According to this research, there were steady changes in life expectancy in studied years.
    Keywords: Life expectancy, life table, Mazandaran province, epidemiologic
  • Seyyed Mohsen Mahdiyoun, Mohammad Ahanjan, Mehdi Gudarzi, Razieh Rezaee Pages 97-107
    Background and
    Purpose
    Staphylococcus aureus is one of the major causes of community and hospital-acquired infections. Aminoglycosides are potent bactericidal agents that are often used in combination with beta-lactam or glycopeptide in treatment of staphylococcal infections. The aim of this study was to investigate the prevalence of the aminoglycoside modifying enzyme aac(6΄)-Ie/aph(2”) genes and mecA.
    Materials And Methods
    In current study, 174 clinical isolates of MRSA from different clinical specimens were tested for antibiotic susceptibility using the Kirby Bauer method. MRSA isolates were detected by disc diffusion method using 1 ug oxacillin and 30 ug cefoxitin discs. Then, MRSA strains were further analyzed for detection of mecA and aminoglycoside resistant aac (6΄)-Ie/aph (2˝) genes by PCR.
    Results
    All strains were resistant to oxacillin and cefoxitin. The highest and lowest resistances were found against erythromycin (85.1%) and trimethoprim/sulfamethoxazole (24.7%), respectively. In PCR, mecA gene was detected in 100% of the strains and 77% of the strains were found to harbor aac(6′)/aph(2//)-Ia gene.
    Conclusion
    According to this study, the prevalence of aminoglycosides resistant genes is increasing in MRSA isolates.
    Keywords: mecA gene, aac(6΄), Ie, aph(2˝) gene, aminoglycoside modifying enzyme, Staphylococcus
  • Tohid Babazadeh, Fatemeh Moradi, Abdollah Dargahi, Nayereh Zibaee, Hamed Rezakhani Moghadam, Tayebeh Amirian Pages 105-109
    Background and
    Purpose
    Eating habits are formed in childhood and continue throughout life. The purpose of this study was to determine the effect of educational intervention on knowledge, attitude and behavior of mothers about proper nutrition in children aged 2-6years.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study multistage random sampling was performed in Tehran Health Houses. The participants were divided into two groups, an intervention group and a control group. The intervention group attended four training sessions that were held in three months. They were given pamphlets about healthy eating habits and group discussion was conducted alongside other educational programs. Data was collected and analyzed using descriptive statistics, independent t-test and paired t-test.
    Results
    The mean scores for knowledge, attitude, and behavior in intervention group were 18.59, 18.22 and 13.89, respectively that increased to 20.46, 19.30, and 15.59, respectively (P<0.001).
    Conclusion
    According to the results, training the mothers on appropriate eating habits could be effective in enhancing their knowledge, attitude and practice towards their children nutrition.
    Keywords: Knowledge, attitude, behavior of mothers, educational intervention, children, appropriate nutrition
  • Adele Bahar, Majid Saeedi, Zahra Kashi, Ozra Akha, Khadijeh Rabee, Mehdi Davoodi Pages 110-114
    Background and
    Purpose
    Diabetic foot ulcers are one of the major causes of morbidity and mortality in diabetic patients. For centuries Aleo vera has been used in treatment of diabetic foot ulcers. In this study, a mixture of honey and Aloe vera was used for diabetic foot ulcer healing.
    Materials And Methods
    In a double-blind clinical trial, patients with nonischemic, noninfected diabetic foot ulcers (attending Imam Khomeini Hospital Diabetes Center, Sari, Iran) were divided into two groups, a treatment group (n= 24) and a placebo group (n=15). To compare the effect of the mixture t-test and qui square were applied.
    Results
    A total of 39 patients (19 males and 20 females) with diabetic foot ulcers were enrolled. Mean age of the patients, mean body mass index, and mean duration of diabetes were 56.3 ±10.2, 31.2 ± 4.2, 16.2 ± 6.6, respectively which were not significantly different between the two groups. Wound size was determined using a ruler that showed no significant difference between the two groups (P=0.36). Debridement, offloading and washing were done for all participants. Combined gel of Aleo vera and honey was used for treatment group. Wound healing was seen in 21 (95.5%) patients in treatment group and in 11 (78.6%) patients in placebo group.
    Conclusion
    In small, non-infected, non-ischemic ulcers the effect of honey and Aloe vera gel was the same as that of the placebo. Offloading, debridement and washing with normal saline have similar effect to the mixture in healing diabetic foot ulcers.
    Keywords: Diabetic foot, Aloe vera, honey
  • Seyed Abdollah Mousavi, Tahereh Shokohi, Mohammad Taghi Hedayati, Elham Mosayebi, Akram Abdollahi, Mojtaba Didehdar Pages 118-122
    Background and
    Purpose
    The yeast fungi including Candida and Malassezia genus are normal flora of the skin of human and male genital region. They could cause balanitis and urinary tract infections. The aim of this study was to determine the prevalence of yeast colonization on preputial area of infant prior to circumcision.
    Materials And Methods
    A total of 200 (Results
    There were 200 children aged between 4 days- 9 months (mean age 58±49 days). In seven (3.5%) cases the yeast colonization was observed. All yeast isolates were identified as Candida albicans with highest sequence identity (99-100%).
    Conclusion
    The low rate of yeast colonization in preputial area of boys less than one year old calls for circumcision in this age since they are less likely to be affected by yeast colonization.
    Keywords: Colonization, yeast, Candida, Malassezia, circumcision, prepuce, children
  • Fatemeh Pak, Mahdieh Shokroallahi, Mehdi Barati, Par Viz Kokhaei Pages 120-143
    Cancer treatment is one of the main fields in basic and clinical research. Immunotherapy or using immune response is considered as one of the most important and effective complementary approaches in cancer therapy after surgery, chemotherapy and radiotherapy. In recent years many clinical trials have investigated this approach. The complications involved in immune response against a tumor calls for appropriate protocol in cancer immunotherapy. Direct and active immune response in cancer immunotherapy using components of the immune system such as stimulating the patient's own immune cells and injection of in vitro stimulated immune cells into the individual is called active immunotherapy. Applying the products of immune system, like monoclonal antibodies and cytokines is called passive immunotherapy. Another approach for cancer immunotherapy is based on the classification of components used in immunotherapy including cellular immunotherapy (DC, T cell and NK cell), monoclonal antibody, cytokine therapy, vaccines, and DNA-mediated immunotherapy using viruses and bacteria. New findings indicate that combination of immune therapies and chemotherapy could be more effective in cancer treatments. In this review a history of accomplishments in immunology and the future prospects of cancer treatment by immune system have been discussed.
    Keywords: Cancer immunotherapy, cancer vaccines, Viruimmunotherapy