فهرست مطالب

سلامت کار ایران - سال دوازدهم شماره 4 (مهر و آبان 1394)

دو ماهنامه سلامت کار ایران
سال دوازدهم شماره 4 (مهر و آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرخنده حویزی، مهدی قاسم خانی* صفحه 1
    زمینه و هدف

    خطرات سلامتی افراد در شرایط استرس حرارتی به خوبی شناخته شده است و کارگران صنایع بسیاری با محیط های پراسترس حرارتی مواجهه دارند. حفاظت از سلامت آنها به همراه بهره وری تولید مناسب، نیاز به کاربردی ساده از شاخصی معتبر دارد. طبق مطالعات اخیر، پیش بینی دقیق تر میزان استرس حرارتی بوسیله شاخص TWL نسبت به WBGT آشکار شده است. لذا این تحقیق با هدف مقایسه ارزیابی سطح استرس حرارتی در دو محیط سرپوشیده و روباز بوسیله دو شاخص مذکور و همچنین بررسی همبستگی بین مقادیر آنها، به منظور تعیین شاخص بهینه صورت گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه در مرداد ماه سال 1393 بر روی کارکنان یک دکل خشکی شرکت ملی حفاری ایران به عنوان گروه روباز (20 نفر) و کارکنان اداری شرکت مذکور به عنوان گروه سرپوشیده (31 نفر) واقع در اهواز انجام شد. ارزیابی استرس حرارتی محیط با استفاده از دو شاخص WBGT و شاخص جدید TWL در سه نوبت صبح، ظهر و عصر، در طی سه روز متوالی صورت گرفت. داده های گرد آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در گروه سرپوشیده مقادیر اندازه گیری شده ی هر دو شاخص، عدم استرس حرارتی را نشان دادند ولی در گروه روباز، شاخص TWL بطور قابل توجهی، میزان استرس حرارتی متفاوتی نسبت به شاخص WBGT نشان داد، درحالیکه ارتباط معنی داری بین شاخص ها در هر سه نوبت WBGT اندازه گیری شده از حد مجاز تجاوز کرده بود، اما در طول مطالعه گزارشی از عوارض و علائم ناشی از گرما اندازه گیری، در دو محیط کاری حاصل شد. (05/ 0 >p-value).

    نتیجه گیری

    با وجود اینکه مقادیر شاخص در بین افراد گروه روباز از طرف افسر بخش ایمنی، بهداشت و محیط زیست مشاهده نگردید. لذا کاربرد شاخص WBGT در این شرایط بسیار محافظ کارانه بود، درحالیکه شاخص TWL برآورد منطقی تری از سطح استرس حرارتی نشان داد.

    کلیدواژگان: استرس حرارتی، شاخص حد کار حرارتی (TWL)، شاخص WBGT، دکل حفاری
  • مجید لشگری*، علی ملکی صفحه 11
    زمینه و هدف
    سطوح بالای صدا که اغلب کاربران ماشین های کشاورزی برای زمان طولانی در معرض آن هستند سهم عمده ای در خستگی آنها دارد و ممکن است باعث آسیب های شنوایی برگشت ناپذیر شود. به همین دلیل، ایمنی و سلامت شغلی حاصل از کار با این ماشین ها باید به عنوان یک معیار اساسی در طراحی ماشین های کشاورزی و عامل تعیین کننده در پذیرش و فروش آنها تلقی شود. در این تحقیق تاثیر تعدادی از عوامل کاری بر تراز فشار صوت دو نوع کمباین متداول در ایران بررسی شده است.
    روش بررسی
    بر این اساس تراز فشار صوت کمباین های جاندیر 1055 و سمپو 3065 در موقعیت های گوش کاربر، فاصله 5/ 7 و 20 متری دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند. اندازه گیری با استفاده از میکروفن MP201، پیش تقویت کننده MA231 و سامانه جمع آوری اطلاعات MC3022 انجام گرفت. آزمایشات به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی و در چهار تکرار انجام شدند و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 17 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سطوح مختلف متغیرهای نسبت دنده، نوع عملیات، دور موتور و فاصله میکروفن بر تراز فشار صوت کمباین ها در سطح احتمال 1% اختلاف معنی داری را نشان داده اند. هم چنین نتایج نشان می دهد که تراز فشار صوت در کمباین های فاقد کابین در موقعیت گوش کاربر در مقایسه با سایر موقعیت ها بیشتر است. استفاده از کابین در کمباین سمپو و جاندیر تراز فشار صوت را به ترتیب به میزان 67/ 5 و 39/ 9 دسی بل کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد وجود کابین در هر دو نوع کمباین، تاثیر قابل توجهی بر کاهش تراز فشار صوت داشت که در این میان استفاده از کابین در کمباین جاندیر در مقایسه با کمباین سمپو، تراز فشار صوت را به میزان بیشتری کاهش داد. البته آن چه که مسلم است تعداد کثیری از کمباین هایی که در حال حاضر در نقاط مختلف کشور استفاده می شوند فاقد کابین می باشند. در خصوص چنین کمباین هایی، استفاده از وسایل حفاظت شنوایی کاملا ضروری است.
    کلیدواژگان: کمباین، سروصدا، تراز فشار صدا و کابین
  • اسفندیار آزاد مرزآبادی *، سعید نیک نفس صفحه 21
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی فعالیت های بدنی کارکنان نظامی، رضایت از زندگی و نقش آن ها در استرس شغلی کارکنان نظامی است
    روش بررسی
    روش اجرای تحقیق از نوع توصیفی– تحلیلی و با استفاده از ابزار پرسشنامه بوده است.ابزار های مورد استفاده شامل پرسشنامه های استرس شغلی، فعالیت بدنی و رضایت از زندگی SWLS بود. 959 نفر از کارکنان نظامی به عنوان نمونه پژوهش به آن ها پاسخ داده اند. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در متغیر فعالیت بدنی گروه نمونه در خرده مولفه خستگی با میانگین 97/2 و انحراف استاندارد 71/. بالاترین نمره و در خرده مولفه فعالیت فیزیکی ضمن کار با میانگین 54/2 و انحراف استاندارد 76/. پایین ترین نمره را دارا است. در متغیر رضایت از زندگی نیز، میانگین گروه نمونه 97/21 و انحراف استاندارد آن 78/7 به دست آمد. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که تفاوت بین میانگین گروه نمونه و میانگین فرضی جامعه معناداراست(000/.>p). در زمینه استرس شغلی نتایج نشان داد که، استرس شغلی در میان گروه نمونه بهترین وضعیت را در خرده مولفه نقش با میانگین 79/3 و انحراف استاندارد 86/. و ضعیف ترین وضعیت را در خرده مولفه ارتباط با میانگین 77/2 و انحراف استاندارد 84/. دارند. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که، از طریق فعالیت های بدنی می توان استرس شغلی را پیش بینی کرد(F(3،952) = 20/68، p < 0/001).
    نتیجه گیری
    رضایت از زندگی در کارکنان نظامی در حد مناسبی است. سبک مسئله مدار بیشترین سبک مورد استفاده در کارکنان نظامی در مقابله با موقعیت های استرس زای شغلی است.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، رضایت از زندگی، استرس شغلی
  • صدیقه عطرکار روشن*، عمران احمدی صفحه 31
    زمینه و هدف
    بر اساس مطالعات قبلی صدا باعث اثرات مشخصی بر سلامت انسان میباشد. آزردگی رایج ترین اثر ناشی از صدا بوده و صدای ناشی از ترافیک مهم ترین منبع ایجادکننده آزردگی هست
    روش بررسی
    برای رسیدن به هدف فوق، در این تحقیق از روش قیمت گذاری مشروط که میزان تمایل به پرداخت (WTP) از رهیافتهای اصلی آن است، استفاده گردید. برای این کار ابتدا میزان اثرات صدا بر روی انسان از جمله نارضایتی افراد نسبت به صدا، اذیت و آزار و دیگر اثرات ناشی از صدای ترافیکی از طریق پرسشنامه در سال 1390 در سطح شهر تبریز بدست آمد. در نهایت برای برآورد میزان هزینه از دو روش استفاده گردید. یکی مستقیما از روی رابطه ی بین WTP و آزردگی ناشی از صدا و دیگری با استفاده از رابطه ی بین آزردگی ناشی از صدا و Lden و آستانه های تعیین شده، میزان هزینه محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آنست که، در اثر صدای ترافیکی بیش از 60 درصد افراد سطح آزردگی متوسط و متوسط به بالا را نشان می دهند. برای گروه های با آزردگی متوسط (39 درصد افراد) مقدار Ldenبرابر 67 دسی بل می باشد که در نهایت مقدار هزینه 65.593.125 یورو بدست آمد و برای گروه با سطح آزردگی زیاد مقدار Lden برابر 71 دسی بل و مقدار هزینه برابر 38.513.160 یورو بدست آمد.
    نتیجه گیری
    از آنجاکه بر اساس یافته های تحقیق، هزینه ی ناشی از صدا بر سلامتی افراد در شهر تبریز، هزینه های بسیار بزرگی را بر فرد و جامعه تحمیل می کند، توصیه می گردد تدابیر پیشگیرانه، سرمایه گذاری ها در زمینه اصلاح وضعیت موجود و جلوگیری از تحمیل هزینه های درمان به افراد و جامعه همراه با اقدامات کنترلی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: صدای ترافیکی، آزردگی صوتی، هزینه، WTP، Lden
  • امیر هوشنگ مهر پرور، هادی اسحقی ثانی*، ابوالفضل حکیمی صفحه 40
    زمینه و هدف
    بیماری های ریوی جزء شایعترین شکایات جمعیت سنین کاری بوده و باعث از دست رفتن روزهای کاری فراوان و ناتوانی موقت و دائمی افراد می شود. هدف از انجام این مطالعه پیگیری سرنوشت شغلی افراد با احتمال آسم شغلی مراجعه کننده به کلینیک طب کار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه انجام شده از نوع مطالعات پیگیری (follow-up study) بود و در آن 95 کارگر با تشخیص احتمالی آسم شغلی، وارد مطالعه شده و به مدت 2 سال از نظر نحوه بازگشت به کار پیگیری شدند. سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری T-test و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    95 نفر از کارگران صنایع با تشخیص احتمالی آسم شغلی وارد مطالعه شدند. پس از دو سال پیگیری، اکثر افراد (11/ 82%) با شرایط مختلف بازگشت به کار داشتند. نتیجه اسپیرومتری و همچنین وجود علائم تنفسی تاثیر معناداری بر بازگشت به کار بیماران داشت. اما میانگین سن و سابقه کار تاثیری در بازگشت به کار بیماران نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که درصد قابل توجهی از افراد دارای آسم شغلی در صنایع مختلف با علائم تنفسی موجود به کار ادامه می دهند.
    کلیدواژگان: آسم شغلی، بازگشت به کار، اسپیرومتری، تنگی نفس
  • جعفر انیسی، محمدرضا خبازی راوندی* صفحه 47
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی مشکل رایج درمیان کارکنان است. یکی از پرسشنامه هایی که برای اندازه گیری فرسودگی شغلی مشاوران ساخته شده است، پرسشنامه فرسودگی گلدارد می باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین ساختار عاملی این پرسشنامه، تدوین فرمی کوتاه ازآن برای استفاده درتمام مشاغل بود.
    روش بررسی
    ابزارهای استفاده شده در پژوهش عبارت بودند از: شاخص توصیف شغلی و پرسشنامه فرسودگی شغلی گلدارد. نمونه آماری مورد مطالعه عبارت بودند 460 نفر از کارکنان مرد که در مشاغل اداری مشغول به کار بودند. نوع روش تحقیق همبستگی بود. برای تعیین روایی و همبستگی پرسشنامه، ابتدا 20 پرسش از 40 پرسش پرسشنامه فرسودگی شغلی گلدارد انتخاب شد. هم پرسشنامه بیست سئوالی و هم چهل سئوالی روی یک گروه اجرا شد و سپس همبستگی دو پرسشنامه تعیین شد. برای تعیین روایی همزمان، همبستگی پرسشنامه تهیه شده و شاخص توصیف شغل محاسبه شد. اطلاعات بدست آمده با آزمون های آمار استنباطی(تحلیل عامل اکتشافی، آزمون مقایسه میانگین های مستقل و آزمون همبستگی پیرسونr) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که پرسشنامه کوتاه فرسودگی شغلی از سه عامل تشکیل شده است شامل: جو حاکم برمحیط کار؛ حجم و فشار کار؛ و فرسودگی روانی. نتایج نشان داد که پرسشنامه تهیه شده و ابعاد آن با پرسشنامه چهل سئوالی گلدارد همبستگی مستقیم و معنادار؛ و با شاخص توصیف شغلی همبستگی معکوس و معنادار دارد که هردو یافته حاکی از روایی مناسب همزمان است.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه بیست سئوالی تهیه شده باتوجه به تایید روایی آن، قادر به شناسایی و تفکیک افراد درمعرض خطر فرسودگی شغلی می باشد؛ بنابراین پرسشنامه می تواند در برنامه ریزی های سازمانی و برنامه های شناسایی و پیشگیری از فرسودگی شغلی در سازمانها و افراد و همچنین در پژوهش های فردی و گروهی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، پرسشنامه فرسودگی شغلی گلدارد
  • شیرازه ارقامی، کوروش کمالی، ندا جوادی، * زهره جعفری صفحه 56
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از مهم ترین مواردی که نیروی انسانی شاغل در ادارات، نهادها و سازمانها باید به تمام جوانب آن آگاهی و اشراف کامل داشته باشد مساله اطفاءحریق است. هدف از این مطالعه نیز تعیین میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان نسبت به حریق و روش های کنترل آن است.
    روش بررسی
    نمونه گیری بصورت سهمیه بندی و بر اساس تعداد دانشجو در هر دانشکده انجام گرفت جامعه مورد مطالعه280 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان است. برای انجام این مطالعه پرسش نامه آماده وجود نداشت لذا به تهیه و تدوین پرسشنامه ای پرداختیم پس از تایید روایی و پایایی آن به تکثیر و توزیع پرسشنامه و گردآوری داده ها پرداخته و با کد گذاری و استخراج داده های گردآوری شده به کمک نرم افزار آماریSPSS نسخه 11 به تحلیل نتایج پرداخته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از 280 نفر فقط 63 نفر(5/ 22درصد) از آگاهی کافی برخوردار بوده و آموزش های پیشگیری و اطفاء را گذرانده اند و بیش از 75% افراد آگاهی لازم و کافی در این زمینه را نداشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین آگاهی، سن، جنس، رشته رابطه معنی داری وجود ندارد(p>0/05) با این وجود بین آگاهی افراد آموزش دیده و آموزش ندیده رابطه ی معنی داری وجود دارد(p>0/05). با توجه به نتایج پیشنهاد می شود به اجرای برنامه های آموزشی بر اساس نیازسنجی، ارزشیابی تاثیر آن بر آگاهی و سایر متغیرهای مرتبط، مبادرت شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، کنترل حریق، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
  • اسماعیل زارعی*، ریحانه اکبری، علی غلامی، حمیدرضا موسوی صفحه 76
    زمینه و هدف
    ایمنی بیمار یکی از مولفه های اصلی کیفیت خدمات در نظام سلامت است، وجود فرهنگ ایمنی بیمار نقش کلیدی در ارتقای سطح ایمنی بیمار، پیشگیری از خطاهای پزشکی و رویدادهای نامطلوب در سازمان های ارائه دهنده خدماتی بهداشتی درمانی دارد. لذا هدف این پژوهش، مطالعه فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی نیشابور بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی می باشد که در سال 1392 بر روی کلیه کارکنان واجد شرایط بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی نیشابور انجام شده است. برای بررسی فرهنگ ایمنی بیمار از پیمایش بیمارستانی فرهنگ ایمنی بیمار (HSOPSC) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل دادها از آزمون کای دو و مدل رگرسیون لجستیک در نرم افزار 16 SPSS استفاده شده است.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین امتیاز کلی فرهنگ ایمنی بیمار 52/ 9±50/ 25 بود. در میان ابعاد دوازده گانه فرهنگ ایمنی بیمار، بیشترین و کمترین امتیاز به ترتیب مربوط به بعد انتظارات و اقدامات مدیریت در جهت ارتقای ایمنی بیمار (با میزان 42درصد) و بعد تناوب گزارش دهی حوادث ناخواسته (با میزان 15 درصد) بود. براساس مدل رگرسیون لجستیک بین سطح کلی فرهنگ ایمنی بیمار و متغیرهای تماس مستقیم با بیمار، مدت اشتغال در بیمارستان و مدت اشتغال در واحد فعلی ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    دراین مطالعه مشاهده شد که میانگین کلی و امتیاز تمامی ابعاد دوازده گانه فرهنگ ایمنی بیمار پایین تر از حد قابل قبول می باشد و وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستان های مورد مطالعه نیاز مبرم به بهبود و ارتقاء دارد. لذا ایجاد سیاست هایی در جهت نهادینه ساختن و ارتقاء فرهنگ ایمنی بیمار در کارکنان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، فرهنگ ایمنی، حوادث، خطاهای پزشکی، بهداشت و درمان
  • روشنک رضایی کلانتری، احمد جنیدی جعفری، بابک کاکاوندی*، سیمین ناصری، احمد عامری، علی اسرافیلی، ندا رشادتیان صفحه 89
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از جاذب های مغناطیسی و به دنبال آن جداسازی مغناطیسی آلاینده ها از فاضلاب های صنایع، به دلیل سادگی، هزینه کم و سرعت بالا بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است. از این رو هدف از انجام مطالعه حاضر، سنتز کامپوزیت مغناطیسی کربن فعال/نانوذرات Fe3O4 (Fe3O4/PAC) و استفاده از آن به عنوان یک جاذب مغناطیسی برای حذف همزمان سرب و آنیلین از فاضلاب سنتتیک بود.

    روش بررسی

    خصوصیات فیزیکی، سطحی و مورفولوژی جاذب و همچنین عملکرد فرآیند جذب با بررسی تغییرات پارامترهایی همچون pH، زمان تماس، غلظت جاذب و جذب شونده و دما در یک سیستم ناپیوسته مورد مطالعه قرار گرفت. برای توصیف داده های حاصل از آزمایشات جذب از ایزوترم های تعادلی فروندلیچ و لانگمیر و همچنین معادلات سینتیکی لاگرگرن، هو و ایلوویچ استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که 90% سرب و 94% آنیلین با استفاده از جاذب سنتز شده تحت شرایط بهینه (6=pH، زمان min 60 و مقدار g/L 2 جاذب) قابل حذف بوده است. داده های حاصل از آزمایشات تجربی جذب با دو مدل ایزوترم لانگمیر و فروندلیچ و مدل سینتیکی شبه درجه دوم همبستگی بهتری داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، می‌توان اظهار داشت که Fe3O4/PAC ظرفیت جذب موثری را برای حذف همزمان سرب و آنیلین داشته و بنابراین استفاده‌ی بهینه از آن به عنوان یک جاذب کارامد در تصفیه پساب های صنعتی حاوی این آلاینده ها پیشنهاد می‌گردد.

    کلیدواژگان: جذب سطحی، سرب، کربن فعال، آنیلین، فاضلاب صنعتی، کامپوزیت مغناطیسی
|
  • F. Hoveizi, M. Ghasemkhani* Page 1
    Background And Aims

    Health hazards under heat stress conditions are well known and many industrial workers expose to heat stressful environments. Protection of the health of workers with suitable productivity is very important; the idea requires adoption of a heat stress index that is both reliable and easy to use. Recent studies have found that Thermal Work Limit (TWL) performs better than Wet Bulb Globe Temperature (WBGT) as a predictor of the impact of environmental heat stress. The aims of this study was to evaluate the heat stress level using TWL and WBGT in indoor and outdoor work environments، as well as to identify the correlation between the values of indices in order to determine the optimal index.

    Methods

    The study was undertaken in June 2014 on an onshore drilling rig workers (21 subjects) as indoor group and administrative personnel (31 subjects) as outdoor group of National Iranian Drilling Company (NIDC) located in Ahvaz. Both TWL and WBGT were used to assess the thermal stress at the beginning، middle and end of the shift over 3 consecutive days. All analyses were performed using SPSS version 18.

    Results

    Based on TWL and WBGT values no significant thermal stress was identified in the indoor working group، but in the outdoor group، the TWL shown different evaluation compared to WBGT. There was significant correlation between the indices at all three shifts in both groups (p-value<0. 05).

    Conclusions

    WBGT values exceeded of TLV، whereas no case of heat illness was reported during 3 days of the study among the outdoor group. Therefore، the TWL has been shown to be more realistic index than WBGT which was found to be too conservative and inappropriate.

    Keywords: Heat Stress, TWL, WBGT, Drilling rig
  • M. Lashgari*, A. Maleki Page 11
    Background And Aims
    High levels of noise that most operators of agricultural machinery are exposed to for a long time contribute to cause chronic fatigue and irreversible hearing loss. For this reason، occupational health and safety issues related to such machinary should be considered as a key criterion in the design of agricultural machinery and as a critical factor in the acceptance and sales of these equipment. In this study، some factors affecting the sound pressure level of two combines were evaluated.
    Methods
    Accordingly، sound pressure level of John Deere 1055 and Sampo 3065 combine harvesters were evaluated at the operator''s ear، 7. 5 and 20 meters of the device. Measurements were performed using a microphone MP201، preamplifier MA231 and MC3022 data acquisition system. A factorial experiment that arranged as a completely randomized design with four replicates was used and data were analyzed using SPSS software version 17.
    Results
    The results of this study indicate that different levels of the variable gear ratio، type of operation، engine speed and microphone distance was significant on sound pressure level at 1% level. The results also show that the sound pressure level at the ear position in the combines without cab is greater in comparison to other distances. Sampo and John Deere combine cabs reduce noise level to 5. 67 and 9. 39 dB، respectively.
    Conclusion
    The results of this research revealed the existence of a cabin in both types of combine harvesters، had a significant impact on the reduction of noise level that the use of cab in John Deere in comparison to Sampo، reduced noise levels to a greater degree. But what is certain is that large numbers of combine harvesters that currently are used in different regions of the country are without the cabin. Regarding the use of these combine harvesters، hearing protection is absolutely essential.
    Keywords: Combine Harvester, Noise, Sound Pressure Level, Cabin
  • S. Azadmarzabadi, E. Saeed Niknafs Page 21
    Background And Aims
    the aim of the current study is to investigate physical activity and life satisfaction and their role in job stress of military staff.
    Methods
    The procedure was based on descriptive–analytical method، and using a questionnaire.. Total of 959 of military staff were given job-stress-questionnaire and SWLS، and the obtained data was analyzed by SPSS.
    Results
    physical activity variable of sample group related to sub-component of tiredness with average of 2. 97 and standard deviation of 0. 71 had the topmost mark، whereas the lowest grade was allocated to the sub-component of physical exercises over work with the average of 2. 54 and standard deviation of 0. 76. As for life satisfaction، they were 21. 97 and 7. 78، respectively. On job stress ground، results showed that job stress among sample had the best situation concerning sub-component of «role» with the average of 3. 79 and standard deviation of 0. 86، whereas the worst condition was related to sub-component of «communication» with the average of 2. 77 and standard deviation of 0. 84. Multiple regression coefficients suggested that job stress can be predicted through physical activities.
    Conclusion
    life satisfaction among military personnel is at a proper level and problem-base mode is the most used method to cope with stressors.
    Keywords: physical activity, life satisfaction, job stress
  • S. Atrkar Roshan*, O. Ahmadi Page 31
    Background And Aims
    Based on various studies، the noise can have a significant effect on human health. Annoyance is the most common bad effect that may be caused by the noise and traffic. Awareness of costs of traffic noise has various advantages in decision making and on control measures to reduce the traffic noise. Therefore، the purpose of this study is to analyze the costs of traffic noise on the residents'' health in city of Tabriz in 2011.
    Methods
    Contingent valuation method (CVM) was used to obtain willingness to pay (WTP). First، the effects of noise on human، including individual dissatisfaction to noise، harassment and other effects of traffic noise were obtained using a questionnaire. Two methods were then applied to obtain the costs of noise effect on human health. One، directly from investigation of the relationship between WTP and annoyance caused by noise، and the other one، by investigating the relationship between annoyance and Level day-evening-night (Lden). The results were then compared with the determined thresholds.
    Results
    The results showed that 60% of individuals show medium and medium to high levels of annoyance. For groups with moderate annoyance (39% of cases) the amount of Lden was 67 dB with 65،593،125€، for groups with high level annoyance، Lden was 71 dB with the cost of 38،513،160 €.
    Conclusion
    Since the burden of the costs’ of noise placed on the people of Tabriz are so heavy، control measures are suggested for policy makers that may yield worthy results in the long term.
    Keywords: Traffic Noise, Noise Annoyance, Analysis of Cost, WTP, Lden
  • Ah Mehrparvar, H. Eshaghi Sani*, A. Hakimi Page 40
    Background And Aims
    Pulmonary disorders are among the most frequent complaints of subjects in their working ages and may lead to considerable sickness absences and temporary or permanent disability. This study was conducted to follow subjects with probable occupational asthma referring to occupational medicine clinic of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences.
    Methods
    This was a follow-up study on 95 workers with probable diagnosis of occupational asthma who were followed for 2 years after diagnosis regarding return to work. Data were analyzed by SPSS (ver. 20) using T-test and non-parametric tests.
    Results
    Ninety five workers with probable diagnosis of occupational asthma entered the study. After 2 years follow-up most subjects (82.11%) returned to their previous job. The results of spirometry and respiratory symptoms were significantly associated with return to work but, no significant association was revealed between age and job experience with return to work.
    Conclusion
    The finding of this study showed that a considerable number of workers with occupational asthma remain in their previous job regardless of their symptoms.
    Keywords: occupational asthma, return to work, spirometry, dyspnea
  • J. Anisi_M. R Khabbazi Ravandi* Page 47
    Background And Aims
    Job burnout is a prevailed problem among employees. An Inventory that has been formed to assess counselor’s job burnout is Geldard Burnout Inventory. The aim of this research was to determine the factorial structure of this questionnaire, to prepare the short version that can be used for all jobs.
    Methods
    Tools used in this study included the Job Descriptive Index and Geldard Burnout Inventory. The studied statistical population consisted of 460 subjects from male employee who were working at office jobs. Type of research method was correlation. To determine the questionnaire’s reliability and correlation, at the start 20 questions from 40 questions of Geldard Burnout Inventory were selected and both twenty-item and forty-item questionnaire were conducted on a group and correlation between two questionnaires was determined. To determine contemporary validity, correlation between prepared questionnaire and Job Descriptive Index was acquired. The obtained data were analyzed by inferential statistical tests (exploratory factor analysis, independent average comparison test and Pearson correlation test).
    Results
    exploratory factor analysis showed that short questionnaire of job burnout was consist on three factors: prevailed atmosphere on job environment, job mass and pressure and emotional exhaustion. Results showed that prepared questionnaire and it’s dimensions are positively significantly correlated with Geldard forty- item questionnaire and are negatively significantly correlated with Job Descriptive Index, so both results imply sufficient validity.
    Conclusion
    Given the approval of the prepared twenty-item questionnaire, it is able to identify and distinguish those are at risk of job burnout; so the short version of the questionnaire can be used for organizational planning and preventive and identifying plans of job burnout at organizational and individual levels and also for individual and group researches.
    Keywords: Job burnout, Geldard Burnout Inventory, questionnaire
  • S. Arghami, K. Kamali, N. Javadi, Z. Jafari Page 56
    Background And Aims
    Today one of the most important issues in organizations, companies, offices and schools is that people should know how to turn off the fires in emergency situation. Certainly knowing about fire factors and safety in workplaces can reduce the costs of fire accidents, and in this study our goal is to determine the knowledge level of students related to methods of fire control.
    Methods
    In this study 280 students were randomly selected from different colleges of Zanjan University of Medical Sciences. The questionnaire was used to gather data and the obtained data were analyzed using SPSS (ver11).
    Results
    The results show that only about 22/5 % of students have relevant information that they get it from schools and other about 75% don’t have enough knowledge about fire. Studies show that there is no relation between knowledge, age, sex and course (p>0/05) and there is a meaningful relation between education and the level of knowledge (p>0/05).
    Conclusions
    According to the result of study which shows low fire knowledge level among students, relevant training programs are required to teach how fire exist, how to prevent fire and how to extinguish the fire.
    Keywords: knowledge, fire control, Zanjan Medicine Sciences University
  • E. Zarei *, R. Akbary, A. Gholami, H. Mousavi Page 76
    Background And Aims
    Patient safety is one of the main factors in quality of services provided by a health system. Patient safety culture plays a key role in improvement of patient safety, reduction of medical errors, and prevention of adverse events in health care organizations. Thereby, the present study is aimed to survey patient safety culture in hospitals of Neyshabur University of Medical Sciences.
    Method
    This research was a cross sectional study that conducted on all qualified staff of hospitals affiliated with Neyshabur University of Medical Sciences in 2013. Hospital Survey of Patient Safety Culture (HSOPSC) questionnaire was used to assess patient safety culture. The collected data were analyzed in SPSS (16), using Chi-Square test and logistic regression model.
    Results
    Total score average of patient safety culture was 25.50±9.52. The results showed that among the twelve dimensions the highest and lowest scores were obtained by the supervisor/ manager expectations & actions promoting patient safety (score rate 45%) and the reporting frequency of adverse events (score rate 15%) respectively. According to logistic regression model there was also significant relationship between the patient safety culture and direct contact with the patient, employment duration in hospital, and current unit (p<0.05).
    Conclusion
    Total average of patient safety culture and scores of all twelve dimensions were lower than the acceptable criteria. Patient safety culture in the studied hospitals urgently needs enhancement and improvement. So, creating policies to institutionalize and enhance patient safety culture among the staffs are recommended.
    Keywords: Patient Safety, Safety Culture, Accidents, Medical Errors, Health Care Sector
  • R Rezaei Kalantary, A Jonidi Jafari, B Kakavandi*, S Nasseri, A Ameri, A Esrafili, N Reshadatian Page 89
    Background and aims

    Today, using magnetic adsorbents and the subsequent magnetically separation of pollutants is highly considered by researchers due to it’s ease of use, low cost and rapid results. Therefore the aim of this study was the synthesis of a magnetic composite of activated carbon/Fe3O4 nanoparticles (Fe3O4/PAC), and its application as a magnetic adsorbent for simultaneous removal of lead and aniline from industrial wastewater.

    Methods

    Physical, surface and morphological features of the adsorbent, as well as, the performance of adsorption process were studied in a batch system by investigating the changes in parameters such as pH, contact time, adsorbent and adsorbate concentrations, and temperature. In order to explain experimental data, Freundlich and Langmuir equilibrium isotherms, in addition to Lagergren, Ho and Elovich kinetic equations were applied.

    Results

    Results of this study demonstrated that 90 % of lead and 94 % of aniline were removable by the synthesized adsorbent under the optimal conditions (pH 6, a contact time 60 min and adsorbent dose of 2 g/L). Experimental data from adsorption were better described by both Langmuir and Freundlich isotherm models, and the pseudo-second-order kinetic model.

    Conclusion

    According to these results, it can be claimed that Fe3O4/PAC had an effective adsorption capacity for simultaneous adsorption of lead and aniline, and thus, it is recommended

    Keywords: Adsorption, Lead, Aniline, Activated Carbon, Industrial wastewater, Magnetic Nanocomposite