فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هجدهم شماره 7 (پیاپی 100، مهر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احسان ایمانی *، علی پورمحمد صفحات 1-16
    زمینه و هدف
    در پژوهش های گوناگون از الگوریتم آنالیز اجزاء مستقل (ICA) جهت تشخیص و حذف آرتیفکت های چشمی استفاده شده است. اما در این پژوهش، به منظور نوآوری، از الگوریتم ICA هم زمان جهت آشکار سازی آرتیفکت چشم و نیز آشکارسازی سیگنال های مغزی دوگروه مفهومی کلمات خطر و اطلاع رسانی استفاده شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، ثبت سیگنال ها به کمک دستگاه میکرومد و کلاه 19 کاناله به صورت تک قطبی با الکترود مرجع Cz انجام شد. جامعه آماری، شامل چهار نفر مرد و چهار نفر زن با دامنه سنی 25 تا 30 سال بود و تکلیف طراحی شده عبارت از سه گروه از تابلوهای راهنمایی و رانندگی بود، به طوری که دو گروه به مفهوم خطر و یک گروه به مفهوم اطلاع رسانی اشاره داشتند.
    یافته ها
    از بین داوطلب، در دو نفر امواج آلفا با توان بسیار بالا در زمان های استراحت در پس سر مشاهده شد، اما در زمان های تفکر این گونه نبود. با توجه به امواج آلفای پس سری، در زمان تغییر تکلیف از تفکر به استراحت، حداقل 3 و حداکثر 5 ثانیه طول کشید تا دو داوطلب وارد استراحت مطلق شدند. در 7 نفر از آن ها، سیگنال های خطر و اطلاع رسانی به خوبی تفکیک شدند که این تفاوت ها در 5 نفر از 8 داوطلب در نیمکره راست و در 3 داوطلب دیگر در نیمکره چپ مشاهده شدند.
    نتیجه گیری
    الگوریتم ICA به عنوان یکی از الگوریتم های تشخیص کور منابع، برای تشخیص مفهوم کلمه و جایگاه آن در مغز مناسب می باشد. نتایج این آزمایش با نتایج به دست آمده از روش هایی هم چون تصویر برداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) و روش های مبتنی بر برق نگاری سیگنال های مغزی (EEG) در تصور واکه ای در گفتار خاموش یکسان می باشد.
    کلیدواژگان: تفکیک کور منابع، رابط مغز، رایانه، سیگنال های مغزی، آنالیز اجزاء مستقل
  • آراسته بسطامی، زهرا شالیکار *، فاطمه حیدری، سمیه مکوندی صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل تعیین کننده بقاء و سلامت نوزادان، تغذیه مناسب مادران در دوره بارداری است. هدف از این مطالعه، ارزیابی وضعیت تغذیه مادر از نظر دریافت برخی از ریز مغذی ها و اثر آن بر شاخص های آنتروپومتریک نوزاد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی، تعداد 500 زن باردار مراجعه کننده به زایشگاه سینا شهر اهواز بررسی شدند. میزان دریافت تغذیه ای کلسیم، روی، آهن، ویتامین D با استفاده از نسخه ایرانی پرسش نامه بسامد خوراک اندازه گیری شد و ارتباط آن با وزن، قد و دور سر هنگام تولد نوزادان ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 17 تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری برابر با 05/0 p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین میزان مصرف کلسیم و وزن و قد هنگام تولد ارتباط آماری معنی دار دیده شد. بین مصرف روی و وزن و قد و دور سر نوزاد ارتباط معنی دار بود. به علاوه، میزان مصرف ویتامین D توسط مادر بر وزن تولد موثر بود(05/0 p<). اما بین میزان مصرف آهن با هیچ یک از شاخص ها ارتباط آماری معنی داری دیده نشد(05/0 p>).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده اثربخشی دریافت تغذیه ای کلسیم، روی و ویتامین D توسط مادر بر برخی شاخص های آنتروپومتریک نوزاد می باشد.
    کلیدواژگان: شاخص آنتروپومتریک، ریز مغذی، مادر، تغذیه
  • رستگار حسینی *، ارسلان دمیرچی، پروین بابایی صفحات 24-33
    زمینه و هدف
    تاثیر تمرین های ورزشی بر وزن بدن و چربی احشایی در مطالعات متعدد بررسی شده، اما اثر تمرین هوازی همراه با دوزهای مختلف ویتامین D تزریقی بر وزن بدن، چربی احشایی و دریافت غذا نامعلوم است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین هوازی و دوزهای مختلف ویتامین D تزریقی بر وزن بدن، چربی احشایی و دریافت غذا در موش های ماده نژاد ویستار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 72 موش صحرایی ماده نژاد ویستار به 9 گروه 8 تایی شامل یک گروه تمرین هوازی (3 روز در هفته به مدت 8 هفته)؛ سه گروه تمرین هوازی و مکمل دهی ویتامین D (با دوز بالا، متوسط و پایین)، سه گروه مکمل دهی ویتامین D (با دوز بالا، متوسط و پایین) و دو گروه شاهد تقسیم شدند. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که وزن بدن و چربی احشایی در گروه تمرین هوازی با مکمل دهی ویتامین D با دوز بالا نسبت به سایر گروه ها پایین تر است. هم چنین میانگین دریافت غذای گروه تمرین هوازی با مکمل دهی ویتامین D با دوز پایین، گروه مکمل دهی ویتامین D با دوز پایین و گروه کنترل نسبت به سایر گروه ها به طور معنی داری بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین هوازی همراه با مکمل دهی ویتامین D با دوز بالا، نسبت به استفاده از هریک از این استراتژی ها به تنهایی، روش مطلوب تری در راستای کاهش وزن و چربی احشایی موش های ماده نژاد ویستار می باشد.
    کلیدواژگان: وزن بدن، ورزش، چاقی، ویتامین D
  • طاهره رضی، محسن شمسی *، محبوبه خورسندی، نسرین روزبهانی، مهدی رنجبران صفحات 34-45
    زمینه و هدف
    مادران باید آگاهی و عملکرد کافی در زمینه نشانه های خطر کودکان برای تغییر رفتار به دست آورند. شناخت عوامل موثر در تغییر رفتار، دستیابی به تغییر را آسان خواهد کرد، بنابراین ارائه آموزش در خصوص نشانه های خطر در کودکان با استفاده از مدل هایی که عوامل موثر بر رفتار را شناسایی می کنند ضروری است. یکی از این مدل های موثر در امر آموزش مدل اعتقاد بهداشتی است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش بر رفتار مادران در خصوص نشانه های خطر در کودکان کمتر از پنج سال صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی آموزشی در سال 1393 بین 116 مادر دارای کودک کمتر از پنج سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک صورت گرفت. آن ها به طور تصادفی به دو گروه آزمون (56 نفر) و کنترل (60 نفر) تقسیم شدند. داده ها از طریق تکمیل پرسش نامه پایا و روای محقق به همراه مصاحبه گردآوری شد. مداخله آموزشی در گروه آزمون طی چهار جلسه آموزشی اجرا گردید. مرحله ی پس - آزمون سه ماه بعد از مداخله آموزشی از طریق تکمیل مجدد پرسش نامه صورت گرفت. در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.
    یافته ها
    هیچ گونه تفاوت معنی داری بین میانگین نمره سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و عملکرد مادران در گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله مشاهده نشد(05/0 p >)، اما بعد از مداخله تفاوت معنی داری وجود داشت(001/0 p <). در این مطالعه، میانگین نمره عملکرد مادران در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله به ترتیب برابر با 15/42 ± 58/39 و 05/23 ± 52/84 بود که با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند(001/0> p).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، مداخله آموزشی مبتنی بر نیازسنجی اولیه بر مبنای مدل اعتقاد بهداشتی در بهبود عملکرد مادران در خصوص نشانه های خطر در کودکان موثر است و می تواند برای طراحی برنامه های آموزشی مفید باشد.
    کلیدواژگان: رفتار، کودک، نشانه های خطر، مدل اعتقاد بهداشتی، مادر
  • زینب سرقلی نوترکی، مهناز کسمتی *، مهدی پورمهدی بروجنی صفحات 46-54
    زمینه وهدف
    عدم عبورمنیزیم ازسد خونی- مغزی، چالشی جدی برای استفاده درمانی این عنصر در بیماری های نورولوژیک می باشد. اما اخیرا کاربرد نانوذرات اکسید منیزیم که قادر به عبوراز سدهای بیولوژیک است امیدهای تازه ای را ایجاد نموده است. با توجه به اثرات تقویت کننده نانو ذرات اکسید منیزیم بر حافظه و مشخص نبودن بهترین زمان کاربرد و مدت تاثیر آن، هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثرات تجویز پیش و پس ازآموزش مقادیر مختلف نانواکسید منیزیم بر حافظه بلندمدت بوده است.
    موادو روش ها
    در این مطالعه تجربی، از 56 سر موش سوری نر بالغ نژاد NMRI درگروه های کنترل ودریافت کننده نانو اکسید منیزیم در دوزهای 1، 5/2 و 5 میلی گرم بر کیلوگرم (به صورت درون صفاقی) پیش و پس از آموزش استفاده شد. حافظه ی دراز مدت موش ها طی یک هفته در روزهای 1، 3 و 7 روز پس از آموزش (دریافت شوک) به روش یادگیری اجتنابی غیرفعال و به کمک دستگاه استپ داون ارزیابی گردید. زمان تاخیر پایین آمدن از سکوی امن، معیار سنجش حافظه در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تزریق پس از آموزش نانواکسید منیزیم در دوزهای 5/2 و 5 میلی گرم بر کیلوگرم، بدون تغییر در فعالیت حرکتی، با افزایش معنی دار درزمان تاخیر پایین آمدن از سکوی امن طی مدت یک هفته باعث بهبود حافظه شد(001/0 > p)، ولی در دوز 1 میلی گرم بی تاثیر بود. تزریق پیش از آموزش نانواکسید منیزیم منجربه افزایش نسبی حافظه گردید، اما نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج فوق، مصرف نانوذرات اکسید منیزیم باعث بهبود حافظه دراز مدت شده و این امر زمانی امکان پذیر است که مرحله آموزش و اکتساب رخ داده باشد، در غیر این صورت تاثیر قابل ملاحظه ای ایجاد نمی نماید.
    کلیدواژگان: منیزیم، حافظه، موش سوری، نانوذرات
  • ملک سلیمانی مهرنجانی، مجید مهدیه، آتناسادات عظیمی صفحات 55-65
    زمینه و هدف
    آلفاتوکوفرول به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی نقش مهمی را در مهار رادیکال های آزاد ایفا می کند. هدف از این پژوهش، بررسی نقش آلفاتوکوفرول بر تکثیر سلولی و مهار آپوپتوزیس در سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت بالغ است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پژوهشی، سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان با روش فلشینگ تحت شرایط استریل استخراج و پس از پاساژ سوم به گروه های کنترل و دوزهای 15 و 25 میکرومولار آلفاتوکوفرول تقسیم شدند و به مدت 21 روز در محیط استئوژنیک شدند (محیط کشت سلولی حاوی 10 درصد سرم جنین گاوی، 10 میلی مولار بتاگلیسرول فسفات، 10 نانومولار دگزامتازون و 50 میکروگرم در میلی لیتر آسکوربیک 3 فسفات) تیمار شدند. سپس میزان تکثیرسلولی، آسیب DNA، سطح بیان ژن های Bax و Bcl-2 و هم چنین تغییرات موفولوژیک سلول ها، طی روند تمایز استئوژنیک مورد بررسی قرار گرفتند و داده ها با روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه، تجزیه و تحلیل گردیدند و تفاوت میانگین ها در سطح 05/0 p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتیجه گیری
    تکثیر سلولی، میزان قطر هسته و بیان ژن آنتی آپوپتوتیک Bcl-2 در سلول های بنیادی مزانشیم تیمار شده با آلفاتوکوفرول، در رفتاری وابسته به دوز و در مقایسه با سلول های گروه کنترل از افزایش معنی داری برخوردار بودند(05/0 p<). گسترش سیتوپلاسم نیز در سلول های تیمار شده با آلفاتوکوفرول در مقایسه با سلول های گروه کنترل مشاهده شد. از آن جایی که آلفاتوکوفرول، کاهش معنی داری در آسیب DNA و بیان ژن آپوپتوتیک Bax در مقایسه با گروه کنترل ایجاد می کند، بنابراین می تواند آپوپتوزیس را در سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان، در رفتاری وابسته به دوز مهار کند.
    کلیدواژگان: آلفاتوکوفرول، آپوپتوزیس، تکثیر سلولی، سلول های بنیادی مزانشیم
  • سید رضا محبی *، حامد ناقوسی، پدرام عظیم زاده، شقایق درخشانی، افسانه شریفیان، محمدرضا زالی صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    با وجود طراحی و به کارگیری واکسن ی موثر علیه ویروس هپاتیت B (HBV)، عفونت مزمن با این ویروس هنوز یکی از مهم ترین مشکلات بهداشت جهانی می باشد. زمینه ژنتیکی میزبان از جمله پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی نقش مهمی در مزمن شدن یا پاکسازی عفونت ایفا می کند. محصول نهایی ژن مرگ برنامه ریزی شده سلولی 1 (PDCD1) به میزان فراوان در سطح سلول های T بیان شده و در عفونت های مزمن ویروسی از پاسخ سلول های T اختصاصی بر علیه ویروس ممانعت می کند. در این مطالعه، ارتباط پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی A/G 7146+ در اینترون 4 ژن PDCD1 با عفونت مزمن هپاتیت B در جمعیت ایرانی بررسی گردیده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 212 فرد مبتلا به هپاتیت B مزمن و 208 فرد شاهد ارزیابی شدند. DNA ژنومی افراد مورد مطالعه استخراج شد و پس از انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، پلی مورفیسم 7146+ با روش RFLP تعیین گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های GG، GA و AA در جایگاه 7146 اینترون 4 ژن PD1 به ترتیب 4/77 درصد، 7/20 درصد و 9/1 درصد در گروه بیماران و 8/80 درصد، 4/15 درصد و 8/3 درصد در گروه شاهد بود. پس از تحلیل های آماری، اختلاف معنی داری میان دو گروه بیمار و شاهد مشاهده نگردید(198/0 = p).
    نتیجه گیری
    درصد فراوانی ژنوتیپ های مورد مطالعه در این جمعیت با مطالعات قبلی هم راستا می باشد. نتایج این مطالعه نشان دادند که هیچ گونه همبستگی میان پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی A/G در اینترون 4 ژن PD1 و استعداد ابتلا به هپاتیت B مزمن در جمعیت ایرانی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: عفونت مزمن، هپاتیت B، پروتئین انسانی PDCD1، پلی مورفیسم، تک نوکلئوتیدی
  • سحر محرابی *، مریم شکرپور، مهری جمیلیان، حمیدرضا سخی صفحات 75-84
    زمینه و هدف
    اپیزیوتومی یکی از متداول ترین اعمال جراحی زنان و زایمان است که در مرحله دوم زایمان جهت تسهیل زایمان انجام می شود. برش این ناحیه با درد و ناراحتی همراه است. ترمیم زخم موجب رهایی از درد و بازگشت سریع تر به فعالیت های روزانه می گردد. با توجه به میزان بالای عفونت محل اپیزیوتومی، تصمیم گرفتیم که اثرات از کرم زعفران 20 درصد را در زنانی که تحت اپیزیوتومی قرار گرفته اند بررسی نماییم.
    مواد و روش ها
    این کار آزمایی بالینی تصادفی دو سوکور روی 60 زن باردار نخست زا انجام شد که طی سال های 1392 تا 1393 در مرکز آموزشی درمانی طالقانی اراک تحت زایمان طبیعی و اپیزیوتومی قرار گرفته بودند. گروه مداخله، هر روز 3 بار به مدت 2 هفته کرم موضعی عصاره زعفران20 درصد دریافت کردند و گروه شاهد کرم موضعی پلاسبو دریافت نمودند. وضعیت زخم و ترمیم آن در روز اول، هفتم و چهاردهم بعد از زایمان بررسی شد.
    یافته ها
    از نظر ترمیم محل اپیزیوتومی در روزهای هفتم (054/0 = p) و چهاردهم (003/0 = p) و روند پیوستگی لبه زخم در روز های اول (015/0 = p)، هفتم (013/0 = p) و چهاردهم (001/0 = p) در دو گروه اختلاف معنی داری دیده شد. از نظر باز شدن زخم در روز اول (492/0 = p) اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت، اما در روزهای هفتم (001/0 = p) و چهاردهم (026/0 = p) یک اختلاف آماری معنی دار بین دو گروه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مصرف کرم عصاره زعفران 20 درصد برای ترمیم زخم اپیزیوتومی و پیوستگی لبه های زخم می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: کرم زعفران، اپیزیوتومی، زنان باردار نخست زا
  • سمیرا مرزبند، فرهاد مشایخی، زیور صالحی *، محمد هادی بهادری صفحات 85-91
    زمینه و هدف
    تقریبا 50 درصد دلایل اصلی ناباروری مردان ناشناخته مانده است. به نظر می رسد اختلالات ژنتیکی مسبب بروز بسیاری از موارد ناباروری ایدیوپاتیک باشد. پروتئین داربستی ترمیم اشعه ایکس گروه 1 (XRCC1) در مسیر ترمیم برش پایه (BER) و ترمیم شکست تک رشته DNA (SSBR) نقش دارد. پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی XRCC1 ممکن است ظرفیت ترمیم DNA را دستخوش تغییر قرار دهند. از این رو به عنوان عامل خطر ابتلا به ناباروری در نظر گرفته می شوند. پلی مورفیسم Arg399Gln ژن XRCC1 در دومین حفاظت شده BRCT1 قرار دارد. هدف از این مطالعه، بررسی احتمال ارتباط بین پلی مورفیسم Arg399Gln ژن XRCC1 و استعداد ابتلا به ناباروری ایدیوپاتیک مردان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، فراوانی ژنوتیپی و آللی پلی مورفیسم Arg399Gln از طریق واکنش زنجیره ای پلی مراز- پلی مورفیسم طول قطعه محدودکننده (PCR-RFLP) در یک جمعیت گیلانی شامل 144 مرد مبتلا به ناباروری ایدیوپاتیک و 166 مرد سالم مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل آماری به کمک نرم افزار مدکالک نسخه 12 انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج این تحقیق، ژنوتیپ های Arg/Gln، Gln/Gln و Arg/Gln+Gln/Gln در مقایسه با ژنوتیپ Arg/Arg به ترتیب ارتباط معنی داری با افزایش خطر ابتلا به ناباروری ایدیوپاتیک مردان نشان می دادند(0001/0> p، 41/7-37/2= CI برابر با 95 درصد، 19/4= OR)، (0034/0 > p، 81/7-50/1= CI برابر با 95 درصد، 42/3= OR)، (0001/0 > p، 09/7-32/2 = CI برابر با 95 درصد، 06/4 = OR). به علاوه، فراوانی آلل Gln در بیماران مبتلا به ناباروری به شکل معنی داری بیشتر از افراد شاهد بود(0004/0 = p).
    نتیجه گیری
    در مجموع، پلی مورفیسم Arg399Gln ژن XRCC1 می تواند با ناباروری ایدیوپاتیک مردان در ارتباط باشد و آلل Gln ممکن است یک فاکتور خطر ناباروری ایدیوپاتیک مردان در جمعیت مورد مطالعه باشد. برای رسیدن به یک نتیجه گیری قطعی لازم است که یک جمعیت بزرگ تر و اقوام مختلف مورد مطالعه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: BER، ناباروری ایدیوپاتیک مردان، پلی مورفیسم، XRCC1
  • شهرزاد هادی چگنی *، بهرام گلیایی، مهرداد هاشمی صفحات 92-101
    زمینه و هدف
    آلبومین سرم انسانی (HSA) یک پروتئین محلول در خون است که می تواند به مولکول های کوچک (نظیر سم ها و داروها) متصل شده و آن ها را به جریان گردش خون منتقل کند.
    مواد و روش ها
    طیف سنجی فرابنفش – مرئی برای مشخص کردن ویژگی های پیوند آلبومین سرم انسانی با دیازینون (سم ارگانوفسفره) و روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR) برای بررسی تغییرات ساختار دوم پروتئین در سطح مولکولی و تحت شرایط فیزیولوژی، در روز اول و سی و پنجم استفاده شدند.
    یافته ها
    مقدار ثابت پیوندی اتصال (M-1 104 367/3 KDiazinon-HSA =) براساس داده های طیف سنجی فرابنفش - مرئی به دست آمد. در FT-IR، کاهش ساختار α-Helix برای روز اول از 97/53 درصد بود. به 88/51 درصد سایر ساختارها نظیر Turns، ß–Sh eet، ß–anti و r-coils به ترتیب از 49/8 درصد به 21/10 درصد، 94/13 درصد به 81/14 درصد، 2/8 درصد به 25/8 درصد و 4/15 درصد به 24/17 درصد افزایش یافتند. برای روز سی و پنج، ساختارهای α-Helixes، Turns، ß-Sheet، β- anti و r-coils به ترتیب از 7/56 درصد به 11/47 درصد، 3/25 درصد به 75/29 درصد، 93/6 درصد به 94/10 درصد، 2 درصد به 83/2 درصد و08/9 درصد به 86/10 درصد تغییرکردند.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که محتوای ساختار دوم پروتئین ارتباط نزدیکی با فعالیت بیولوژیکی آن دارد، بنابراین کاهش ساختار α-Helix و افزایش β-sheet در غلظت های بالای دیازینون به معنی کاهش فعالیت بیولوژیکی HSA است. نتایج ما بیان می کنند که دیازینون پیوند نسبتا خوبی با HSA دارد و تغییرات قابل توجهی در ساختارهای متنوع دوم ایجاد می کند که احتمالا سبب واسرشتگی پروتئین به خصوص نمونه های روز سی و پنج می شود.
    کلیدواژگان: دیازینون، FT، IR، آلبومین سرم انسانی، طیف سنجی فرابنفش - مرئی
|
  • Ehsan Imani *, Ali Pourmohammad Pages 1-16
    Background
    In various researches, ICA is used for detecting and removing eye artifacts; but here, for innovation, ICA algorithm is used not only for detecting eye artifacts, but also for detecting brain signals of two conceptual categories of the words Danger and Information.
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytical study, recording is done by using a Micromed device and a 19-channel helmet in unipolar mode that the Cz electrode is selected as reference electrode. The statistical community included four men and four women in the age range of 25-30. In the designed task, three groups of traffic signs are considered in which two groups refered to the concept of danger and the other one refered to the concept of information.
    Results
    For two of the eight volunteers, alpha waves were observed with a very high power from back of the head in the test time, but it was different in thinking time. According to this alpha waves, in changing the task from thinking to rest, it takes at least 3 and at most 5 seconds for two volunteers till they go to the absolute rest. For seven of the eight volunteers, danger and information signals well separated; that these differences for five of the eight volunteers observed in the right hemisphere and for the other three volunteers in the left hemisphere.
    Conclusion
    ICA algorithm as one of Blind Source Seperation (BSS) algorithms is suitable for recognizing the word’s concept and its place in the brain. Achieved results from this experiment are the same as the results from other methods like fMRI and methods based on electroencephalograph (EEG) in vowel imagination and covert speech.
    Keywords: Blind source separation (BSS), Brain, computer interfaces (BCI), Brain signals, Independent component analysis (ICA)
  • Arasteh Bastami, Zahra Shalikar*, Fatemeh Haidari, Somayeh Makvandi Pages 17-23
    Background
    One of the factors determining the survival and neonatal health is maternal proper nutrition during pregnancy. The aim of the present study is to determine the maternal nutritional status with a view to the intake of some nutrients and its effect on anthropometric indices of newborn.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional analytical study, 500 pregnant women referred to Sina maternity hospital in Ahvaz were studied. Dietary intake of calcium, zinc, iron, vitamin D was measured and its relation to average weight, length and head circumference at birth in infants was evaluated. Data were analyzed by using Independent T-Test in SPSS 17. P-value less than 5% was considered statistically significant.
    Results
    There was a significant correlation between calcium intake rate, weight and length at birth. Between zinc intake rate, weight, length and head circumference at birth, there was a significant correlation. The maternal intake of vitamin D affected on birth weight(p<0/05). But, there was no significant association between iron intake rate and neonatal anthropometric indicators(p>0/05).
    Conclusion
    The results of this study showed that the maternal nutritional intake of calcium, zinc and vitamin D influences on some infant anthropometric indicators.
    Keywords: Anthropometric indicator, Micronutrient, Mother, Nutrition
  • Rastegar Hoseini*, Arsalan Damirchi, Parvin Babaei Pages 24-33
    Background
    The effect of exercise training on body weight and visceral fat have been examined in several studies, whereas those of aerobic training along with the different dosages of intramuscular vitamin D on body weight, visceral fat and food intake are unknown. The main objective of the study was to assess the effect of aerobic training and different doses of intramuscular vitamin D on body weight, visceral fat and food intake in female Wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, seventy-two female Wistar rats were divided into 9 with 8 rats in each group, one group: aerobic training (3 days/week for 8 weeks), three groups: aerobic training and vitamin D supplementation (in high, moderate and low doses), three groups: vitamin D supplementation (in high, moderate and low doses) and two control groups. One-way ANOVA and repeated measures ANOVA test were used to analyze the data.
    Results
    Results showed that body weight and visceral fat in aerobic training with high dose vitamin D supplementation group was significantly lower than other groups. Also, the mean food intake in three groups of (aerobic training with low dose vitamin D supplementation, low dose vitamin D supplementation and control) w as significantly higher than other groups.
    Conclusion
    It seems that aerobic training with high dose vitamin D compared to using each of the strategies is more effective in decreasing body weight, visceral fat in female Wistar rats.
    Keywords: Body weight, Exercise, Obesity, Vitamin D
  • Tahereh Razi, Mohsen Shamsi *, Mahbobeh Khorsandi, Nasrin Roozbehani, Mehdi Ranjbaran Pages 34-45
    Background
    M others must gain enough knowledge and practice about danger signs in children to achieve behavior change. Knowing such factors influencing behavior change will facilitate change. So, training about danger signs in children using models that identify the factors influencing behavior is essential. Health belief model is one of the effective models in education. Therefore, the aim of this study was to assess the effect of education on behavior of mothers about danger signs in children less than five years.
    Materials And Methods
    This is an educational trial study that was conducted on 116 mother with children under five years old referring to treatment health centers in Arak city in 2014. They were divided into two groups case (n=56) and control (n=60) randomly. The data collected by filling the valid and reliable questionnaire that reseatcher made along with interview. An educational intervention was conducted in case group during the four learning sessions. Three months after educational intervention, post-test was conducted by filling questionnaire. Finally, data were analyzed by SPSS software in significance level of p<0/05.
    Results
    There was no significant difference between mean score of health belief model construct and behavior in the experimental and control groups before the intervention(p<0.05), but significant differences were shown after intervention(p<0.001). The mean score of the mothers in the intervention group before and after intervention was 39.58±42.15, and 84.52±23.05 respectively, that showed significant differences (p<0.001).
    Conclusion
    According to the results of this study, educational intervention based on initial assessment on Health Belief Model was effective in improving mother's practice about danger signs in children. Thus, it can be helpful to design training programs.
    Keywords: Behavior, Child, Danger signs, Health Belief Model, Mother
  • Zeinab Sargholi Nootarki, Mahnaz Kesmati *, Mahdai Poormehdi Borujeni Pages 46-54
    Background
    Failure to pass the blood-brain barrier is a serious challenge to the use of magnesium in the treatment of neurologic disorders. But, recently, applying magnesium oxide nanoparticles that is capable of crossing biological barriers has created new hopes. According to the reinforcing effects of magnesium oxide nanoparticles on memory and ambiguity in the best time of application and duration of its effects, the aim of the present study was to compare effects of pre-and post-training administration of different doses of magnesium oxide nanoparticles on long-term memory.
    Materials And Methods
    In this experimental study, fifty- six adult male NMRI mice in the control group and receiving magnesium oxide nanoparticles group at doses of 1, 2.5 and 5 mg/kg (I.P) before and after training were used. Long-term memory of mice in a week on days 1,3and7 days after training (shock) by using step-down device and passive avoidance learning method was assessed. Time latency in coming down the secure platform was considered as the memory assessment scale.
    Results
    The results showed that injection of nano-magnesium oxide in both the 2.5 and 5 mg/kg improved memory through increasing the latency in coming down the secure platform during a week (p< 0.001), without any changes in locomotor activity, whereas, it had no effect at 1 mg dose. Pre-training injection of magnesium oxide nanoparticles increased memory relatively, it wasnt statistically significant compared to the control group.
    Conclusion
    According to the above results, magnesium oxide nanoprticles improves long term memory, and it is possible when the training and the acquisition has occurred, otherwise it will not make a significant impact.
    Keywords: Magnesium, Memory, Mouse, Nano Particles
  • Malek Soleimani Mehranjani *, Majid Mahdiyeh, Atena Sadat Azimi Pages 55-65
    Background
    Alpha-tocopherol, as a strong antioxidant, plays an important role in testraining free radicals. The aim of this study was to investigate the effect of Alpha-tocopherol on cell proliferation and restraining apoptosis in rat bone marrow mesenchymal stem cells.
    Materials And Methods
    In this research study, the rat bone marrow mesenchymal stem cells were extracted under sterile conditions using flashing-out method. At the end of the third passage, cells were divided into groups of control and Alpha-tocopherol with doses of 15 and 25 µM and were treated in the osteogenic media cell medium containing 10% fetal bovine serum, 10 mM β-glycerol phosphate, 10 nM dexamethasone and 50 µg/ml ascorbic 3-phosphate] for a period of 21 days. Then, cell proliferation, DNA damage, expression of Bcl-2 and Bax genes and the morphologic changes of the cells were investigated during the procedure of osteogenesis. Data were analyzed using one-way ANOVA and means difference was considered significant at p<0.05.
    Results
    Cell proliferation, the size of nuclei diameter and expression of anti-apoptotic Bcl-2 gene showed a significant increase in mesenchymel stem cells treated with Alpha-tocopherol (p<0.05) in a dose dependent manner compared to the control cells. Also, cytoplasm extension was seen in the cells treated with Alpha-tocopherol, compared to the control group. Since Alpha-tocopherol causes a significant decrease in DNA damage and the expression of apoptotic Bax gene, compared to the control group, therefore it can suppress apoptosis in bone marrow mesenchymal stem cells, in a dose dependent manner.
    Keywords: Alpha, tocopherol, Apoptosis, Cell proliferation, Mesenchymal stem cells
  • Seyed Reza Mohebbi*, Hamed Naghoosi, Pedram Azimzadeh, Shaghayegh Derakhshani, Afsaneh Sharifian, Mohammad Reza Zali Pages 66-74
    Background
    In spite of designing and applying an effective vaccine against Hepatitis B virus (HBV), chronic infection with this virus is still one of the most important health problems worldwide. Host genetic background including single nucleotide polymorphisms play a significant role in chronicity or clearance of the infection. The final product of programmed cell death 1 gene (PDCD1) is expressed frequently on T-cells and in chronic viral infections, prevent the virus-specific T-cell response against the virus. In this study, the association of a single nucleotide polymorphism (+7146A/G) in intron 4 of PD1 gene with chronic hepatitis B infection in Iranian population has been assessed.
    Materials And Methods
    212 chronic HBV patients and 208 healthy controls were analyzed in this case-control study. Genomic DNA of the studied individuals was extracted and after performing polymerase chain reaction (PCR), polymorphism of +7146 was determined via RFLP method.
    Results
    Frequencies of GG, GA and AA genotypes on position 7146 of the intron 4 of PD1 gene were 77.4%, 20.7% and 1.9% in patient group and 80.8%, 15.4% and 3.8% in control group, respectively. After statistical analysis, No significant difference was observed between patient and control groups (p=0.198).
    Conclusion
    Genotype frequencies in the studied population are in accordance with the results of previous studies. Results of the present study suggest that there is not any association between A/G single nucleotide polymorphism in intron 4 of PD1 gene and susceptibility to chronic hepatitis B in Iranian population.
    Keywords: Chronic infection, Hepatitis B, Human PDCD1 protein, Polymorphism, Single Nucleotide
  • Sahar Mehrabi*, Maryam Shokrpoor, Mehri Jamilian, Hamidreza Sakhi Pages 75-84
    Background
    Episiotomy is one of the most common gynecologic surgery that was done in the second stage of labor, in order to facilitate the delivery. Cutting this area is associated with pain and discomfort. Healing causes pain relief and returning to daily activities became faster. Considering that the high rates of episiotomy infection, we decided to examine the effect of topical cream, saffron 20%, on women who had undergone episiotomy.
    Materials And Methods
    This randomized, double-blind clinical trial study was performed on 60 primiparous women in 2013-2014 who underwent vaginal delivery and episiotomy at in Taleghani Hospital of Arak. Intervention group recieved 20% topical cream containing saffron extract three times daily for 2 weeks and the control group received a placebo cream. Wound status and its healing were investigated in the first, seventh and fourteenth postpartum.
    Results
    There was a significant difference between both groups with healing of episiotomy location in seventh(p=0.54) and fourteenth(p=0.003) days and the continuity process of the wound edges in the first (p=0.015), seventh(p=0.013) and fourteenth(p=0.001) days. there was no statistically significant difference about the opening the wound in the first day(p=0.492), There was a statistically significant difference between the two groups in seventh(p=0.001) and fourteenth(p=0.026) days.
    Conclusion
    This study showed that saffron extract cream 20% can be effective for episiotomy wound healing and wound edges continuity.
    Keywords: Saffron cream, Episiotomy, Primiparous women
  • Samira Marzband, Farhad Mashayekhi, Zivar Salehi*, Mohammad Hadi Bahadori Pages 85-91
    Background
    Approximately, 50% of male infertility causes have remained unknown. It seems that genetic disorders may lead to many cases of idiopathic infertility. XRCC1 (X-ray Repair Cross Complementing group 1) acts as a scaffolding protein in the base excision repair (BER) and single strand break repair (SSBR). Single nucleotide polymorphisms (SNP) of XRCC1 may influence DNA repair capacity. Thus, they had been considered as a risk factor for infertility. XRCC1 Arg399Gln polymorphism was located on p rotected domain, BRCT1. The aim of this study was to explore the p ossibility of association between XRCC1 Arg399Gln polymorphism and susceptibility to idiopathic male infertility.
    Materials And Methods
    In this case-control study, the genotype and allele frequencies of Arg399Gln polymorphism were examined by polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) on a Guilanian population consisting of 144 men with idiopathic infertility and 166 healthy men. Statistical analysis was performed using the MedCalc 12 software.
    Results
    According to our results, compared with Arg/Arg genotype, the Arg/Gln, Gln/Gln and Arg/Gln + Gln/Gln genotypes showed a significant association with an increased risk of idiopathic male infertility (OR=4.19; 95%CI 2.37-7.41, p<0.0001), (OR=3.42; 95%CI 1.50-7.81, p<0.0034), (OR=4.06; 95%CI 2.32-7.09, P<0.0001), respectively. In addition, the Gln allele frequency in patients was significantly higher than that in controls(p=0.0004).
    Conclusion
    In total, Arg399Gln polymorphism of XRCC1 gene can be associated with male infertility and Gln allele might be a risk factor of idiopathic male infertility in in this sample population. Larger population and different ethnicities should be studied to achieve a definitive conclusion.
    Keywords: BER, Idiopathic male infertility, Polymorphism, XRCC1
  • Shahrzad Hadichegeni*, Bahram Goliaei, Mehrdad Hsahemi Pages 92-101
    Background
    Human serum albumin (HSA) is a soluble blood protein which can bind to small molecules (such as drugs and toxins) and transfer them within the blood circulation.
    Materials And Methods
    UV-Vis spectroscopy and FT-IR methods were used to characterize the binding properties of HSA with diazinon(the toxin of organophosphate) and to investigate the changes of protein secondary structure, respectively, in molecular level under physiological condition in two times of first and thirty five days.
    Results
    The binding constant (KDiazinon-HSA = 3.367) was have been calculated based UV-Vis spectroscopy data. In FT-IR method, the proportion of decrease in percentage of α-Helix on the first day was 53.97% to 51.88%, other secondary structures increased, such as Turns from 8.49% to10.21%, ß-Sheet from 13.94% to 14.81%, β-anti from 8.2% to %8.25 and r-coils from 15.4% to % 17.24. These changes for α-Helixes, Turns, ß-Sheet, β- anti and random r-coils after thirty five days were 56.7% to 47.11%, 25.3% to 29.75%, 6.93% to 10.94%, 2% to 2.83% and 9.08% to 10.86%, respectively.
    Conclusion
    Since the content of protein secondary structure relates closely with its biological activity, therefore, a decrease in α-helix and increase in β-sheet structure in the presence of diazinon at high concentration means the decrease of HSA biological activity. Our results suggest that diazinon has a relatively good binding with HSA and it could cause considerable changes in various secondary structures and likely is indicative of a unfolding of protein especially for the samples in thirty five days.
    Keywords: Diazinon, FT, IR, Human serum albumin, UV, Vis spectroscopy